Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Harold Halibut

Harold Halibut

Slow Bros' stop-motion-eventyr er et kærestebrev til så mange medier, og alligevel skiller det sig også ud som en helt unik og charmerende oplevelse.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Det er imponerende at opleve Slow Bros.' kærligt håndlavede eventyr lige fra de første par minutter. Modellerne, miljøerne og meget mere er omhyggeligt skabt i en stop-motion-stil, der straks adskiller Harold Halibut fra alt, hvad jeg har spillet før. Det har været over et årti undervejs for udvikleren og udgiveren Slow Bros., og det kan ses.

Inden jeg går i selvsving og roser grafikken mere, så er Harold Halibut et nyt narrativt eventyrspil, hvis du ikke vidste det. Spillet foregår i fremtiden på et skib, der er styrtet ned på en vandfyldt planet, og du indtager rollen som Harold Halibut, en almindelig mand, som kæmper for at finde sin plads på et skib, hvor det ser ud til, at alle har et formål, som de udmærker sig ved.

Som nævnt er det første, der vil tiltrække dig til Harold Halibut, dets udseende. Hver af modellerne er håndlavede og derefter scannet ind i spillet, hvilket skaber en visuel stil, der virker mærkelig i starten, men jo mere den vokser på dig, jo mere rar og charmerende bliver den. Den afspejler skibets omgivelser (også kaldet Fedora) ganske glimrende, for i starten kan man ikke rigtig forstå, hvordan nogen kan nyde at bo på dette kolde, metalliske fartøj, der er fanget dybt nede i de mørke dybder på en fremmed planet. Men jo mere man lærer folkene på Fedora at kende, jo mere får man lyst til at tage på ferie der.

Dette er en annonce:
Harold Halibut

I sin visuelle stil, verdensopbygning og historiefortælling henter Harold Halibut inspiration fra mange forskellige medier. Man kan se ligheder med alt fra Lovecraft til Ghibli-film og Aardman, og alligevel føles det aldrig på noget tidspunkt, som om disse var parasitter, der risikerede at suge livet ud af Harold Halibuts egen identitet. I stedet gør Slow Bros. et fantastisk stykke arbejde med at gøre historien og verdenen helt unik på alle tidspunkter. Designet af rumvæsnerne er særligt interessant, da de formår at føles helt mærkelige, samtidig med at de er fyldt med personlighed og meget sympatiske.

Harold Halibuts historie berører mange store temaer. Den handler primært om venskab, men også om ensomhed, tilknytning, familie, tab og meget mere. På trods af dette bliver den aldrig for fastlåst, og der er en konstant lettende følelse takket være komikken og charmen, der er vævet ind i oplevelsen. De fleste ville se på en setting som et fanget undervandsskib og straks tænke på horrorpotentialet, men Slow Bros. eventyr er så levende og med så meget hjerte, at selv i de få mørke øjeblikke ved man, at der snart kommer lys.

Historien går dog lidt i stå midtvejs, for selvom man knytter sig til personerne og kaster sig ud i de forskellige sidemissioner, kan det føles, som om der ikke sker så meget. I begyndelsen kaster man sig ud i alle de mysterier, som Fedora og folkene på den bringer med sig. Hvem er lysvogterne? Hvilke hemmeligheder skjuler det forbryderiske All Water Corporation? Hvordan kan Harold se så vissen ud, når han kun er i 20'erne? Til sidst har du de svar, du har brug for, da Harold Halibut gør sig klar til en larmende og hjertevarm finale, men mellem en meget stærk start og slutning kan det føles, som om vi bare træder vande.

Dette er en annonce:
Harold Halibut

Uden for hovedhistorien har du heller ikke meget at lave. På den ene side skal denne dristige tro, som Slow Bros. har på fortællingen, roses, men på den anden side kan det forhindre spilleren i at føle, at de har noget at sige om, hvad der sker. Der er minispil i skibets arkade, og i nogle få sektioner skal du gøre andet end at gå og tale, men ellers er historien alt, hvad du har. Harold Halibut er et spil, du oplever, snarere end de klassiske point n' click vi kender. Det er et spil, der er meget afhængigt af sin atmosfære, hvilket gør det så meget desto vigtigere, at Slow Bros. gør et så godt stykke arbejde med at trække dig ind og få dig til at investere i disse stop-motion-folks liv med det samme.

Mens den visuelle stil adskiller Harold Halibut, synes jeg, at den bedste atmosfære skabes gennem musikken. Soundtracket kan være uhyggeligt, tomt og smukt på én gang. Det udnytter det mærkelige i Harold Halibuts verden med stor effekt og svulmer perfekt i spillets bedste øjeblikke. Det hjælper med at dække de montager, du vil se i spillet, som uden deres charmerende musik kunne have tjent som en påmindelse om, at du ikke har meget indflydelse på denne historie.

Harold Halibut er en dejlig godbid af et spil. Kort, sødt, fyldt med individualitet og fantastiske figurer, der gøres endnu mere elskelige af imponerende stemmepræstationer, er det et spil smedet af ren lidenskab. Det er en unik oplevelse, som helt sikkert vil charmere enhver fan af narrativt drevne adventurespil, og det beviser, at Slow Bros. kan svømme med de største fisk i genren.

Harold Halibut
Harold Halibut
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Imponerende grafik, fantastiske karakterer, skøn historie.
-
Pacingen er lettere ujævn, minigames er lidt kedelige.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Harold HalibutScore

Harold Halibut

ANMELDELSE. Skrevet af Alex Hopley

Slow Bros' stop-motion-eventyr er et kærestebrev til så mange medier, og alligevel skiller det sig også ud som en helt unik og charmerende oplevelse.Indlæser mere indhold