Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Formula One 2003

Formula One 2003

Jeg elsker fart. Det vil sige: jeg elsker den sunde form for fart. Den, man oplever på skærmen mens man suser af sted gennem pixel-landskabet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Jeg elsker fart. Det vil sige: jeg elsker den sunde form for fart. Den, man oplever på skærmen mens man suser af sted gennem pixel-landskabet. Spil som Wipeout-serien har altid stået mit hjerte nær, men af og til længes jeg efter noget mere realisme, så da muligheden bød sig for at teste Formula One 2003, sprang jeg gladelig til. Det har jeg bestemt ikke fortrudt for Formula One 2003 giver en helt eminent fornemmelse af fart, men det er absolut ikke et spil for nybegyndere.

HQ

At sidde bag rattet i en Formel 1-ræser kræver ikke blot en hungeren efter fart men også et køligt overblik, evnen til at handle iskoldt når det kræves og rolige bevægelser. Alene det at køre sikkert gennem et sving kræver sin mand. Laver man fejl ryger man i rabatten, hvilket ikke blot koster position i løbet, det kan også beskadige vognen på de højere sværhedsgrader. Sker det for tit kan det derfor ende med, at man bliver nød til at trække sig ud af løbet. For nyankomne til genren ville det derfor have været rart, hvis spillet tilbød træning. Det gør det ikke.

Til gengæld tilbydes der så meget andet fra simple ræs i Arcade og Arcade Season til tidskørsel i Time Attack og hjemmelavede løb i Custom Race, hvor man selv kan bestemme sin startposition i løbet og mange omgange der skal køres. En af de lidt mere specielle er Spectator, hvor man ikke selv skal deltage i løbet men kan nøjes med at kigge på fra tilskuerpladserne. Her kan man så i ro og mag følge med i løbet og lytte til de to kommentatorer og deres kommentering af hvordan løbet skrider frem. Det er en sjov detalje at have med, idet den giver mulighed for at studere Formel 1-ræs i ro og mag, men den reelle brugbarhed af Spectator-muligheden kan diskuteres.

Der, hvor det dog virkelig kræves evner, er i Race Weekend og World Championship, hvor sidstnævnte er den der virkelig trække tænder ud. I Race Weekend dystes der om den fordelagtige Pole Position fredag og lørdag mens selve løbet finder sted om søndagen. Dette er god opvarmning til World Championship, hvor det for alvor gælder om at kæmpe sig til tops. Det er langt fra nogen nem opgave, hvilket blot gør det mere frydefuldt når ens navn flyttes en plads nærmere toppen. Uanset om man vælger Arcade, World Championship eller nogle af de andre, kan man glæde sig over at Formula One 2003, som det eneste licenserede Formel 1 spil i år, kan præsentere 20 forskellige racerkører fra 10 forskellige hold og hele 16 forskellige baner, alle moddelleret meget tro efter virkelighedens baner.

Sejr er ikke noget man kommer sovende til i Formula One 2003. Kunsten er at holde sig på banen, ikke skride ud i svingene og kører så hurtigt man kan når lejligheden byder sig. Det er dog i høj grad også et spørgsmål om taktik og timing. Man skal konstant være opmærksom på åbninger i løbet, det gør det muligt forbedre ens position og være klar til at udnytte dem, når muligheden byder sig. Når man så endelig har fået en god position, gælder det om at forsvare den fra modstanderne. Det er ikke nemt, for modstanderne kører rigtig godt takket være en rigtig god AI, der ikke giver ved dørene.

Dette er en annonce:

Formula One 2003 er ikke noget videre studie ud i flotte grafiske effekter. Det overflødige øjenlir er blevet ofret til fordel for hastighed hvilket har været et klogt valg. Det er sjældent man får så god en fart fornemmelse som man får i Formula One 2003. Dermed ikke sagt at spillet er grimt. Tværtimod, er omgivelserne ganske pæne at se på men uden at være overdrevne flotte og grafikken fremstår generelt knivskarp. Lyden er også meget realistisk. Lydbilledet domineres selvsagt af den karakteristiske hvinende motorstøj, hvilket giver den rette stemning men kan blive noget belastende at høre på i længden.

At være racerkører er ikke noget nemt job og det skal man være forberedt på hvis man vil spiller Formula One 2003. Det kræver erfaring med genren, hvis man vil have det fulde udbytte af spillet. Har man derimod den fornødne erfaring bør man ikke betænke sig ret længe førend man sætter sig bag rattet. Formula One 2003 er en berigende oplevelse og den konstante vekslen mellem fart og taktik sikre et udfordrende spil.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Godt fartfornemmelse. Masser at rode med for Formula fans.
-
Ikke grafisk overlegen. Lidt kedelig motorlyd.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Formula One 2003Score

Formula One 2003

ANMELDELSE. Skrevet af Jesper Hauerslev Andersen

Jeg elsker fart. Det vil sige: jeg elsker den sunde form for fart. Den, man oplever på skærmen mens man suser af sted gennem pixel-landskabet.Indlæser mere indhold