Dansk
Gamereactor
anmeldelser
FIFA 12

FIFA 12

Vi har givet Nintendo 3DS-versionen af FIFA 12 en tur gennem testmaskinen, og er overrasket over hvor mange kræfter EA har lagt i spillet. Læs anmeldelsen her...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hvis man skal bedømme ud fra tidligere fodbold-spil til Nintendo 3DS, er udfordringen i at bringe sporten med alle dens muligheder ned på den håndholdte åbenbart større end de fleste udviklere magter, for et godt fodbold-spil har indtil videre manglet på 3D-lommerøveren.

Det gør FIFA 12 dog noget ved, og for en gang skyld virker det ikke som om denne version blot har været en opgave, der hurtigt skulle presses gennem maskineriet. Du vil derfor finde de fleste af mulighederne fra PlayStation 3 og Xbox 360-versionerne, og det er faktisk ganske imponerende at opleve.

Derfor kan du gå direkte i gang med din egen karriere, hvor du tager den fulde kontrol over hele dit hold og dets udvikling. Her skal ansættes trænere, talentspejdere og lægefolk som hver især sørger for at holde dit hold i stand eller finde nye spillere som kan rette op på dets mangler. Det er en sjov tilføjelse, og fordi både trænere, talentspejdere og lægefolk findes i forskellige erfaringsniveauer, er der hele tiden grund til at optimere holdet.

FIFA 12FIFA 12
Dette er en annonce:

Sjovt er det også at man har mulighed for også at tage sig af ens eget stadion, og her kan man bruge penge på at udbygge og holde i stand, hvilket vil betyde væsentligt flere penge på bankkontoen hvis du vel og mærke også vinder på banen - tilskuerne skal jo have lidt motivation.

Synes du at kontrollen over et hold og alle dets aspekter bliver for meget, kan du i stedet vælge blot at fokusere på at opbygge din egen spiller i den såkaldte "Be A Pro"-mulighed. Her får du chancen for at spille din egen figur helt op fra de laveste rækker til verdenseliten, og på vejen løse opgaver som giver dig ekstra erfaringspoints. Det smager nærmest en smule af rollespil og er en glimrende tilføjelse til 3DS-versionen, der giver en masse ekstra timer på spilkontoen.

Desværre er alt ikke helt så godt som det kunne have været. Spillet på banen er simpelthen for langsomt og til tider kluntet, ikke mindst fordi kameraet sjældent giver et særlig godt overblik og derfor lader hver af spillerne på banen fylde utroligt meget af skærmbilledet.

En smule af dette kunne måske være blevet afhjulpet hvis man havde gjort ordentlig brug af konsollens unikke 3D-evner, men i stedet virker de ligesom i så mange andre spil til maskinen blot som en eftertanke, der naturligvis skal være med, men som kun giver minimalt til oplevelsen. Det tætte kamerafokus viser også tydeligt hvordan der stadig er utrolig langt mellem hvordan 3DS'en og konsolversionerne gør sig grafisk, og på klods hold ser man tydeligt, hvordan detaljerne mangler.

Dette er en annonce:

I stedet for blot at lade den virke som et kort over banen, har EA benyttet den trykfølsomme skærm til at tilføje et helt nyt skudsystem. Når du nærmer dig målet får du således mulighed for at bruge skærmen til at bestemme hvor du vil skyde bolden hen. Det kræver dog naturligvis at du fjerner blikket fra hvad der ellers sker på banen og i stedet fokuserer udelukkende på målet. Den slags leder oftest til tacklinger hvilket fratager dig muligheden for at sætte bolden i kassen. Den trykfølsomme skærm bliver også brugt til andre slags skud, og selvom man i de fleste tilfælde kan vælge blot at bruge knapperne i stedet, er det ærgerligt at man ikke har fundet en snedigere løsning.

FIFA 12FIFA 12

På mystik vis mangler Nintendo 3DS-versionen af FIFA 12 muligheden for at spille mod vennerne online, og det er ærgerligt. Den kunstige intelligens er ikke altid lige god, og spil af denne genren gør sig oftest bedre mod menneskelige modstandere, hvilket her kun er muligt lokalt.

Selv med et par mangler og fejlsatsninger er FIFA 12 dog et solidt fodbold-spil, der vil kunne underholde alle de som har savnet et sådanne til Nintendo 3DS. EA's klare forståelse af sporten har resulteret i et underholdene spil som fodboldfans roligt kan forvente at kunne bruge mange timer på - også selvom der stadig er rigelig plads til forbedringer.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Masser af muligheder, mange timers spilletid, omfattende
-
Grafisk kedelig, det trykfølsomme skudsystem er ikke helt gennemtænkt, kameraet er ikke godt nok
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • wampire800
    Så er EA ude med et nyt bud på verdens bedste fodboldspil, og selvfølgelig lever de op til forventningerne, med at være de bedste. Konkurrencen... 8/10
  • Daruplund
    FIFA 12 FIFA 12 er sidste nye skud på en uendelig række af EA sports fodboldspil. Mange anmeldelser fokuserer meget på hvad der er nyt i forhold... 9/10

Relaterede tekster

2
FIFA 12: UEFA Euro 2012Score

FIFA 12: UEFA Euro 2012

ANMELDELSE. Skrevet af Christofer Olsson - GR SE

Som opvarmning til årets store fodboldfest har EA Sports valgt at udgive sit mesterskabsspil som DLC-udvidelse. Vi fælder dom over det nye tiltag.

1
FIFA 12Score

FIFA 12

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Blichfeldt

Vi har givet Nintendo 3DS-versionen af FIFA 12 en tur gennem testmaskinen, og er overrasket over hvor mange kræfter EA har lagt i spillet. Læs anmeldelsen her...Indlæser mere indhold