Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Selaco

Early Access-versionen af Selaco er allerede glimrende

Hypervoldeligt, eksplosivt og helt igennem herligt. Det er Selaco i en nøddeskal, et af årets bedste FPS'er indtil videre, og det er svært at få hænderne ned.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Velkommen til menneskehedens sidste bastion, de overlevende jordboeres eneste håb og et af de mest gennemtænkte, tempofyldte og underholdende FPS-spil i lang tid. Hvilket, i betragtning af spillets Early Access-status, gør Selaco endnu mere enestående og til noget, som alle actiontørstige gamere bør se nærmere på.

Med lige dele Alien og Doom og en god dosis inspiration fra Fear byder Selaco på en fantastisk poleret oplevelse. I rollen som den seje Dawn forsøger du at afværge et alien-angreb på anlægget, der bærer spillets navn. Noget, der primært sker ved at servere ondskabsfuld hurtig død med de mange våben, du har adgang til.

Fjender med et karakteristisk, men umenneskeligt udseende bliver pulveriseret for øjnene af dig. Indvolde og regnbuefarver sprøjter overalt, og hvert velrettet skud med spillets shotgun blaster får de ubudne gæster til at eksplodere som balloner fyldt med konfetti. Man kan høre de overlevende fjender råbe til hinanden fra de steder, hvor de har søgt dækning, mens resterne af deres kammerater pynter rummets vægge, gulve og lofter.

Dette er en annonce:
Selaco

Hver konfrontation kan sammenlignes med et velorkestreret inferno, destilleret kaos, når det er smukkest, og dine modstandere taler aktivt med hinanden. De flygter i panik, ser ud til at planlægge deres træk, søger dækning, kommenterer dine våben og meget mere.

Selacos ødelæggelige miljøer og de overanimerede og livlige fjender, som selv længe efter deres død kan ses kravle blødende gennem rummene, er bare noget af det, der bidrager så utroligt meget til spillets atmosfære. Ja, Selaco er måske endnu en boomer-shooter, et nostalgisk, velkrydret FPS med et glimt i øjet, og hvor de todimensionelle angribere er lige så meget en farce som en reel trussel. Men at afvise Selaco alene på den præmis ville næsten være kriminelt. For under det velpolerede, retroinspirerede ydre bobler noget, der næsten kan beskrives som en form for "secret sauce", en X-faktor om man vil. Og det er mere end bare den måde, verdenen føles på, de mange pods og deres opgraderinger, som alle føles afbalancerede, gennemtænkte og behagelige at bruge.

For selv de todimensionelle fjender føles underligt jordbundne på en måde, jeg ikke har oplevet siden Warhammer 40,000: Boltgun. Hvert gennemtrængende skud har en herlig volumen og vægt, som er svær at beskrive, taktil og brutal, fuld af kraft. Ofte i en sådan grad, at fjenderne flyver gennem rummet, mens du fylder dem med bly. Det er en utrolig følelse, som kun forstærkes af den ekstremt tilfredsstillende interaktion, som verden omkring tilbyder.

Dette er en annonce:
Selaco

Hver kamp er simpelthen et uovertruffent skuespil med effekterne og volden skruet op til elleve, hvilket forstærkes endnu mere af de uventet kloge fjender. For selv om de næppe tilbyder Fear-lignende interaktioner, er ligheden slående, og hvis man kniber øjnene lidt sammen, er det svært ikke at blive overbevist. Der foregår mere under motorhjelmen, end du måske først er villig til at indrømme.

Det er faktisk imponerende, hvor meget Selaco faktisk har at byde på så tidligt i Early Access, og ikke mindst hvor velpoleret og færdigt alt føles. Selv noget så småt som hvor fint afbalanceret alt er med hensyn til tempo, med både platformshop og gåder ind imellem de intense og engagerende actiondele.

De er heldigvis også beherskede i deres kompleksitet, når det kommer til disse mere stille dele, og der var aldrig et øjeblik, der føltes frustrerende. Ingen håbløse gåder eller overdrevent ondskabsfulde spring.

Når det er sagt, skal det dog nævnes, at Selaco kan være udfordrende. For mens de mange våben, du har, er effektive til at uddele død, kan det samme siges om modstanden, og selv på normal sværhedsgrad døde jeg ofte. Mere end i mange andre af de mange FPS, jeg har spillet i de senere år, så det er et godt tip fra træneren at gøre det til en vane at bruge quicksave-funktionen.

Selaco

Det er næsten svært at yde Selaco retfærdighed med ord, og selv på dette tidlige stadie er spillet proppet med indhold. Det får en til at drømme om, hvad der venter, når det endelig forlader Early Access engang næste år. I virkeligheden er Selacos eneste reelle mangel lige nu dets relativt korte længde, hvilket bestemt også afspejles i prislappen.

For en investering på 200 kroner får du trods alt en af de mest velsmurte, eksplosive retro-duftende kæberaslere i årevis med et gameplay, der vil få dit hår til at rejse sig. Selaco er genialt, dejligt kaotisk og blander det bedste fra genrens mest ikoniske spil i en sød, velduftende og hypervoldelig gryderet, som det er umuligt ikke at elske.

Selaco
Selaco
Selaco
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Utrolig velpoleret og voldsomt gameplay, solidt design, skønt tempo, nostalgisk og moderne på samme tid, god atmosfære.
-
En anelse kort, lettere ubalanceret visse steder.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold