Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Gibbon: Beyond the Trees

Gibbon: Beyond the Trees

Folkene bag det utroligt mindeværdige Old Man's Journey er tilbage med et gribende eventyr om de truede gibbonaber.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg elskede ærlig talt Broken Rules' sidste spil, Old Man's Journey. Det var en mystisk men alligevel følelsesmæssigt spidende indie-oplevelse, der ikke havde nogen kvaler med at bevæge sig helt ud på kanten af hvad man ville kunne forvente af indie-genren for at fortælle en historie om livet, døden, sorg og kærlighed. Nu er det lille studie tilbage med endnu et eventyr til iOS ved navn Gibbon: Beyond the Trees, hvor vi styrer en lyserød gibbonabe.

Skulle du leve i lykkelig uvidenhed, så er er gibboner så afgjort en truet dyreart, og World Wildlife Fund meldte faktisk ud så sent som i sidste måned, at det estimeres af der er bare 30 af disse aber tilbage udenfor fangeskab - på hele kloden. Gibbonaben lever udelukkende på Hainan-halvøen udenfor Kina, og har været true de sidste 20 år takket være skovfældning, naturkatastrofer og ulovlig jagt. Med det her spil ønsker Broken Rules at gøre os opmærksomme på at vi, relativt hurtigt, er ved at presse endnu en art til total udryddelse.

Gibbon: Beyond the Trees

Gibbon: Beyond the Trees begynder helt oppe i træerne, i kronerne af hvad der kun kan beskrives som den smukkeste skov jeg har set i årevis, og gennem nogle få sekunders introduktion møder vi en gibbon mor, hendes nyfødte og en ældre datter, som spilleren styrer. Spillets mekanikker er super simple, men kræver faktisk megen øvelse før at man egentlig mestrer dem. Når jeg placerer begge tommelfingre ned på skærmen, så løber min abe. Hvis jeg slipper begge tommelfingre, så hopper hun, og hvis jeg placerer min højre tommelfinger på skærmen mens hun er i luften, så vil hun automatisk gribe fat i den nærmest slyngplante eller lian, og vil aktivt svinge til jeg slipper igen. Det handler hele tiden om timing, og om at holde tommelfingeren nede længe nok til at skabe et solid flow. Det er nærmest rytmisk, og det tog mig faktisk 35 minutter virkelig at få det her ind på livet, dog vil man øjeblikkeligt tænke på eksempelvis Spider-Man og Bionic Commando.

Dette er en annonce:

I løbet af den her første halve time svinger man sig igennem frodige, uberørt skov, som glider forbi i et virvar af farver, men den følgende halve time er i stedet markeret af ærlig talt depressiv ødelæggelse, og skovbrande så omfattende at man har svært ved at begribe det. I baggrunden ser du store maskiner fælde det ene træ efter det andet, og den engang smukke skov forvandles gradvist til kølig industri, et gradvist vidne om hvor destruktiv mennesket egentlig er, når alt kommer til alt.

Gibbon: Beyond the Trees

Selve tempoet forøges ikke, som vi går fra det ene til det andet, men det gør intensiteten, og selvom at der ikke er nogen tale, tekst eller mellemscener, så formår dette ellers ret "lille" spil at blive meget gribende, meget hurtigt. Ligesom med det ekstraordinære Old Man's Journey fortæller Broken Rules deres historie gennem gameplay, og gennem nærmest perfekt designede omgivelser, som går direkte i hjertet, på både positiv og negativ vis.

Og det bliver endnu værre, desværre. For maskinerne baner vejen for slutningen på vildnisset, og begyndelsen på civilisationen, så snart er du blandt mennesker, og alle træerne er blevet til tømmer, så derfor er din abe nu tvunget til at svinge sig langs elkablerne. Kort derefter bliver du sågar jagtet af krybskytter, og mister du enten højde, eller fart, så dør du ret hurtigt.

Dette er en annonce:
Gibbon: Beyond the Trees

Gibbon: Beyond the Trees er ikke synderligt langt. Det varer omtrent en time, og det er faktisk helt okay. Eller måske snarere; det er nok. I det tidsrum har spilleren rejst igennem ærligt talt gudesmukke omgivelser, og hver eneste af disse har fortalt en historie der ansporer langt mere til refleksion end spil der er hundrede hvis ikke tusinde gange længere. Jeg ved nu ting om gibbonaber jeg ikke vidste før, og efter slutteksterne rullede tog jeg mig tiden til at læse om dem, og jeg ved nu at vi alle bør hjælpe til for at bevare den her art.

På den måde så virker Broken Rules' ellers tilforladelige lille iPhone-spil, så selvom at det er kort, så ræsonnerer det.

Gibbon: Beyond the Trees
Gibbon: Beyond the Trees
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Mekanisk udfordrende trods simplicitet, fantastisk design, storslået musik, relevant indhold.
-
En kende for kort.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Gibbon: Beyond the TreesScore

Gibbon: Beyond the Trees

ANMELDELSE. Skrevet af Petter Hegevall

Folkene bag det utroligt mindeværdige Old Man's Journey er tilbage med et gribende eventyr om de truede gibbonaber.Indlæser mere indhold