Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Guitar Hero 5

Guitar Hero 5

Neversoft og Activison er gået fra første til femte gear med Guitar Hero-serien, og udsender nu nye spil i serien med få måneders mellemrum. Heldigvis indeholder Guitar Hero 5 nok forbedringer til at retfærdiggøre sin eksistens.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg orker simpelthen ikke at forsøge at holde det hemmeligt: jeg foretrækker Rock Band 2 fremfor Guitar Hero: World Tour. I mine øjne er Guitar Hero: World Tour et slapt og desperat forsøg på at kopiere Rock Band-serien, dog helt uden musikforståelsen fra Harmonix. Spillet mangler bandfølelsen fra Rock Band-spillene, det har dårligere "noder", elendigt design, kedelige spilmuligheder og en manglende forståelse for hvordan man opbygger et community.

Heldigvis har Guitar Hero 5 rettet op på de fleste af disse fejl, og resultatet er at Guitar Hero 5 står som det bedste spil i serien siden Guitar Hero 2.

Neversoft har tydeligt brugt mange timer i tænkeboksen for at vride nye ideer ud af konceptet, for det femte udspil indeholder flere nye påfund, nogen bedre end andre. Lad os starte med det bedste.

Den nye quick-play funktion er intet mindre end fantastisk. Spilet starter med at spille en tilfældig sang og opfordrer dig til at trykke på den gule knap på guitaren eller trommerne. Gør du det, vælger du blot sværhedsgrad og vupti så er du i gang med at spille sangen. Andre spillere kan også hoppe ind når de vil, og skulle du ikke gide mere, trykker du bare start og afslutter dine egne noder, mens alle andre glædeligt spiller videre. Når en sang er færdig vælges den næste automatisk, og man kan ikke fejle en sang uanset hvor hårdt man prøver. Muligheden er perfekt til fester hvor alle vil kunne hoppe ind og ud, uden at skulle bevæger sig igennem menuer, sværhedsgrader, figurvalg, sangvalg og naturligvis det kendte "Hvem trykkede på den røde knap?!! Ikke trykke! Vent!!" problem.

Dette er en annonce:

En anden sjov ide er udfordringerne. Hver sang kommer nemlig med et fast portion forskellige udfordringer, de er dog oftest ikke særlig gennemtænkte. "Brug stortrommen så meget som muligt" er ligesom ikke en udfordring, jeg prøver jo at bruge den hver gang sangen påkræver det alligevel, og det virker derfor lidt omsonst. Enkelte af de andre udfordringer er dog lidt bedre, som at bevare Star Power længst mulig, eller bruge whammybaren på hver af de lange noder. Udfordringerne bliver dog aldrig så sjove at de ikke føles som en kunstig forlængelse af spillet, og de bidrager derfor ikke til at gøre spillet sjovere i længden

Spilmæssigt er det kun småting der adskiller Guitar Hero 5 fra forgængerne. Grafikken er blevet en smule bedre, og det glæder mig at se at bandet som optræder nu ser mere autentisk og "rock'n'roll" ud. Kameraet er ligeledes blevet mere dramatisk, lyssætningen er strålende og i modsætningen til forgængeren er rockfølelsen meget mere til stede i dette spil. Det ser og lyder rigtigt denne gang.

Enkelte nye elementer findes også når man spiller. For eksempel kan en spiller som booes ud af publikummet, reddes ved at resten af bandet spiller sammen og rammer alle noderne, et godt tiltag. De såkaldte "Band Moments" er også sjove, og her dukker noder med flammer op for alle bandets medlemmer som giver en speciel bonus, hvis de alle rammes. Desværre kræver de fejlfrit spil fra alle bandets medlemmer, og misses blot en node går det ud over hele bandet.

Dette er dog en af de få gange hvor man føler sig som band, og som nævnt tidligere har jeg altid savnet bandfølelsen fra Rock Band i Guitar Hero. I Rock Band spiller man som en gruppe, men passer på hinanden, opmuntrer hinanden og giver highfives til alle efter hver afsluttet sang. Guitar Hero 5 føles fortsat mest som et spil for solister, hvor andre ufrivilligt tvinges med.

Dette er en annonce:

Neversoft har i Xbox 360 versionen, også inkluderet muligheden for at spille med ens egen Avatar. Det ser faktisk ikke så dumt ud som jeg havde frygtet, det ser bare lidt... specielt ud. Det minder mest om et udsyret børneshow, med en smilende gigant på trommerne. Her gør det heller ikke situationen bedre når dit avatar stilles ved siden af en af rocklegenderne som Curt Cobain eller Johnny Cash, der også kan vælges som spilbare figurer.

Hele ideen med at Johnny Cash er inkluderet, plager mig egentlig lidt. Som stor fan af manden, synes jeg næsten det virker respektløst at lade den brillante musiker stå og headbange til en Rammstein-sang. Det giver mig en dårlig smag i munden at se udviklerne behandle legender på denne måde. Det hele virker specielt slemt efter at have spillet The Beatles: Rock Band som er et ekstremt respektfuldt produkt, som tager The Beatles og deres musik alvorligt.

Jeg er dog nok bare en sentimental olding når jeg sidder og mukker over den slags. Sandheden er faktisk at Guitar Hero 5 er det bedste Guitar Hero spil siden seriens andet afsnit. Det er gennemført fra start til slut, og har et fedt soundtrack. Neversoft har forbedret mange af de problemer som plagede forgængeren, men når dog endnu ikke Harmonix høje kvaliteter.


Disse sange er med i spillet. Yderligere kan omtrent halvdelen af sangene fra Guitar Hero: World Tour overføres til spillet, samt med de sange som man måtte have købt og downloadet.

* 3 Doors Down - "Kryptonite"
* A Perfect Circle - "Judith"
* AFI - "Medicate"
* Attack! Attack! UK - "You And Me"
* Arctic Monkeys - "Brianstorm"
* Band Of Horses - "Cigarettes, Wedding Bands"
* Beastie Boys - "Gratitude"
* Beck - "Gamma Ray"
* Billy Idol - "Dancing With Myself"
* Billy Squier - "Lonely Is The Night"
* Blink-182 - "The Rock Show"
* Blur - "Song 2"
* Bob Dylan - "All Along The Watchtower"
* Bon Jovi - "You Give Love A Bad Name"
* Brand New - "Sowing Season (Yeah)"
* The Bronx - "Six Days A Week"
* Bush - "Comedown"
* Children Of Bodom - "Done With Everything, Die For Nothing"
* Coldplay - "In My Place"
* Darker My Love - "Blue Day"
* Darkest Hour - "Demon(s)"
* David Bowie - "Fame"
* Deep Purple - "Woman From Tokyo ('99 Remix)"
* The Derek Trucks Band - "Younk Funk"
* Dire Straits - "Sultans Of Swing"
* The Duke Spirit - "Send A Little Love Token"
* Duran Duran - "Hungry Like The Wolf"
* Eagles Of Death Metal - "Wannabe In L.A."
* Elliott Smith - "L.A."
* Elton John - "Saturday Night's Alright (For Fighting)"
* Face To Face - "Disconnected"
* Garbage - "Only Happy When It Rains"
* Gorillaz - "Feel Good Inc."
* Gov't Mule - "Streamline Woman"
* Grand Funk Railroad - "We're An American Band"
* Iggy Pop - "Lust For Life (Live)"
* Iron Maiden - "2 Minutes To Midnight"
* Jeff Beck - "Scatterbrain (Live)"
* Jimmy Eat World - "Bleed American"
* John Mellencamp - "Hurts So Good"
* Johnny Cash - "Ring Of Fire"
* Kaiser Chiefs - "Never Miss A Beat"
* King Crimson - "21st Century Schizoid Man"
* Kings Of Leon - "Sex On Fire"
* Kiss - "Shout It Out Loud"
* Love and Rockets - "Mirror People"
* Megadeth - "Sweating Bullets"
* Mötley Crüe - "Looks That Kill"
* Muse - "Plug In Baby"
* My Morning Jacket - "One Big Holiday"
* Nirvana - "Lithium (Live)"
* Nirvana - "Smells Like Teen Spirit"
* No Doubt - "Ex-Girlfriend"
* Peter Frampton - "Do You Feel Like We Do? (Live)"
* The Police - "So Lonely"
* Public Enemy Featuring Zakk Wylde - "Bring the Noise 20XX"
* Queen & David Bowie - "Under Pressure"
* Queens Of The Stone Age - "Make It Wit Chu"
* Rammstein - "Du Hast"
* The Rolling Stones - "Sympathy For The Devil"
* Rose Hill Drive - "Sneak Out"
* Rush - "The Spirit Of Radio (Live)"
* Santana - "No One To Depend On (Live)"
* Scars On Broadway - "They Say"
* Screaming Trees - "Nearly Lost You"
* Smashing Pumpkins - "Bullet With Butterfly Wings"
* Sonic Youth - "Incinerate"
* Spacehog - "In The Meantime"
* Stevie Wonder - "Superstition"
* Sublime - "What I Got"
* Sunny Day Real Estate - "Seven"
* T. Rex - "20th Century Boy"
* The Killers - "All The Pretty Faces"
* The Raconteurs - "Steady As She Goes"
* The Sword - "Maiden, Mother & Crone"
* Thin Lizzy - "Jailbreak"
* Thrice - "Deadbolt"
* Tom Petty - "Runnin' Down A Dream"
* Tom Petty & The Heartbreakers - "American Girl"
* TV On The Radio - "Wolf Like Me"
* Vampire Weekend - "A-Punk"
* Weezer - "Why Bother?"
* The White Stripes - "Blue Orchid"
* Wild Cherry - "Play That Funky Music"
* Wolfmother - "Back Round"

Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Godt soundtrack. Lækker party-funktion. Mere rock-attitude end hos forgængeren.
-
Unøvendige udfordringer. Tam multiplayer oplevelse.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Nike
    Guitar Hero World Tour fra sidste år var lidt af en skuffelse. Det kopierede band strukturen fra Rock Band, og kom alligevel med fejl som der ikke... 9/10
  • wennevold
    Guitar hero-serien har været en del igennem i de sidste 4 år det har været på markedet. Sidste år udgav de det fantastiske spil Guitar her world... 9/10

Relaterede tekster

Guitar Hero 5Score

Guitar Hero 5

ANMELDELSE. Skrevet af Jon Cato Lorentzen

Det femte spil i Guitar Hero-serien er større end nogensinde før, men hvordan er kvaliteten. Læs anmeldelsen her...Indlæser mere indhold