Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Ghostrunner

Ghostrunner_Complete Edition

Den komplette udgave af Ghostrunner skinner på PlayStation 5.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Ghostrunner udkom for første gang til blandt andet PlayStation 4 og Xbox One tilbage i november 2020. I september sidste år blev det opdateret til de nye konsoller, og nu er Ghostrunner så på spil igen, denne gang i en Complete Edition. Denne udgave indeholder det opdaterede spil til PlayStation 5, Project_Hel-udvidelsen, nye game modes og fire pakker med kosmetiske godter, som nye sværd og handsker til ens karakter.

Ghostrunner er en sjov blanding af Mirror's Edge og Ninja Gaiden og foregår i megaskyskraberen Dharma, hvor resterne af menneskeheden har søgt tilflugt og nu bor efter en katastrofe, som man blot hører omtalt som The Burst. Ens mål som Jack, en cyber-ninja, er at få dræbt skyskraberens diktatoriske hersker, og selv om man er ninja, går man ikke meget op i stealth - for der er fuld fart på hele tiden.

Ghostrunner

Man er i konstant bevægelse; løber hen ad vægge, glider hen ad gulve, svinger sig rundt med ens gribekrog og naturligvis skærer fjenderne i tynde skiver med ens katana. Man gør klogt i at holde sig i konstant bevægelse, da fjenderne er utroligt gode til at ramme, hvis man blot står stille i et enkelt sekund. På samme tid kan det mindste fejltrin betyde, at man styrter i døden, så det er et spil hvor man vil dø, dø og dø rigtigt mange gange. Heldigvis er spillet meget gavmildt med checkpoints og genstarter øjeblikkeligt, når man dør.

Dette er en annonce:

Man har frihed til at angribe fjenderne i den rækkefølge, man ønsker, og gameplayet er meget trial-and-error baseret, hvor man prøver og dør, prøver og dør, prøver og dør mange gange, indtil man spotter en åbning eller en ny vinkel, for derefter at forfølge den. Man gør klogt i at mestre evnen kaldet Sensory Boost, som får tiden til at bevæge sig langsommere i et kort øjeblik, så man har tid til at strafe, parere projektiler og sætte et veltimet angreb ind. Uden Sensory Boost kan man godt glemme alt om at overleve i den her brutale verden.

GhostrunnerGhostrunner

Det nye i denne Complete Edition er udvidelsen Project_Hel, der udspiller sig før handlingen i hovedspillet. Her bliver en af spillets bosser hovedperson, nemlig Hel (som du vil få meget tid til at gå med i hovedspillet). Hun er den direkte modsætning til Jack; en beregnende og kold dræbermaskine, og hun føles stærkere end Jack. Hun er hurtigere, har et mere præcist hop og ikke mindst har hun et skjold, som kan klare et enkelt hit, så man ikke dør omgående, som Jack gør.

Hel er også udstyret med et "rage meter", som, når det er fyldt op, kan bruges til at udslette fjender på afstand, og generelt er Project_Hel lettere end hovedspillet - og dermed mere tilgængeligt. Dermed ikke sagt, at det er direkte let, for man får stadig klø igen og igen. Men man føler sig hurtigere mere kraftfuld, og den konstante død er ikke ens tro følgesvend i samme grad her. Der er også nye game modes i denne Complete Edition. Der er Killrun, hvor hvert drab tilføjer vigtige sekunder til uret, der hele tiden tæller ned, der er en rogue-like Wave Mode og endelig en Assist Mode, blandt andet hvor gameplayet er lidt langsommere, da Jack har et skjold på samme måde som Hel, og det hele er en smule lettere.

Dette er en annonce:
Ghostrunner

Den visuelle stil er god gammeldags cyberpunk, med masser af rør, neonskilte, store billboards og meget andet. Det ser rigtigt godt ud, og det er ikke lige til at se, at det er en mindre udvikler som står bag - faktisk er Ghostrunner skabt i et samarbejde mellem danske Slipgate Ironworks fra Aalborg og polske One More Level. Grafikken er flot, den kører flydende, og PlayStation 5-udgaven har en Performance Mode, som byder på 120fps, hvis man har et tv, som kan håndtere den slags. Lydsiden er også rigtig god, med et futuristisk elektronisk soundtrack, kraftfulde lydeffekter og gode stemmer.

Ghostrunner er et actionspil med en fed streg under action. Det er meget svært, og det kræver meget af spilleren, men når man endelig får løbet på væggene, slidet under et rør og dræbt 2-3 fjender i nærmest én bevægelse, så finder man ud af, hvad Ghostrunner egentlig går ud på. Det belønner dedikation, men der er lang vej derhen, og nogen vil aldrig nå at opleve det. Man skal være indstillet på at få en særdeles hårdhændet behandling, men er det ikke noget problem for ens humør, så er Ghostrunner et fedt og hæsblæsende actionspil.

Har du ikke tidligere prøvet Ghostrunner, så er denne Complete Edition det perfekte sted at starte, inden Ghostrunner 2 på et tidspunkt udkommer.

GhostrunnerGhostrunner
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Lynhurtigt gameplay. Project_Hel er en fin udvidelse og er mere tilgængelig. Gennemført cyberpunk-univers. Gode nye game modes
-
Sværhedsgraden kan være for meget for nogle.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold