Dansk
Gamereactor
previews
Indiana Jones and the Great Circle

Fem Hurtige om Indiana Jones and the Great Circle

Vi tager et kig på den eventyrlystne universitetsprofessors længe ventede eskapader i den kommende Indiana Jones and the Great Circle. Fem hurtige spørgsmål til fem hurtige svar...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Fremadrettet kommer Gamereactor til ikke bare tilbyde det traditionelle udbud af previews baseret på spil vi har spillet før de lander på de digitale (og fysiske) hylder, men også forsøge at opdatere jer om de store spil der endnu er på vej. Det bliver via dette format, hvor vi har ladet os inspirere af vores svenske kolleger. Ideen er ret simpel; fem enkle facts om et kommende spil, som tilsammen giver dig et helhedsbillede af hvad det pågældende spil kan, og hvorfor du enten bør, eller måske ikke bør, glæde dig til en eventuel lancering. Vi vil producere dem selv her i Danmark, og også låne lidt når muligheden byder sig.

Okay, lad os så komme i gang

Wow, det er dejligt at se Indiana Jones tilbage i rampelyset! Jeg elsker virkelig Harrison Ford og hans mange efterhånden eventyr som Indy! Er The Great Circle en fortsættelse af den sidste film, eller hvornår foregår den egentlig?
Godt at høre, at du er så spændt! Jeg må indrømme, at jeg også er begyndt at tælle dagene til lanceringen, og vi er nok ikke de eneste, der glæder os til at se, hvad de svenske udviklere hos MachineGames har fundet på. Hvad angår dit spørgsmål, så er The Great Circle faktisk ikke en efterfølger til Indiana Jones and the Dial of Destiny, som udkom sidste år, men det kommende spil vil i stedet foregå et sted mellem den første og den tredje film. Så det er en yngre Indiana Jones i sin bedste alder, vi får æren af at spille som, og udviklerne har eftersigende set de gamle film igen utallige gange for at forsøge at fange den klassiske fornemmelse af en virkelig spændende Indy-film.

Indiana Jones and the Great Circle

Men hvordan vil de få Harrison Ford til at lyde som sit 30-årige jeg igen? En eller anden form for AI-teknologi, eller hvad tænker de på her?
Nej, der er ikke brug for kunstig intelligens. Faktisk er det ikke Harrison Ford, der lægger stemme til Indiana Jones i The Great Circle, men den piskesvingende professor spilles i stedet af ingen ringere end en af spilverdenens skarpeste (og mest brugte) stemmeskuespillere, Troy Baker. Du vil selvfølgelig genkende ham fra hans tidligere roller, hvor Joel i The Last of Us og Booker i Bioshock Infinite står som nogle af hans mest elskede præstationer. Så du behøver ikke bekymre dig om, at Indy ikke føles som Indy, for Troy Baker ved virkelig, hvad han laver, og er ikke fremmed for at overtage roller fra andre skuespillere. For eksempel gjorde han et godt stykke arbejde som Jokeren i Batman: Arkham Origins, da Mark Hamill takkede nej. Baker er også en stor Indiana Jones-fan, hvilket ifølge studiet har været en stor fordel for at finde den perfekte version af figuren, og han har ikke været bleg for at droppe manuskripter og improvisere visse replikker for virkelig at få det til at lyde som Harrison Fords udødelige fortolkning.

Dette er en annonce:

Det lyder i hvert fald, som om de har fundet den rette mand til jobbet! Men hvad handler spillet om? Stik mig et pitch!
Det, vi ved, er, at historien begynder i 1937 med tyveriet af et gammelt relikvie på det universitet, hvor Indiana Jones arbejder som professor. Hændelsen får vores elskede hovedperson til at indse, at genstanden havde en større betydning, end han først troede, og han begiver sig naturligvis ud på et hæsblæsende eventyr for at afdække et stort mysterium, der er knyttet til det mystiske fænomen, der kaldes "den store cirkel". Jagten på svar vil føre os til mange berømte steder rundt om i verden, herunder pyramiderne i Egypten, Vatikanstaten i Rom og de iskolde bjerge i Himalaya. Vi ved selvfølgelig endnu ikke, hvad vi finder ud af undervejs, men i det mindste ved vi, at gamle Indiana ikke kommer til at rejse alene. Vi får selskab af en række venner undervejs, både kendte navne fra filmene og helt nye figurer. Jeg tør godt håbe på en skøn klassisk blanding af både nyt og gammelt!

Indiana Jones and the Great Circle

Det håber jeg også! Der ser i hvert fald ikke ud til at mangle ambitioner! Men hvordan vil det være at spille Indiana Jones and the Great Circle? Jeg ved, at perspektivet hovedsageligt er førsteperson, men ved vi noget mere?
Det gør vi faktisk! Som du nævner, er den primære synsvinkel selvfølgelig gennem Indianas egne øjne, men den vil også svinge til tredjeperson i nogle øjeblikke. Ofte er det, når vi klatrer op ad facader eller udfører visse gåder, hvor et bredere perspektiv er nødvendigt. For gåder er der masser af! Tro mod Indiana Jones' vidunderlige ånd vil vi blive udfordret i en masse logikbaserede puslespil, når ældgamle hemmeligheder skal afsløres, og at dømme efter den smule, vi har set fra trailere, er de designet på en måde, der virkelig rammer plet, både hvad angår gameplay og rent stemningsmæssigt. Men selvfølgelig handler eventyret ikke kun om at løse puslespil, der er også masser af action. Den ikoniske pisk er selvfølgelig tilbage og spiller en vigtig rolle i både navigation og kamp. De billeder, vi har set, viser et spil fyldt med virkelig underholdende kampe, hvor eksemplariske piskeslag afløses af både knytnæver og pistolskud, der med garanti vil få eleverne til at ønske, at de var blevet i skolen. Åbenlys vold er dog ikke den eneste løsning, og professor Jones vil også bruge lidt stealth for at komme rundt og gøre kort proces med fjenderne på en mere taktisk måde. Man kan f.eks. kaste genstande for at lokke patruljerende vagter i forskellige retninger, så man kan tage de stakkels håndlangere ud en efter en, og i det hele taget ser Indiana Jones and the Great Circle ud til at give os spillere en hel del valgmuligheder i forhold til, hvordan vi tackler hver enkelt situation.

Dette er en annonce:

Lyder spændende, særligt med lidt immersive sim-elementer. Okay, du har min opmærksomhed, men hvornår kommer det, og på hvilke platforme?
Ja se, det er jo lidt det. Vi har ikke en præcis lanceringsdato, men ubekræftede rapporter tyder på, at vi kan tage hatten på engang i december. Hvad angår formatet, så lader det endnu til at Xbox fastholder konsoleksklusiviteten. Udgiveren Bethesda er nu en del af Microsoft, hvilket betyder, at det er Xbox Series S/X og PC, der gælder. Phil Spencer og slænget er godt nok begyndt at udgive tidligere eksklusive spil til nye formater, men når han er blevet spurgt, om det kunne blive en realitet for Indiana Jones and the Great Circle, har svaret været et klart nej.

Indiana Jones and the Great Circle
Indiana Jones and the Great Circle

Relaterede teksterIndlæser mere indhold