Dansk
Gamereactor
anmeldelser
FIFA 17

FIFA 17

Endelig, fodboldspillet EA har forsøgt at lave de sidste tre år!

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

De sidste to år har været ambivalente for FIFA-fans. I 2014 implementerede EA et stort antal ændringer til spillet, og resultatet var ikke hundrede procent positivt. FIFA 16 forbedrede spillets gameplay, men de absurde sværhedsgrader ødelagde singleplayer-indholdet.
Men dette år virker det til, at EA Sports endelig har formået at skabe det fodboldspil, som de oprindeligt ville have skabt med FIFA 15.

Vi ved ikke, hvor relevant skiftet fra Ignite-grafikmotoren til DICE's Frostbite har været, men det var lidt et PR stunt af EA Sports. Sandheden er, at vi ikke opdagede nogen markant forskel, ihvertfald ikke visuelt.
Misforstå os ikke, FIFA 17 har fantastisk grafik, men man skal ikke forvente en stor visuel forskel i forhold til FIFA 16. Lyssætning er bedre og detaljegraden i nogle af The Journey's mellemsekvenser er fantastisk, men når du faktisk spiller spillet vil der ikke kunne mærkes en markant forskel.

Den anden store nye feature som er blevet lovpriset af EA Sports er The Journey, en fuldstændig ny historiebaseret del, og vi kan bekræfte at det er et fint tiltag i FIFA. I The Journey følger du en 17 årig britisk stjerne ved navn Alex Hunter. Det hele foregår eksklusivt i Premier League, men indenfor denne liga kan du foretage flere forskellige valg.
I den første fase af The Journey skal du vælge en favoritklub, og derefter eventuelt vælge hvilken klub du vil repræsentere. Valget af fodboldklub er vigtigt, da det determinerer hvilke muligheder du vil have for at spille aktivt på holdet, og hvor godt du skal performe for at opnå en plads på a-holdet. Alle vil signeres hos Manchester United, Liverpool eller Arsenal, men dit liv bliver meget lettere i en klub som Middlesbrough.

Dette er en annonce:
FIFA 17
FIFA 17FIFA 17FIFA 17

The Journey spilles på mange måder som Be a Pro (hvilket stadigvæk er med i spillet). Træneren vil afgøre, hvornår Alex Hunter skal spille, hvornår han ryger på bænken og hvornår han er bag standerne. Når Alex Hunter ikke deltager aktivt, vil kampen blive simuleret. Vi synes det er mere interessant kun at styre Alex Hunter i denne del, men muligheden for at styre hele holdet er også til stede. Som spillet skrider frem vil du også forbedre Alex Hunters færdigheder. Du kan ikke vælge specifik, hvilke færdigheder du vil forbedre, men der er specielle features som du kan låse op for (at blive mester i indkast eller ekstra god til hovedstød).

En anden måde at udvikle Alex Hunters færdigheder er ved at gøre en god indsats til de ugentlige træninger. Imellem hver kamp vil der blive afholdt to træningssessioner, og de inkluderer krydsninger, tacklinger, skud på mål, afleveringer, frispark og diverse andre kendte minispil.
Hvis du er kendt med træningssystemet fra Career vil du også have en god fornemmelse for hvordan det fungerer i The Journey. Alex Hunters præstation i løbet af træning og kampene vil bidrage til forholdet med træneren. Et godt forhold til træneren vil give mulighed for mere spilletid i løbet af en kamp.

Dette er en annonce:

Det som gør The Journey specielt, er alt det som foregår udenfor selve fodbolden. Det forsøger at genskabe oplevelsen af en ung fodboldspiller i starten af sin karriere, fra udfordringerne med forskellige lån til at spille i en anerkendt fodboldklub. Nogle gange vil du se en mellemscene der inkluderer Alex Hunter, hans familie og hans venner (kun fiktionelle spillere og trænere interagerer med Alex Hunter, undtagen nogle små gæsteoptrædener).

HQ

Imellem kampe og træning er det muligt at få tilgang til Alex Hunters sociale netværk og læse hvad fans og venner tweeter om ham. Disse kommentarer vil naturligvis blive påvirket af din præstation på fodboldbanen. Hvis du fejler alle dine skud på mål, skal man altså ikke forvente en varm velkomst på de sociale netværk.

Historien i sig selv vil ikke vinde nogen præmier, og skuespillerne er højst middelmådige, men det fungerer.
The Journey formåede at holde os interesserede i unge Alex Hunters karriere, og vi kunne ikke undgå at fejre hvert eneste mål og assists, eller ærgre os over hver eneste fejltrin. Vi spillede på World Class-sværhedsgraden, hvilket ikke ligefrem var let, især ikke når spilleren kun styrer Alex Hunter. Det giver en værdi til hver eneste berøring af bolden, og giver mere vægt til hver eneste bevægelse. Hver gang vi vandt en kamp var vi nødt til at tjekke hvordan sociale medier dømte Alex. The Journey er kort sagt stort og en gennemspilning af en helt Premier League-sæson tager lang tid. Vi ved i skrivende stund ikke hvor mange sæsoner der er genskabt i The Journey, men vi ville blive overraskede, hvis det var mere end en - og vi er sikre på at EA gerne vil fortsætte Alex Hunters karriere i fremtidige FIFA-spil, måske uden for England eller chancen for at deltage på det engelske landshold. Alt i alt er The Journey en udmærket tilføjelse til FIFA, selvom det efterlader plads til forbedring.

FIFA 17
FIFA 17FIFA 17FIFA 17

"Ok, nok snak om The Journey, hvordan er spillets gameplay?". Ja, vi ved på trods af alting, at det som virkelig betyder noget i et fodboldspil er styringen, og vi kan med glæde meddele, at FIFA 17 ikke skuffer.
Spillet er mere flydende, fysisk kontakt virker bedre, målmænd fanger ikke hver eneste krydsning og afleveringer er en ren fornøjelse. Alle spillets elementer er blevet fintunet, fra tackligerne til skud, og i modsætning til tidligere FIFA-spil virker alt som det skal - sågar sværhedsgraderne.

Den største gameplay-forandring er de såkaldte "set-pieces". Systemet er blevet fuldstændig rebootet, og det tillader spilleren at simulere præcist hvor han vil skyde bolden hen i forbindelse med hjørnespark eller lange frispark. Under indkast kan man gå langs sidelinjen og simulere et indkast. Både ved frispark og straffespark kan du justere retning og afstand til bolden. Denne sidste mulighed tillader dig at skabe forskellige typer skud ved frispark, fra de typiske skruede bolde til Cristiano Ronaldo's "hjemmesøgende missiler". Med den perfekte retning og den rigtige spiller kan man sågar udføre "trivela" skud i stil med Roberto Carlos.

I FIFA 17 har sværhedsgraderne endelig fået sin længe ventede justering, og AI-hold opfører sig nu mere på linje med spillernes dygtighed.
Vi dominerede næsten alle kampe mod mindre gode hold, men et dårligere hold kan stadigvæk forsvare sig udmærket og udløse et heldigt kontraangreb. Når det kom til bedre hold, ja, da havde vi store problemer. Som man også burde have.

For os var det derfor ikke vigtigt at vinde hver eneste kamp, men derimod at få følelsen af, at når vi tabte eller spillede uafgjort, kunne vi føle kampen blev tabt grundet vores egne fejl og ikke spillets "guddommelige" indgreben. At fremkalde denne følelse hos spilleren er en af de største sejre i dette års FIFA.

Selvom FIFA 17 har inkluderet den prominente The Journey-del, er de gamle modes skam ikke blevet glemt. Career, hvilket allerede var en stor oplevelse, er blevet forstærket med nye såkaldte mål for hvert enkelt hold. Det er nu nødvendigt at gennemføre en række udfordringer, som bliver bestemt af de individuelle klubber. Hvis du vælger en klub som Sporting fra Portugal eller Ajax, vil du modtage retningslinjer for rekruttering af talentspejdere, hyring af unge spillere og træne dem til at blive fremtidige stjerner. Andre klubber søger finansiel stabilitet og hold som Manchester City og Paris Saint Germain vil kun have dig til at finde allerede etablerede stjerner. Dit ry og præstation vil blive bestemt af, hvor godt du indfrier klubbens mål.

FIFA 17
FIFA 17FIFA 17FIFA 17

FIFA Ultimate Team Mode har også fået en række nye features. Den mest interessante er FUT Champions, en ugentlig konkurrence, som giver dig adgang til weekendturneringer og eventuelt lader dig vinde priser.
De andre nye features handler om hold bygning. Du vil få en række objekter til at bygge et hold, som opfylder forskellige kriterier såsom inkludering af mindst fire nationaliteter, opnå en stats score på mindst 85 osv. Hvis du allerede har brugt utallige timer på at spille Ultimate Team Mode, så har EA tilbudt dig flere undskyldninger for at vende tilbage.

FIFA 17 er en robust pakke, som tilføjer nyt på alle områder og løser nogen af de tidligere iterationers problemer. Det er stadigvæk ikke perfekt, selv med sit høje gameplay niveau - positioneringen af spillerne i forhold til bolden ser til tider mærkeligt ud, med underlige drejninger og bevægelser - men det tilbyder stadigvæk høj klasse fodboldunderholdning. Introduktionen af the The Journey er bare toppen af kagen, da FIFA 17 selv uden dets inkludering, ville formå at være et attraktivt computerspil.

Og til sidst det store spørgsmål: PES eller FIFA? Ærlig talt, afhænger det af dine forventninger til et fodboldspil. Pro Evolution Soccer 2017 er et klassisk fodboldspil med den samme velkendte gameplay formular vi har spillet i årevis. Det er et familiært territorie og det vil være lettere at samle spillet op og med det samme og nyde dets mere raffinerede gameplay. FIFA 17 er et anerledes bæst, da det er meget ambitiøst med et mere komplekst gameplay system - hvilket gør det mindre tilgængeligt, men en smule mere belønnende
Det som virkelig betyder noget er, at lige meget hvilket fodboldspil du vælger i år, så venter der dig en udsøgt virtuel fodboldoplevelse!

HQ
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Sublimt gameplay, fantastisk grafik og atmosfære, højt produktionsniveau, det eksploderer med indhold, The Journey er en god tilføjelse.
-
Stadig nogle underlige animationsproblemer, kvindefodbold er nærmest glemt (det var det samme sidste år).
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

FIFA 17Score

FIFA 17

ANMELDELSE. Skrevet af Ricardo C. Esteves

Endelig, fodboldspillet EA har forsøgt at lave de sidste tre år!Indlæser mere indhold