Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Endless Ocean Luminous

Endless Ocean Luminous

Vi dykker dybt ned i Arikas afslappende udforskningsspil, men magien er altså væk.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Da jeg dykkede ned i det blå vand i Endless Ocean Luminous til Nintendo Switch, vidste jeg mere eller mindre, hvad jeg kunne forvente, og det er den allerførste ting, enhver, der er bare lidt interesseret i den afslappende ubådsudforskningstitel, bør huske på. I mit tilfælde spillede jeg originalen fra 2007 på Wii (og så min egen mor gennemføre det fuldt ud), som ved at stole på platformens afslappede natur og dens kontrol endte med at blive en millionsælger.

Jeg siger dette, fordi hvis man forventer indhold eller dybde for at kompensere for nogle af spillets klare begrænsninger, vil man blive skuffet med det samme. Og så hjælper det ikke, at de første par timer er meget, meget ringe.

Den forældede brugerflade, der forsøger at minde om Wii's, de forvirrende HUD-elementer, det grimme landskab, de dukkeagtige karaktermodeller eller stemmeskuespillet, der, selvom jeg forstår, at det forsøger at efterligne en AI, får mig til at spekulere på, om det bare er dårlig/billig VA eller direkte dårlig/billig AI. Alt dette, sammen med en ekstremt langsom, klodset og intermitterende tutorial fik mig næsten til at opgive spillet.

<video=684213 >

Dette er en annonce:

Det var ikke let, men jeg blev ved, for jeg elsker livet i havet og undervandsmysterier. Jeg er ikke ekspert, bare nysgerrig, og jeg kan nyde en afslappende, uformel oplevelse som et friskt pust (dette er ikke en simulator, hvor du for eksempel skal bekymre dig om ilt, og du finder ikke den udfordring eller fare, der er i Subnautica). Og når man bruger lidt mere tid på Luminous efter den katastrofale start, begynder noget af Arikas ekspertise at vise sig.

Det handler mest om dyrene. Mens havlandskabet (både geometri og teksturer) ser sløret ud og mangler detaljer, ser fisk, bløddyr, krebsdyr, pattedyr og meget mere smukke ud og føles levende. Det meste af fornøjelsen får du ved bare at observere livet i havet i dets eget økosystem, opdage alle de over 500 arter og tage billeder til både dit eget fotoalbum og din Switchs samling af skærmbilleder, som du kan dele på sociale platforme.

Jeg er også vild med, at de gør en ekstra indsats ved at tilføje en masse uddøde arter (min fossilsamlende far vil flippe ud, når jeg viser ham det område, hvor jeg fandt ammonitter og lignende) og endda et strejf af mytologi.

Kortet, du udforsker, er ikke stort i sig selv, men selv om det til tider føles som en udvidet swimmingpool, er størrelsen helt rigtig til dykning uden køretøjer. Den mest innovative ting ved dette spil er, at det introducerer en afart tilfældig generering, så hvert dyk bliver forskelligt. Det giver kun mening, når man kender et givet kort som sin egen bukselomme, da det ødelægger forestillingen om kendte steder og hjørner, der endnu ikke er udforsket, hvis man genererer et nyt dyk hver gang.

Dette er en annonce:

Den anden vigtige tilføjelse er muligheden for at dele et enkelt dyk med 29 andre spillere. Jeg kunne ikke prøve denne nye funktion under anmeldelsesprocessen, men jeg kan sige, at behovet for at udveksle 6-karakters gruppedive-id'er for at oprette eller slutte sig til andre i høj grad forringer det, der igen burde være en glat oplevelse. Ironisk nok er det en af de ting, der stadig føles gammelt og fra Wii-tiden.

Endless Ocean LuminousEndless Ocean Luminous
Endless Ocean LuminousEndless Ocean LuminousEndless Ocean Luminous

Men selv om den centrale mode ikke ligefrem er engagerende, og det til trods for at det drejer sig om spændende emner, blev jeg ved med at dykke i et godt stykke tid. Der er noget afslappende og opløftende ved at finkæmme kortet, samle ting og scanne nye arter. Jeg har nogle problemer med farvekoden til scanningssystemet og med at vide, hvilke almindelige eller sjældne arter der er blevet scannet før (titlen Luminous henviser til det lys, som hver fisk tilføjer til dit formål), og jeg savner også den enhåndsbetjente, pointer-/bevægelsesbaserede kontrol, som gjorde originalen så tilgængelig, og som kunne have været perfekt implementeret her. Men jeg blev ved med at svømme, nogle gange sammen med de fantastiske skabninger.

Så ja, at udforske Veiled Sea føles til tider lige så arkaisk som nogle af de relikvier, du finder begravet i sandet (det er, når du ikke finder den tredje vandkande i træk), og jeg føler ikke, at de 'moderne' tilføjelser tilføjer så meget spænding til den oprindelige formel. Jeg synes, at systemerne kunne være meget bedre finjusteret, en mere gennemarbejdet historiefortælling kunne løfte udforskningen, og der er en vis modsætning mellem, at grafikken ikke har den effekt, man forventer i 2024, og at styringen ikke føles så naturlig som i 2007. Men, og det er et stort men, hvis du elsker eller er meget nysgerrig på livet i havet, og hvis du leder efter en afslappet vandudforskningsoplevelse (jeg synes, den mangler spænding for at kunne kaldes et eventyr), fungerer dette som en afslappende, lejlighedsvis fascinerende interaktiv dokumentarfilm, der vil berolige dit eget sind og din krop, inden du går i seng.

Endless Ocean LuminousEndless Ocean LuminousEndless Ocean Luminous
Endless Ocean LuminousEndless Ocean Luminous
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Masser af smukt renderede arter, føles til tider som en dokumentar, oprigtigt afslappende.
-
Føles tomt, gammeldags og begrænset, ikke synderligt meget indhold, kedelig præsentation.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold