Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Final Fantasy Type-0 HD

Final Fantasy Type-0

Det har taget fire år, men nu er Square Enix endelig parate med Final Fantasy Type-0 udenfor Japan. Her er dommen

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det var tilbage dengang, hvor vi skrev 2006. Under E3-messen valgte Square Enix at slå løs på stortrommerne. Ikke bare annoncerede de et nyt Final Fantasy til PlayStation 3, men de fortalte at hele tre spil var på vej. Final Fantasy XIII og Final Fantasy Versus XIII til PlayStation 3, plus et PlayStation Portable-spil ved navn Final Fantasy Agito XIII.

I dag skriver vi 2015, og resultatet af Fabula Nova Crystallis-projektet ser ganske anderledes ud, end det vi forventede i 2006. Final Fantasy XIII blev lanceret i 2009 med Final Fantasy XIII-2 og forrige års Lightning Returns: Final Fantasy XIII som efterfølgere. Alle tre yderst forskellig modtagelse fra anmeldere og gamere.

Final Fantasy Type-0 HD

Og Final Fantasy Agito XIII? Tjoe, spillet blev lanceret uden XIII-tallet påklistret. Japanske spillere kunne således samle Final Fantasy Type-0 op i 2011, men en vestlig udgivelse blev det ikke til. Fans forsøgte sig med oversættelser, men Square Enix strittede imod, da de havde officielle planer for spillet.

Dette er en annonce:

Og her sidder vi så: Med en HD-udgave af spillet til PS4 og Xbox One.

Det første indtryk, når man starter spillet op, er, at Square Enix har en ganske speciel måde at tolke begrebet HD på. Der er naturligvis grænser for, hvad man kan fremtrylle, når det handler om et spil, der oprindeligt udkom til Sonys håndholdte PSP, men det føles som alt andet end HD.

Farvespektret og lyseffekterne er kraftigt justeret i forhold til originalen, men teksturerne er uden saft og kraft. Som om det ikke var nok, kan man også nyde en sort ramme rundt om spillet. Ja, du læste rigtigt: Spillet fylder ikke engang hele skærmen. Sammenlignet med andre HD-udgivelser i de senere år, føles det her mildest talt dovent.

Final Fantasy Type-0 HD
Dette er en annonce:

Når man endelig kommer sig over den skuffelse, begynder man at følge med i historien. I vanlig Final Fantasy-stil bydes vi på kampe om magt og nogle krystaller i en verden kaldet Orience. Det store twist er, at så snart en person dør, mister de wfterladte minderne om dem. De fire riger i Orience har i længere tid levet i fred, men det sætter en militærstat snart stopper for ved en invasion af et af nabolandene. Det er her Class Xero gør sin éntre. Ikke alene er de ikke underlagt den sære begrænsning med midner, men de kan også høste sjæle fra faldne krigere.

Man begynder således sin færd for at få svar på mange uafklarede spørgsmål, men der er nok af huller at falde i undervejs i fortællingen. Med tanke på hvor tilgivende jeg normalt er, når det kommer til japanske rollespil, er det ikke en god ting, at det skurrede mine hår den forkerte vej. Fortælleniveauet er heller ikke på højde med det, som vi normalt forbinder med serien.

Idéen er dog, at man for at få hele historien, så skal man gennemspille oplevelsen to gange. Det havde været fint, hvis fortælleteknikken var i top, men det er den som sagt ikke helt.

Den såkaldte Class Zero tæller hele 15 medlemmer, som alle har forskellige våben og egenskaber. Se det som en militær-udgave af en japansk highschool, og så har du en idé om typen af konflikter, vi støder på. Det er således ikke figurgalleriet, der savner afveksling. Og det er spillets store styrke: Det er ikke en episk historie, vi bydes på, men den er god nok til at holde en fanget fra start til slut. Én gang.

Når man ikke bruger tiden på sociale gøremål, eller ens chocobos på skolens farm, så bruger man tiden i slåskampe med alverdens monstre på verdenskortet.

Kampsystemet foregår i realtid, og er således med fuld bevægefrihed og højt tempo. Her gælder det om at undgå fjendernes angreb og derved få endnu kraftigere slag ind end normalt. Systemet mangler dog dybde, og det er et problem, når man helst skal finde kødet her time efter time. et problem, der kun bliver værre af at man overvældes med informationer og uigennemsigtige funktioner i begyndelsen af eventyrets kampe. Bedre bliver det ikke af at sidemissionerne har yderst lidt at byde på, og derfor ender mere som en straf end en belønning.

Final Fantasy Type-0 HD

Man har til hver en tid tre figurer på holdet, mens resten af klassen venter på reservebænken. Man kan før hver kamp vælge, hvem der skal deltage. På PSP kunne man få hjælp af spillere online, men den del er ikke medtaget hverken lokalt eller online her. I stedet får man computerstyrede spillere til hjælp, hvis man ønsker det.

Selvom styringen er opdateret fornuftigt er det således ikke nok til at sikre andet end en middelmådig fornemmelse gennem eventyret.

Final Fantasy Type-0 HD

Havde jeg spillet Final Fantasy Type-0, da det udkom tilbage i 2011 på min PSP, havde jeg sandsynligvis været anderledes positiv. Og enkelte spillere vil ganske sikkert stadig finde dette underholdende, om ikke andet af nostalgiske årsager. At man endda kan vælge det japanske stemmeskuespil skal nok begejstre hardcore-fans.

Som ny spiller vil det dog være svært at lade begejstringen over dette HD-remake skinne. Man savner en bedre historie, et bedre kampsystem og en anden fornemmelse, end at dette bare er en bibemærkning til universet.

Final Fantasy Type-0 HD
05 Gamereactor Danmark
5 / 10
+
Et stort og interessant persongalleri, højt tempo i kampene
-
Usammenhængende historie, ringe HD-opdatering, kedelige sidemissioner, kampsystemet bliver monotont i længden
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Nike
    Hold da op, endelig! Fire år skulle det åbenbart tage, før Final Fantasy Type-0 kom til vesten. Og det endda til trods for, at fans har været... 8/10

Relaterede tekster

9
Final Fantasy Type-0Score

Final Fantasy Type-0

ANMELDELSE. Skrevet af Ingar Takanobu Hauge

Det har taget fire år, men nu er Square Enix endelig parate med Final Fantasy Type-0 udenfor Japan. Her er dommen

2
Helt ny Final Fantasy Type-0 HD trailer

Helt ny Final Fantasy Type-0 HD trailer

NYHED. Skrevet af Jonas Mäki

Der er kun 11 dage til releasen af det første Final Fantasy spil på den nye generation konsoller - Final Fantasy Type-0 HD. Det er en meget efterspurgt remaster af PSP...

1
Ny gameplay-trailer fra Final Fantasy Type-0

Ny gameplay-trailer fra Final Fantasy Type-0

NYHED. Skrevet af Lee West

Der er kun tre uger til, at vi atter kan begive os ud i Final Fantasy-universet med Final Fantasy Type-0. Square Enix har nu udsendt en ny trailer, der leverer masser af...

2
Final Fantasy Type-0

Final Fantasy Type-0

PREVIEW. Skrevet af Fabrizia Malgieri

Vi har haft fingrene i en titel, der endelig er på vej fra Japan til resten af verden, såvel som de nye konsoller.Indlæser mere indhold