Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
F1 2021

F1 2021 - Preview

Codemasters introducer en ny historiedel, men eller er øjnene for det meste rettet mod bakspejlet i dette års udgave af den traditionsrige Formel 1-serie.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Codemasters er en af Storbritaniens ældste udviklere, hvis tidligste spil udkom til Commodore 64 og ZX Sprectrum tilbage i 1980'erne. Nu om dage er de mest kendt for deres populære racerspil, der har bevist, at de lever op til deres navn som genrens mestre. Grundet udviklerens historie, var det lidt af et chok, da EA tidligere på året købte Codemasters for mere end en milliard dollars. Det har naturligvis gjordt fans bekymrede for, om udvikleren vil blive til endnu en EA-fabrik. Disse bekymringer kan ikke fuldstændigt afskrives, men efter at have set og prøvet det nye F1 2021, virker det til, at serien stadig har en lys fremtid.

Som det kan forventes, så tager Codemasters ingen chancer i år, og fremfor at konstruere en helt ny engine for at drage fordel af de nye konsoller, har de i stedet valgt at foretage mindre forbedringer og justeringer.

For at gøre det klart fra starten af, så indeholder spillet nogenlunde det samme som sidste år. Det betyder, at du kan køre som en hvilken som helst Formel 1- eller Formel 2-kører på 21 officielle baner rundt omkring i verden inklusiv de legendariske Monza og Silverstone. Der er også inkluderet tre nye baner såsom Jeddah Street Circuit i Saudi Arabien (Formel 1-feltet har nu en gang en tendens til at svinge forbi, hvor der er olie og penge i rigelige mængder.) Spildelene inkluderer karriere, My Team, Quick Races og selvfølgelig onlineræs. En meget efterspurgt forbedring er nye lobbyer i onlinedelen, så du nu hurtigt kan hoppe ind i en, der passer til din spillestil og niveau.

I preview-versionen fik jeg lov til at køre på seks baner i et par forskellige spildele og som en rookie-kører, hvis erfaring begrænser sig til sidste års version, må jeg ærligt indrømme, at jeg ikke kunne mærke den store forskel. Bilerne har efter sigende lidt bedre vejgreb, så du har mere kontrol i sving, og rutinerede spillere vil med sikkerhed sætte pris på AI-kørernes lidt mere forudsigelige adfærd. Jeg så også nogle endnu mere realistiske sammenstød, når det gik helt galt - hvilket desværre ofte er tilfældet, når jeg sætter mig bag rattet i denne type spil.

Dette er en annonce:
F1 2021

De største forbedringer er i stedet sket uden for banen. Den nye historiedel Braking Point vil levere en ambitiøs og dramatisk fortælling, der strækker sig over tre sæsoner. Som en ung Formel 2-kører skal du forsøge at kæmpe dig op i motorsportens kongeklasse, og det involverer masser af drama både på og udenfor racerbaner. "Historien er i høj grad drevet af det drama bag scenerne, som vi har set det i Netflix-serien Drive to Survive," fortæller spillets Game Director, Lee Mahler under præsentationen. "Vi har skabt, hvad vi tror er, en interessant, spændende og dramatisk serie, som du nu kan spille i Formel 1, hvilket ikke tidligere har været muligt."

I Braking Point spiller du som den unge Aiden Jackson og kan indledningsvis vælge mellem fem mindre hold som Alfa Romeo og Haas. Undervejs på din rejse møder du masser af karakter, både venner og rivaler, og du kommer endda til at køre imod fan-favoritten Devon Butler - din rival fra F1 2019's story mode. Ja, dette er ikke første gang Codemasters eksperimenterer med en historiedel, men da er uden tvivl deres mest ambitiøse forsøg, da historien dengang fokuserede på det lidt mindre interessante Formel 2.

F1 2021F1 2021
Dette er en annonce:

Fans af serien vil måske blive lidt skuffede over, at EA's mange penge primært er gået til spillets marketing og denne historiedel, der nok mest appellerer til mindre hardcore spillere. Men Codemasters har ikke glemt deres meget loyale spillerbase.

F1 2020 introducerede en "casual race style" der lod nye fans finde sig nemmere til rette bag rettet. Med denne indstilling slået til, kunne bilen selv køre tilbage på banen efter et uheld, og du kunne slå en masse hjælpemidler til, der forbedrede din kørsel. Denne indstilling er stadig tilgængelig, men i år går Codemasters i den anden retning og introducerer en ekspert-indstilling, der utvivlsomt vil appellere til fans af sim-elementer. "Vi løfter essentielt set på låget for nogle af de mere avancerede indstillinger, vi har i Formel 1-spillet," fortæller Lee Mahler. Fremfor at Codemasters balancerer spillet for dig, kan du nu justere forskellige aspekter som bilens skade, frekvensen af motorfejl og selv modstandernes AI. F1-serien har allerede tonsvis af indstillinger, så nu er der for alvor noget at eksperimentere med for de mest dedikerede spillere.

Der er også andre forbedringer. Du kan nu køre i en 2-Spillers Karriere eller du kan hoppe direkte ind i den nuværende Formel 1-sæson (stillingen vil blive opdateret efter hvert løb) og forsøge at hjælpe din favoritkører til mesterskabet. My Team har også fået et par opgraderinger såsom interne møder og forbedrede pressekonferencer, og R&D-delen, hvor du opgrader holdets teknologi, er blevet markant ændret, så den føles mindre som et klassisk færdighedstræ.

F1 2021F1 2021

F1 2021 er det første spil i serien, der udkommer på Xbox Series X og PS5, men det udnytter ikke de nye platforme fuldt ud, da Codemasters har lovet ens funktioner på tværs af generationerne. Vi får dog stadig det klassiske valg mellem framerate/opløsning, og Ray Tracing er understøttet (dog kun for Replays, Broadcast og Show Rooms.) PS5-spillere kan også udnytte DualSenses unikke funktioner, hvis de vælger at spille med en controller.

Selvom Codemasters er en yderst rutineret udvikler, så føles dette på mange måder som en rookie-sæson med en ny udgiver og en ny generation af konsoller. Derfor er det forståeligt nok, at de ikke træder speederen helt i bund, og de konstant har et øje på bakspejlet for at være sikre på, at last-gen udgaverne ikke sagter håbløst efter. Du får derfor med garanti stadig en solid oplevelse, når spillet udkommer d. 16. juli - du skal bare ikke forvente radikale ændringer.

HQ

Relaterede tekster

0
F1 2021Score

F1 2021

ANMELDELSE. Skrevet af Claus Larsen

Claus har endnu en gang kørt stærkt i Codemasters nyeste F1-spil, denne gang med EA som udgiver. Er der sket store ændringer, eller er alt ved det gamle?

0
F1 2021 - Preview

F1 2021 - Preview

PREVIEW. Skrevet af Jakob Hansen

Codemasters introducer en ny historiedel, men eller er øjnene for det meste rettet mod bakspejlet i dette års udgave af den traditionsrige Formel 1-serie.Indlæser mere indhold