Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Final Fantasy IV Advance

Final Fantasy IV Advance

Squares velkendte rollespilsserie rammer Game Boy Advance med en god historie og fabelagtig musik. Nielsen fortællet alt...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Næste gang du med stolthed går din spilsamling igennem, bør du prøve at stille dig selv følgende spørgsmål; hvor mange af de spil du har stående i samlingen er over fem- eller måske ti år gamle, og hvor mange af dem spiller du i så fald stadigvæk? Med mindre du er samler eller passioneret spilfan, er der en god chance for at du aldrig har vovet dig ud i andet end hvad butikkernes nyhedshylder og toplister byder på, og det er en skam. Hjælpen er dog på vej, for Square Enix har valgt at give dig en chance mere for at opleve et af de bedste kapitler i den sagnomspundne Final Fantasy-serie, og endda i håndholdt form. Hvis du kan leve med at bytte moderne grafik ud for et fantastisk historie og et mindst ligeså godt soundtrack, er her tale om kræs til din Game Boy Advance, og samtidigt en herlig tilføjelse til din spilsamling.

På trods af at der ikke rigtigt bliver gjort opmærksom på det nogen steder, er Square Enix nyeste Game Boy Advance eventyr en genudgivelse af et spil der først så dagens lys på den hedengangne Super Nintendo. Dengang hed den amerikanske version af spillet Final Fantasy II, på trods af det reelt var en oversættelse af seriens fjerde kapitel fra det japanske marked. For de mest passionerede køberes skyld, har genudgivelsen derfor også fået den "rigtige" japanske titel. Alt denne forvirring har dog ingen indvirkning på spillet, og selvom der er tale om en genudgivelse vil det kun være de færreste der i sin tid fik fat på den amerikanske version af det eftertragtede spil, hvilket betyder et helt nyt eventyr for de fleste.

Historien tager sin start med dig som den mørke ridder Cecil, der ganske kort efter spillets indledning begynder at få moralske skrupler over de ordrer han må udføre for kongerigets skyld. Individuel tankegang og moral tolereres ikke og historien begynder reelt først at blive spændene, da rollerne bliver vendt og du indtager den velkendte rolle, som den angrende rebel. Historien er som udgangspunkt ikke særlig original, og den bliver bestemt ikke bedre af at mange andre udviklere i mellemtiden har lånt med arme og ben, fra den. Alligevel virker eventyret, og specielt pointerne dog stadig enormt relevante, og bliver fortalt så mesterligt at det er svært at give slip når man først er blevet introduceret for det bugnende persongalleri.

Størstedelen af spillet består som genre opskriften foreskriver, stadig af at besejre konstant voksende fjender, der af den ene eller anden grund står mellem dig og dit mål. Som altid i serien, udkæmpes kampene via et turbaseret system, hvor god strategi og timing oftest er alfa omega. Hastigheden er skruet helt i vejret uden så der altid er mulighed for at hive spillet op af lommen og spille ti minutter af gangen. I modsætningen til seriens senere kapitler, er kampene i Final Fantasy IV dog ryddet for de svimlende bombastiske magier og dertilhørende farveeksplosioner. I stedet byder det næsten femten år gamle spil, på decideret primitive animationer og næsten stillestående verdner, der for alvor sætter genrens grafiske fremgang i perspektiv.

Dette er en annonce:

Ligeså sparsomt som grafikken, er også de muligheder der bliver budt på vejen igennem spillet. I modsætning til den udvikling genren specielt i nyere tid har gennemgået, er her tale om en titel som i sin tid var med til at definere regelbogen for den tids rollespil. Her bliver kun budt på de muligheder man skal bruge for at fremme historiens gang og vinde de mange slag, og der bliver sjældent mulighed for at afvige fra den forud planlagte rute. En ny hule er dog blevet tillagt Game Boy Advance-versionen, men i stedet for at tilføje til historien, er denne snarere en slags bonusbane hvori det er muligt at maksimere sine figurers evner.

Selv med adskillige år på bagen er der ingen tvivl om hvorvidt Final Fantasy IV er et godt spil. Den velfortalte historie og de velkomponerede melodier er tidløse, og kommer du først rigtigt i gang giver du ikke slip på spillet før slutteksterne kører over skærmen. Inden spillet købes bør du dog minde sig selv på at her er tale om et aldrende spil der i alle henseender går i mod den modernisering, genren har gennemgået de sidste par år. Primitivt vil for nogen være den bedst beskrivende term, mens mageløs fortælling vil passe andre bedre.

Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Dette er en annonce:
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
Final Fantasy IV Advance
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Rigtig god og velfortalt historie. Fantastiske melodier. Lang holdbarhed.
-
Primitiv grafik og spilmekanik.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

3
Final Fantasy IV AdvanceScore

Final Fantasy IV Advance

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Nielsen

Squares velkendte rollespilsserie rammer Game Boy Advance med en god historie og fabelagtig musik. Nielsen fortællet alt...Indlæser mere indhold