Dansk
Gamereactor
anmeldelser
F1 2016

F1 2016

Sidste års Formel 1-spil efterlod fans sultne og skuffede. Codemasters har lovet at mange fejl er rettet i dette års version, men har de gjort nok?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Eftersom karrieredelen manglede i sidste års Formel 1-spil, var dette det største spørgsmål knyttet til F1 2016, nemlig hvordan Codemasters har båret sig ad med dette års udgave. Det var også det jeg rent personligt var mest spændt på da jeg fyrede op for spillet, da denne del er den vigtigste del af Formel 1-spillene i mine øjne. I multiplayer-delen er det som sædvanligt for mange kollisioner som ødelægger oplevelsen.

HQ

Forventningsfuld starter jeg den nye karrieredel op, og ambitiøs som jeg er bestemmer jeg mig for at være holdkammerat med Lewis Hamilton på Mercedes-holdet. Man starter bag en pult før man bliver mødt af en kvinde, som viser sig at være din agent og manager. Hun forklarer, at hun skal bidrage med informationsformidling imellem teamet og jeg, men jeg finder hurtigt ud af, at det er rimelig standardiserede meldinger som kommer mellem hvert løb. Det hele kan blive ensformigt og kedeligt i længden. Dette kunne man fint løse med pop-up-bokse med information, fremfor man sidder der uden nogen som helst mulighed for at bidrage til samtalen. Det ser godt ud, men det er kun i begyndelsen at man tager sig selv i at følge med. Det samme gælder når din mekaniker kommer ind i billedet. For sjovs skyld forsøgte jeg at starte en ny karriere med et andet hold, for at se om personerne ændrer sig fra hold til hold, men det er kun deres beklædning. Folkene er de sammen, men logoerne er forskellige.

F1 2016F1 2016F1 2016
Dette er en annonce:

Noget som ganske rigtigt ændrer sig hvis man bytter hold, er både forventningerne fra holdets ejere, og den motorkraft du får fra bilen. Fra at forvente en sejer i hvert løb, bliver presset lidt mindre i et mindre ambitiøst team. De nøjes gerne med at ønske mig blandt top 12. Disse forvetninger stiger dog hver gang man opgraderer bilen. Opgraderingerne fuldføres på den samme måde som mange andre spil i serien. Man samler point op ved at køre løb, og bruger disse point til at opgradere bilens motor og andre dele. Det er gammeldags og lidt kedeligt, men det fungerer.

Ellers savnede jeg en ordentlig opbygning frem imod Formel 1-klassen. Jeg ville gerne have set Codemasters lave en karrieredel hvor man star som en ung gut der kører Go-Cart, Formel 3000 eller lignende, som de fleste Formel 1-kørere gør i starten. Eftersom spillet også har en del der kaldes Pro-karriere, kunne de have givet os muligheden. Så kunne dem der ønsker at være professionelle fra start af, bare hoppe ind her.

F1 2016F1 2016
F1 2016F1 2016
Dette er en annonce:

Andre nyheder som er kommet i årets udgave er Safety Car (SC), Virtual Safety Car (VSC) og opvarmningsrunder. Sidstenævnte er morsom de første par gange, og det føles autentisk for Formel 1-oplevelsen at køre rundt på banen for at varme dæk op og bremser. Lidt efter begyndte dette dog at blive mere tidskrævende, men man kan heldigvis deaktivere det. Det samme gælder til dels både SC og VSC. De fungerer som i virkeligheden, og man må tilpasse farten når man ligger i Safety-zonerne. En runde på en Formel 1-bane får virkelig stærkt når man kører i fuld fart, og dermed kan det blive kedeligt at tilpasse farten. Det er fed at de går efter en realistisk simulation, men det er ikke denne del af sporten folk vil have.

Det vigtigste er naturligvis selve køreoplevelsen, og her har Codemasters gjort et fantastisk stykke arbejde. Fra forårets version har de arbejdet meget med hvordan underlagt skal føles mod bilen. Forskellen fra at køre på tør og varm asfalt kontra at ende på græsset eller i gruset udenfor banen, er akkurat som den skal være. I tillæg føles det som et helt andet spil når sluserne i himlen åbner sig, og det falder ned i stride strømme. Underlaget er nu vådt og slibrigt. Det er sjovt pludseligt at benytte erfaring fra rally-spil, når disse forhold sætter ind.

HQ

Så længe Formel 1-løb foregår inde på et stadion, som det jo gør i de fleste tilfælde, er det begrænset hvor meget tid Codemasters skal ligge i at få omgivelserne til at se perfekt ud. I modsætning til rally-spil hvor naturen stråler mod dig på hver etappe, er det mere tribuner og fjern natur som gælder her. Det er ofte kedelig natur rundt langs banerne i virkeligheden, og derfor bliver det jo også sådan i spillet. Desværre gør dette ser lidt for let på denne del af spillet, og omridset omkring stadionsanlægget kan virke virkelig kunstigt. Grafikken på biler, asfalt, depotstop og mekanikere er absolut meget god, men publikum og natur betaler prisen for dette. Når det er sagt er det ikke det vigtigste for undertegnet. Selvfølgelig er det godt med pæn grafik, men jeg spiller for at køre. Hurtigt.

Med strålende sol og flot vejr flyder F1 2016 utrolig godt. Selv når speedometernålen passerer 300 kilometer i timen hænger billedet godt med, og lyden fra motoren svarer fint til det jeg hører fra fjernsynet når der er Formel 1. Skulle man derimod være så uheldig at komme på banen på en regnfuld dag, så har spilmotoren svært ved at følge med. Forholdene på banen gør det vanskeligt nok at køre i sig selv, og derfor er der små forsinkelser i billedeopdateringen, og det er et irritationsmoment. Faktisk kan det få katastrofale følger hvis man er uheldig.

F1 2016F1 2016F1 2016

Alt i alt er F1 2016 er vældig godt F1-spil. Det har forbedret sig kraftigt ovenpå 2015-versionen, og mange vil føle en lettelse over, at karrieredelen endelig er tilbage. Selv om denne del kunne have fået yderligere forbedringer, så fungerer den godt, og den er godt på vej til at kunne tilbyde den fulde F1-oplevelse. Eftersom der var få spillere før lanceringen, har det ikke været muligt for mig at teste online-delen. De løb jeg dog fik kørt, så endte jeg selvfølgelig lige i væggen, og i F1 2016 må du vente på at de at andre fuldfører løbet, før man kan fortsætte til det næste. Virkelighedstro? Ja. Noget for utålmodig sjæl som mig? Ikke ligefrem...

HQ
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
God karrieredel, fede køreegenskaber, flot grafik på biler og genstande.
-
Fald i billedehastigheden når det regner, meget ventetid i multiplayer, man kunne have gjort mere ud af karrieredelen, tam grafik i periferien.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

7
F1 2016Score

F1 2016

ANMELDELSE. Skrevet af Daniel Andersen

Sidste års Formel 1-spil efterlod fans sultne og skuffede. Codemasters har lovet at mange fejl er rettet i dette års version, men har de gjort nok?

4
Hockenheim vises frem i nyt fra F1 2016

Hockenheim vises frem i nyt fra F1 2016

NYHED. Skrevet af Kim Olsen

Codemasters har frigivet en ny "hot lap trailer", og har også sendt os en stak nye billeder fra Hockenheim banen der vender stærkt tilbage i dette års F1 2016....Indlæser mere indhold