Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
FIFA Football

FIFA Football

Fodbold har aldrig været sjovere på en håndholdt konsol. EA debutterer flot på Sonys nye kraftværk.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg kunne lide det fra første øjeblik. At FIFA Football på PS Vita kan føles så meget som sin stationære storebror, er intet mindre end imponerende. Responsen, grafikken og animationerne er umiddelbart genkendelige fra FIFA 12, og det er behaeligt og intuitivt at spille på Sonys håndholdte muskelbundt.

Selvom spillet både føles som og er baseret på FIFA 12, er det alligevel tilrettelagt håndholdt spil. FIFA Football er mere tilgivende i både forsvar og angreb. Man behøver ikke være lige så præcis i tacklingsøjeblikket, og det er også lettere at fyre en helflugter direkte i nettet. Justeringerne klæder det håndholdte format godt.

Spilmotoren er ikke så sofistikeret som sin stationære storebror, men på den lille skærm føles forskellen ikke så stor. Dette er en fuldt spilbar fodboldoplevelse. Faktisk hænger det så godt sammen, at jeg roligt tør udråbe FIFA Football til det bedste fodboldspil på en håndholdt konsol, nogensinde.

FIFA Football
Dette er en annonce:

Men intet PS Vita-spil er komplet uden en håndfuld gimmicks, og det er der også blevet plads til her. Touch-skærmen og touch-fladen på bagsiden af maskinen skal udnyttes for alt, hvad de er værd. Er du af typen, der ofte rammer modstanderen, når du skal sende pasninger med de analoge styrepinde? Så har jeg gode nyheder. Nu kan du bre trykke på skærmen der, hvor afleveringen skal hen, og vupti, så klarer Vitaen resten. Sjovt, vil nogen mene - helt idiotisk, mener jeg.

Man kan også bruge bagsiden til at placere skuddene. Trykker du for eksempel øverst i højre hjørne af touch-fladen, sender du bolden mod højre kryds. Men her gælder det om at ramme den rigtige timing, i og med at du lader skuddet op, ved at holde fingeren på fladen. Sjovt, mener nogen - bras, mener jeg.

FIFA Football

Jeg bryder mig ikke rigtig om de nye funktioner. Måske finder man nogle brugsområder, der fungerer i fremtiden, men lige nu virker de ganske ligegyldige. Det gør ikke noget at de er der, men de tilføjer heller ikke noget. Det, der er vigtigt, er at kernen er på plads, og den traditionelle styring sidder lige i skabet.

Dette er en annonce:

Det visuelle er der ikke meget at sige om. FIFA 12 er imponerende på stationære konsoller, og FIFA Football er tilsvarende på håndholdt. Billedhastigheden kan virke lidt lav til tider, men for det meste får du det, du forventer af serien. Kvaliteten er høj, både på lyd og billede.

FIFA Football

Den spiltype, der virkelig har slået kløerne i mig, er karrieren. Sportspillenes svar på rollespil. Jeg er blevet totalt fanget af at lave min egen prof, Kristian (Coolman) Nymoen, med et belønningssystem, der hele tiden får mig til at spille bare én kamp mere.

For så vidt er det ikke en nyhed i sig selv, eftersom denne spiltype har været en fast del af FIFA-serien i nogle år, men den kommer virkelig til sin ret på Vita. Én eller et par kampe kan være mere end nok, når man er på farten. FIFA Football og karrieredelen er blevet min nye følgesvend på PS Vita.

FIFA Football
FIFA Football
FIFA Football
FIFA Football
FIFA Football
FIFA Football
FIFA Football
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Fuldblods fodboldoplevelse, FIFA-essensen er intakt, optimeret til håndholdt, vanedannende karrieredel
-
Lidt lav billedhastighed, Ultimate Team er ikke inkluderet
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Et andet syn

Nick Holmberg

Jeg må erklære mig ret enig med Nymoen. FIFA football er godt. Det er fedt, at det føles som det fulde spil. Når jeg løber med spilleren har jeg fuld kontrol. Alle de driblinger og afleveringer jeg kan finde på at lave, kan jeg lave og på samme måde, som når jeg spiller på PS3. Nogle spillere vil sikkert finde driblingerne en lille smule mindre præcise end på PS3, men det er meget lidt.

Ved første øjenkast er PS3 versionen og Vita versionen nærmest identisk rent grafisk. Menuerne er ens. Det ser godt ud og al ting er hvor det plejer. Dog er der sparet på få animationer. Jeg kan se hvilken dribling min modstander laver og derfor forsvare mig rigtigt. Og jeg kan genkende spillerne og stadiums osv.

Man kan spille en hurtigt kamp mod computeren eller spille online. Man kan lave sin egen spiller (virtual pro) og spille hans karriere. Man kan spille Be a Pro (hvor man styrer en spiller i stedet for hele holdet) med den spiller, man selv har lavet (virtual pro) eller med en spiller du elsker f.eks. Messi. Eller du kan spille Career som manager for et hold. Eneste mangel er Ultimate Team delen.

De manglende skulderknapper på vitaen har de løst på en smart måde. På PS3 er L1 skift spiller og L2 er den man skal holde inde for at drible. På Vita har skulderknappen begge funktioner og det fungerer. Hvis man trykker på skulderknappen skifter man spiller og hvis holder den inde kan man drible.

Tactical defending og Player Impact Engine som EA reklamerede med som noget nyt i FIFA 12 er også i Vita versionen. Super fedt!

Efter prøveturen droppede jeg mit planlagte indkøb af Wipeout 2048 og endte med FIFA i stedet.

9/10

Relaterede tekster

5
FIFA FootballScore

FIFA Football

ANMELDELSE. Skrevet af Kristian Nymoen

Fodbold har aldrig været sjovere på en håndholdt konsol. EA debutterer flot på Sonys nye kraftværk.Indlæser mere indhold