Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
God of War

God of War

Efter at have udryddet alle de græske guder og bragt evigt kaos til Grækenland, er verdens mest voldelige mand rejst til Norden.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Det er efterhånden ved at være en del år siden, at vi fulgte Kratos' blodtogt op ad Olympus bjerget i det, som kun kan beskrives som en massakre. Nu er det tiden endelig kommet til, at vi snart kan vende tilbage til det mytologiske univers og destruere Valhalla sammen med en tilsyneladende mere menneskelig Kratos. Nordisk mytologi betyder selvfølgelig også store snedækkede bjerge, kæmpe ulve og massive skove. Ydermere, at Kratos stifter bekendtskab med Odin, Loki og alle vores gamle guder. Thor skal vidst nok til at få sin hammer forsikret.

God of Wars spritnye udseende betyder ikke, at vi snakker om et reboot men derimod en frisk start med en ny formular. De vanvittige handlinger fra Kratos' fortid er derfor ikke pludeselig forsvundet, ligespm vi så det med den græske vase i spillets E3-trailer. Han prøver at lægge fortiden bag sig, og hvis du stadig ikke er overbevist har Kratos et kæmpe skæg a la moderne hipstere og stemmeskuespilleren er Christopher Judge fra Stargate SG-1.

Som vi har set det i diverse trailere, ligger kernen af spillets narrativ hos forholdet Kratos og sønnen Atreus imellem - Vi ved hvad du tænker, Kratos får nok ikke nogen årets far priser foreløbig - men duoen er forceret til at arbejde sammen og stole på hinandens egenskaber. Kratos er en fremmed person I Norden, og vil gøre alt for at beskytte Atreus fra de mange monster og guddommelige væsener, som findes i verdenen. Instruktøren Cory Barlog beskriver deres forhold som, at Kratos vil lære sin søn at være en gud, og sønnen vil i modsætning lære sin far hvordan man bliver menneskelig igen.

Dette er en annonce:
God of War
God of WarGod of War

Atreus er stadigvæk et barn og derfor ikke i nærheden af så stærk som den almægtige Kratos, hvorfor han ikke ville kunne klare sig selv. I begyndelsen af spillet har han aldrig været på jagt eller slået noget ihjel, hvilket gør ham svag. Ligesom vi så det i den oprindelige trailer, hvor han skød sin far med en pil og Kratos tog buen fra ham, inden han indså, at han overreagerede. Atreus vil løbende lære af sin far og vil kunne hjælpe i de fleste situationer. Det er svært ikke at drage parelleler til Naughty Dogs mesterværk, The Last of Us.

Der er en knap dedikeret til Atreus, som bruges til at aktivere hjælp under de diverse puzzles eller klatre udfordringer. Hovedbrugen vil dog være relateret til kampe. I starten var vi en smule bekymrede for, at skulle babysitte for meget under de intense sekvenser, men Barlog forsikrede os om det modsatte. Du skal altså ikke konstant holde øje med Atreus.

Dette er en annonce:

Og nu vi snakker om kampe, så var det blodige og brutale kampsystem bedre end nogensinde før, og beviste virkelig, at det stadig var den Kratos vi kender. Han er muligvis ældre og mere langsom, men kæmpe kan manden stadig og han er stadig vred. Blades of Chaos er blevet efterladt i Grækenland, og Kratos bruger i stedet en boomerang-agtig økse. I traileren så vi ham massakrere den ene efter den anden imens han kastede sin økse ind fjendernes kranier. I det fjerde kapitel, bruger Kratos også brutalt sine hænder til at uddele fysisk nævekamp, imens han brækker alle modstandernes knogler.

Midt i de brutale kampe med sine bare hæmder vender øksen tilbage og en efter en skærer han fjenderne i stykker, alt på samme tid, og blodet flyver rundt i luften og på Kratos. Det er brutalt på et niveau vi sjældent ser i spil. Denne gang kæmper spartaneren ikke bare af vrede, men også for at forsvare sin søn.

Et betydeligt større fokus på karakter udvikling er ikke det eneste, som har fået øget fokus, men derimod også, hvordan spilleren udforsker den interessante verden. I de gamle God of War, var spillende uhyre lineære med lukkede kameravinkler, hvorimod at vi denne gang har en stor verden til rådighed med store fjorde, skove og frosne landskaber. Ved at forlade historieruten kan spilleren finde forskellige hemmelige områder og collectibles. Alle afkroge er fyldt med farlige mytologiske væsener såsom kæmpe ulve, trolde og drager.

God of War

Det nye God of War ligner et skridt i den helt rigtige retning for den spartanske kriger. Mange her på Gamereactor var målløse efter annonceringen i 2016, og det har ikke ændret sig siden. Den nordiske mytologi er spændende, gameplayet føles friskt og verdenen er fantastisk smuk. Vi glæder os vanvittigt til når spillet slippes næste år og vi får lov til at uddele tæsk med Kratos.

HQ

Relaterede tekster

4
Vi anmelder God of War på PCScore

Vi anmelder God of War på PC

ANMELDELSE. Skrevet af Claus Larsen

Et af sidste generations absolut bedste spil overhovedet får nu endelig en PC-udgivelse. Vi anmelder PC-versionen specifikt her.

God of WarScore

God of War

ANMELDELSE. Skrevet af Ketil Skotte

Ændringerne er mange, men ånden intakt i Santa Monicas storslåede og fuldstændig vellykkede genopdagelse af God of War.Indlæser mere indhold