Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
F1 23

F1 23 tager sig ganske glimrende ud her kort inden udgivelsen

Vi tager en tur gennem Braking Point, og ser en række af de nye features i aktion.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Vi var godt tilfredse med F1 22 her på Gamereactor, og som så mange andre sportsspil fra Electronic Arts, så er det ved at være tid til en ny opdatering af serien. Jeg har fået adgang til en meget lille bid af spillet, hvor jeg kan lege med de første tre kapitler af F1 23's Breaking Point-historie, som igen handler om Aiden Jackson og hans eskapader på verdens mange Formel 1-baner. Derudover fik jeg mulighed for at køre hurtigt på følgende baner; Bahrain, Miami, Canada, Ungarn, Imola, Storbritannien og Brasilien. Så der var ikke adgang til ret meget, ej heller til Online eller F1® World, som Electronic Arts virker meget stolte af. Jeg fik adgang på Steam, men F1 23 udkommer på Xbox, PlayStation 5 og PC den 16. juni.

Det første jeg valgte at spille i preview-versionen af F1 23 var Breaking Point-historien, som jeg selv var lidt lunken på sidste gang jeg spillede F1-serien. Her træder man igen i Aiden Jacksons sko, og forsøger at klare sig igennem store og små udfordringer på Konnersport Racing Team. Jackson går fra at have et rivaliserende forhold til Devon Butler på det konkurrerende hold, til at rivaliseringen foregår på Konnersport Racing Team, hvor Butler nu kører. Denne rivalisering ser man hurtigt i det første kapitel i historien, hvor Butler ikke vil lade Jackson overhale, trods en Team-ordre om at han skal. De to kamphaner har tydeligvis stadig ikke begravet stridsøksen. Løbet man kører overtager man styringen på midt i en omgang tæt på slutningen af løbet, og ens opgave er så at kæmpe sig op i feltet, efter et sammenstød med Butler. Derfor bliver man efter løbet så interviewet om striden med Butler, og her kan man vælge forskellige svar, alt efter hvor diplomatisk man har lyst til at være, og eftersigende skulle disse valg have konsekvenser for hvor historien ender. Jeg oplevede ikke disse konsekvenser i historien, men efter interviewet, kunne man se de mange fans' og mediernes reaktioner på de ting man valgte at sige. Det er ret fedt at se, og Konnersport skriver også hvad de synes om hele situationen. Det giver en ret fed realisme, om end dramaet mellem Butler og Jackson er en smule overdrevent, mest fordi Butler virker ret karikeret.

F1 23
Dette er en annonce:
F1 23F1 23

Karaktererne ser godt ud, og er meget tydeligt spillet af skuespillere i motion capture, dog er der et eller andet overdrevet i den måde især læberne bevæger sig på, som var ret forstyrrende for mig, men det er subjektivt, og udover denne anke, ser det hele super flot ud. Det var dog ikke alt der gjorde det, da der var flere grafiske fejl i den version jeg spillede. Versionen er vist ikke helt ny, og der er sikker rettet i den færdige version, inden spillet udkommer. Der var også en del skærmvridning, som vertikal synkronisation skulle have fikset. Det var ret hårdt at se på. Ellers ser spillet glimrende ud, og især er fartfornemmelsen stadig i top, og Codemasters' grafikmotor flexer stadig med blingeffekt-musklerne, ligesom de også gjorde det sidste år. Det er en fornøjelse.

Lyden i F1 2023 er også tilforladelig, uden jeg lagde mærke til nogen egentlig forbedring i forhold til forgængeren. Stemmeskuespillerne i Breaking Point-historien er som i forgængeren ikke de bedste. Som jeg har nævnt før, så er accenterne ikke i skabet, og det har ikke ændret sig. Jeg anmeldte F1 2021, og der var i Breaking Point en karakter som skulle forestille at være fra Holland, men som havde en meget dansk, og decideret sjællandsk accent, som jeg ikke kunne komme mig over. Det virker ikke som det er ændret her, og jeg bryder mig ikke om det jeg hører, for det viser at det ikke er alle aspekter af spillet, hvor realisme er i højsædet. Det kan i gøre bedre Codemasters, og i forlængelse Electronic Arts.

Electronic Arts har, som de har med de fleste af sine serier, hostet en masse penge op for at få licensen til de rigtige biler og navne. Derfor er det også fedt at se hvor detaljerede bilerne er, og hvor fedt det er at se de mekaniske vidundere. Derudover er det også fedt, at man ser navnene på de virkelige kørere, så man kan jagte Verstappen, når han igen har nakket tredjepladsen fra en. Spillet er bare i en anden klasse hvad realisme angår, og er man fan af Formel 1, så får man en rigtig autentisk oplevelse i F1 23, hvor der både er til gaden og vejen.
F1 23 har også fået overhalet sit belysningssystem, og skulle ifølge Electronic Arts givet den mest realistiske oplevelse til dato. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke rigtig kunne se nogen forskel i den lille bid, jeg havde fået adgang til, så jeg tænker, at det måske er noget, man lægger mærke til i andre dele af spillet, som er i den fulde version.

Dette er en annonce:
F1 23
F1 23F1 23

Jeg havde som sagt ikke adgang til ret meget indhold, og jeg kunne egentlig ikke mærke den store forskel i forhold til sidste års udgivelse. Derfor kiggede jeg lidt på de ting, som Electronic Arts og Codemasters selv har nævnt de har forbedret.

Styringen er blevet opdateret og overhalet, og det kan man godt mærke efter man har kørt nogle løb. Jeg spiller selv med controller, og jeg mærkede tydeligt en bedre respons fra spillet, hvilket gjorde jeg faktisk følte, at jeg havde mere kontrol over den ultrahurtige bil. I forhold til de mindre korrektioner, man hele tiden er nødt til at udføre for at ramme den rigtige linje på banen, så er der igen kælet for detaljen, så når jeg siger at det hele ser ud som det plejer, så er det med tyk streg under "ser" - for F1 23 føles mere raffineret. Det er fedt at spillet er mere responsivt end forgængeren, og det kan føles. Når man kører et racerspil, så er styring bare meget vigtig, og Codemasters har tydeligvis lagt sig i selen, for styringen er lige i skabet. Det føltes bedre at spille med controller også, som om tryk på knapperne bliver registeret hurtigere end før.

Så jeg er optimistisk efter at have fået en lille bitte bid af F1 23. Styringen er bedre, og der er en masse små ændringer, som sikkert nok skal få fans op af stolene. Jeg er dog nervøs for Breaking Point 2, som den bliver kaldt, for mange af de ting jeg var kritisk overfor, er der stadig. Så vi får at se d. 16. juni, om F1 23 hører til på podiet, eller kører af banen halvvejs med en eksploderet motor.

HQ
F1 23
F1 23

Relaterede tekster

0
F1 23Score

F1 23

ANMELDELSE. Skrevet af Palle Havshøi-Jensen

Der er ingen vej udenom - Codemasters har leveret det bedste F1-spil til dato.Indlæser mere indhold