Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Dr. Luigi

Dr. Luigi

Luigi debuterer som pillekastende doktor i puzzlespillet med den mundrette titel Dr. Luigi. Kan han måle sig med sin storebror?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

"The Year of Luigi" var sidste år, men trods denne detalje har den grønklædte blikkenslager mindst én hovedrolle mere at udfylde. Denne gang skal han teste sine evner inden for et fag, storebror Mario allerede har taget til sig - lægefaget. Dr. Luigi er, nøjagtigt som man kunne forvente, et puzzle-spil hvor man bekæmper små, nuttede virusser ved hjælp af piller i forskellige farver. Min egen erfaring med denne type spil er ikke speciel dyb. Som alle andre har jeg spillet en del Tetris, men ikke meget mere end det.

Dr. Luigi viser sig dog hurtigt at være et godt puzzle-spil for sådan en som mig. Det er et lettilgængeligt og letforståeligt spil, hvor de tre forskellige spiltyper, der er på bedding, adskiller sig på små men tydelige måder. I dem alle gælder det om at stille blokke med samme farver op i rækker, enten horisontalt eller vertikalt, for at eliminere dem fra skærmen. Og det faktum, at der kun er tre forskellige farver i Dr. Luigi - blå, gul og rød - gør det betydeligt lettere for mig, med min lette farveblindhed, at tage det til mig.

Har man spillet nogen af Dr. Mario-spillene, vil man straks føle sig hjemme. Der er ikke gjort nogen større anstrengelser for at udvikle eller tage konceptet til nye højder her. For mig, der kun har spillet GameBoy-spillet for mange år siden, er det ikke nødvendigvis en dårlig ting, men for veteraner kan jeg forestille mig at nyhederne i Dr. Luigi ikke retfærdiggør et prisskilt på 130 kroner. Især i en tid hvor mange af denne slags spil kan fås til tablet til under en tiendedel af prisen.

Dr. Luigi
Dette er en annonce:

Dr. Luigi indholder som sagt tre forskellige spiltyper, og de bygger alle på det samme præmis. Retro Remedy spilles, som navnet antyder, på den gode gamle måde. Du har dobbeltfarvede piller bestående af to blokke, som nøje skal placeres på bedst mulige måde for at hive flest point hjem, og det fungerer præcis som det altid har gjort, udover lidt remixet musik fra originalen.

Nytilkommeren i dette spil er en spiltype, der kaldes Operation L. Her benytter man sig af L-farvede blokke i stedet for de mindre, ikoniske piller. Det er formodentlig lettere for nybegyndere at starte her, da de højere blokke giver en større chance for umiddelbart at sprænge de små virusser væk, men samtidigt gør blokkens højde det lettere at lukke sig inde på banen. Dybden og valgmulighederne begrænses noget i Operation L, men jeg oplevede det på den anden side som lettere tilgængeligt end den klassiske spiltype.

Sjovest har jeg dog haft det med Germ Buster, den tredje spiltype. Præcis som i Retro Remedy har du de mindre toblokspiller til rådighed, med en afgørende forskel - du styrer kun med pegepinden. I starten har du kun en enkelt pille, som du guider ned gennem banen på den berøringsfølsomme skærm, men efter lidt tid kastes der endnu en pille ind, og endnu en efter det. Til sidst skal du altså placere tre piller ad gangen, og selvom det på papiret lyder stressende, er spillets tempo tilpasset derefter, og det er meget sjovere end jeg på forhånd havde forventet.

Uanset spiltype er der rigeligt med plads til at justere sværhedsgraden til ens evner. Du kan altid vælge hvilket af de 20 niveauer, du vil starte på, og der er tre forskellige sværhedsgrader at vælge mellem.

Dette er en annonce:
Dr. Luigi

Dr. Luigi har også en online-del kaldet Online Battle. Det er her, du skal hen, hvis du vil udfordre andre til en duel over nettet. Her spiller alle på lige vilkår, og det fungerer heldigvis som det skal, uden mærkbart lag eller nævneværdige vanskeligheder med at finde modstandere.

Grafisk set har Dr. Luigi ikke meget at prale med i de fleste henseender, men på den anden side er det heller ikke et spil, der har brug for den slags. Designet og musikken taler et fælles sprog, der uden tvivl bliver talt i Nintendos verden, brugerfladen er let at overskue, og æstetikken er bevidst simpel. Det er i det store hele godkendt, men der er ikke noget, der stikker ud som noget særligt.

Det er ikke verdens letteste opgave at sætte karakter på Dr. Luigi. Det fungerer udmærket for hvad det er, men det er også svært at ignorere det faktum, at spil af denne type kan fås til ganske få kroner andetsted, og i nogle tilfælde helt gratis. Prisen er altså temmelig høj i forhold til hvad man får på andre platforme til en lignende sum. Men til dem, der stadig ikke har set Nintendos næstmest populære blikkenslager udøve lægekunst, kan det være et kig værd.

HQ
Dr. Luigi
Dr. Luigi
Dr. Luigi
Dr. Luigi
Dr. Luigi
Dr. Luigi
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Let at gå til, hyggelig Nintendo-æstetik, klassisk grundkoncept
-
Forholdsvist dyrt, ikke meget nytænkning
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Dr. LuigiScore

Dr. Luigi

ANMELDELSE. Skrevet af Oliver Thulin

Luigi debuterer som pillekastende doktor i puzzlespillet med den mundrette titel Dr. Luigi. Kan han måle sig med sin storebror?Indlæser mere indhold