Atlético de Madrid er et af de første hold, der hæver stemmen mod den forebyggende foranstaltning, som FC Barcelona har modtaget fra det høje sportsråd (CSD, en organisation, der er afhængig af den spanske regering), der modsiger Liga og det spanske fodboldforbunds (RFEF ) afgørelser og tillader to spillere, Dani Olmo og Pau Víctor, at spille på trods af, at klubben ikke overholder Ligas økonomiske regler.
Debatten har stået på i ugevis, og kontroversen er enorm, for nu mener mange klubber, at FC Barcelona har fået en gunstig behandling og med ordene i Atlético de Madrids erklæring "bringer det nuværende system i fare og sætter spørgsmålstegn ved spillets regler".
Klubben, der ledes af Enrique Cerezo, gentager LaLigas præsident-tweet, der blev offentliggjort dagen før, ved at bifalde den spanske ligas økonomiske kontrol, et sæt regler, der har gjort "fodbold til en solvent sektor, en proces, der beundres internationalt", hvilket afbalancerer konkurrencen og redder flere historiske klubber fra konkurs i processen.
Erklæringen forklarer, at klubben for at overholde LaLiga-reglerne har gjort en "enorm indsats" for at øge kapitalen, så de kan konkurrere på et meget højt niveau. Men "denne regeringsindgriben skaber en meget farlig præcedens, da den åbner døren for at bryde reglerne og begå fortidens alvorlige fejltagelser. Uden klare og lige regler for alle er fair konkurrence ikke mulig".
Atleti er ikke den eneste klub, der har udtalt sig, men få andre har. Athletic Club Bilbaos præsident klagede på en pressekonference før Supercup-kampen mod Barcelona og mindede om, at "reglerne er de samme for alle".
Las Palmas, et team på De Kanariske Øer, er endnu hårdere i deres udtalelse og siger, at de er overraskede og er "absolut uenige", og at processen har "en følelse af vilkårlighed, der er uforenelig med principperne om gennemsigtighed og retfærdighed".
"Det er især slående, at denne resolution er blevet vedtaget med usædvanlig hastighed uden at give anledning til høring eller deltagelse af LaLiga og RFEF, nøgleaktører i ledelsen af spansk fodbold", og beder om, at virkningerne af disse foranstaltninger bliver nøje gennemgået og genoprettet konkurrencens integritet.
Det bliver interessant at se, om der er tale om isolerede tilfælde, eller om resten af de spanske fodboldklubber slutter sig til dem i protesterne. Mange fans er overraskede over Real Madrids "medskyldige tavshed", som kan tilskrives, at Real Madrid-præsident Florentino Pérez har brug for støtte fra Barcelona-præsident Joan Laporta i sit "Super League"-projekt.