Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Helldivers II

Helldivers II

Selv om han aldrig meldte sig til hæren, ligger verdens skæbne nu i hænderne på Conny, som har slagtet insekter i en rasende fart de sidste par dage...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Helldivers II kan opsummeres på en ret simpel måde: Du lander på en planet, udfører en masse opgaver og skyder en masse insekter eller robotter, hvilket nogle gange er hovedopgaven, og så vender du tilbage til dit skib. Helldivers II er ret enkelt i sin kerne, men man kan selvfølgelig opsummere næsten alle spil på en så enkel måde. Grunden til, at jeg valgte at gøre det, var dog, at jeg var lidt bange for, at alt, hvad Helldivers II havde at byde på, ville føles meget simpelt og repetitivt, og mine første spring ned til de ugæstfrie planeter gjorde ikke meget for at give mig et indtryk af noget andet. Du lander, du skal hen til et punkt, du skyder og du udfører opgaven, og du kommer tilbage til dit skib. Dette gentages igen og igen, og efter et par gennemspilninger følte jeg mig næsten lidt mæt, men samtidig var der noget underholdende i al sin enkelhed, og hvis du er forberedt på, hvad du får her, og accepterer denne enkelhed, måske endda synes, det er nok, lykkes Helldivers II rigtig godt med at være underholdende fremfor alt, og for nogle spil, der er det nok.

Efter en kort briefing, hvor du lærer det grundlæggende, slutter du dig til hæren for at redde Jorden fra truslen. Det, der skiller sig mest ud i den indledende briefing, er det faktum, at ting som ny ammunition, våben og endda luftstøtte kan tilkaldes ved at indtaste en kort kombination på det digitale kontrolpanel. Hvis du for eksempel vil have et bombardement til at regne ned over dine fjender, skal du blot trykke en simpel lille kombination, som minder om den klassiske Konami-kode, men heldigvis er meget kortere.

Helldivers II
Dette er en annonce:
Helldivers II

Så mit første spring var solo, før jeg var heldig nok til at indse, hvor meget sjovere det var med andre, men under min første solomission lykkedes det mig at gøre, hvad jeg skulle. Dit første spring er dog på en meget simpel forudindstillet sværhedsgrad, og den eneste gang, det lykkedes mig at dø, var, da jeg forlod flyet, og skibet, der samlede mig op, landede på mit stakkels hoved. Et andet morsomt scenarie, da min første død indtraf et par missioner senere, var, da jeg var så heldig, at tre andre spillere dukkede op på mit skib. Ud over den simple erkendelse af, at det faktisk er sådan, det skal opleves, indså jeg også, hvordan missionerne får en helt anden følelse. Efterhånden som du gennemfører dine første missioner, låser du også op for nye sværhedsgrader, og vi hoppede ned til en planet dækket af sne for at slå ihjel. Efter en vellykket mission dukkede et stort insekt op lidt foran mig på vej tilbage, og jeg trykkede vildt på aftrækkeren, kun for at se, hvordan en af mine stakkels kammerater, der løb foran mig, blev skudt i småstykker. Der findes friendly fire her, så man skal holde øje med det rigtige mål. Heldigvis tog han det pænt, og forsøgte ikke hævn øjeblikkeligt efter.

Efter hver fuldført mission stiger man i niveau, og når man skal tilbage til sit skib, er det bare for at gøre sig klar til næste mission. Via et map vælger du, hvilken planet du vil besøge, og det viser også, hvor tæt på sejren du er, hvilket er en gruppeindsats af alle spillerne i Helldivers II. Udvalget af planeter her ved udgivelsen er lidt for lille, selvom de er ret varierede og byder på nogle forskellige missioner. På en af dem kæmpede jeg for eksempel mod robotter, og da sværhedsgraden var skruet op, var der meget mere spænding end under mine første kampe med fjenderne. Her blev hvert skud og hver granat vigtig, og da både ammunition, granater og stim-pakkerne er begrænsede i antal, er det vigtigt at bruge det, man har, indtil man finder pusterum til at trykke på sekvensen for at hente nye forsyninger.

De forordninger, man kan nedkalde, bruges ret ofte, og selvom de har en kort "cooldown", før de kan bruges igen, ville jeg have foretrukket, at de var begrænset en smule. Luftangrebene bliver lidt hektiske, når du er i en gruppe på fire. Effekten er dog meget cool med virkelig kraftige eksplosioner og lys, hvilket fører os til den visuelle del, og her synes jeg, at Helldivers II fungerer meget godt i mange henseender. Grafikken er ikke den mest teknisk avancerede, langt fra, men alt fra billedet og de nævnte lyseffekter er virkelig flotte. Der er også et dejligt stænk af insekter, når de bliver skudt, men lidt mere variation ville ikke skade. Der er også nogle områder, hvor det ikke helt når det visuelle niveau, vi er ret forkælede med i dag, men da det flyder så fint, når man løber rundt på planeterne, har jeg ikke været så kritisk over for dette generelt. Jeg kan også godt lide detaljer som at se skibe i det fjerne skyde ned mod planeten, hvilket giver illusionen af, at krigen foregår på alle fronter. Men det er hovedsageligt de jævne animationer og flotte lyskilder, som jeg bedst kan lide rent visuelt. Soundtracket tilføjer en god atmosfære, og lydeffekterne er velvalgte. Alt i alt er det ikke verdensklasse på den tekniske side, men det er bestemt godt.

Dette er en annonce:
Helldivers II
Helldivers II

En sammenligning, eller rettere inspiration, som bestemt er mærkbar, og som jeg bevidst ikke har nævnt indtil videre, er Paul Verhoevens kultfilm fra 1997. Jeg taler selvfølgelig om Starship Troopers. I alt fra den indledende lille propagandafilm til designet og selvfølgelig de sværme af insekter, du bekæmper, er der et tydeligt nik til filmen. Og selvom jeg sætter pris på, at Helldivers II er, hvad det er, uden dikkedarer, føler jeg, at det kunne have været udbygget lidt mere. Skibet, du vender tilbage til, føles ret ubrugt, spillets historie er ret tynd, og selvom jeg ikke kræver, at du fylder det til randen med aktiviteter og andre ting, kunne du have forbedret følelsen af, at der foregår en krig i fuld skala. Nogle ekstra rum på dit skib, nogle NPC'er med dialog, der ændrer sig afhængigt af din progression. Det ville have krævet meget lidt at få Helldivers II til at føles mere komplet. Jeg bryder mig heller ikke om det simple faktum, at man skal være online hele tiden, selv om man har tænkt sig at tage af sted alene. Før jeg færdiggjorde denne tekst, ville jeg gå ind og se på nogle små detaljer, men serverne var nede hele aftenen, hvilket gjorde det helt umuligt, da man ikke engang kan komme forbi titelskærmen, når det sker.

Noget, der virkelig taler for Helldivers II, er det faktum, at det vil udvikle sig, og at der vil blive tilføjet nye ting. Udviklerne har allerede lovet en masse, men selv om det bliver forbedret og får mindre indhold, vurderer jeg, hvad vi har nu. Men det, der vil blive tilføjet i fremtiden, indikerer, at det er noget, der vil vokse og forhåbentlig blive endnu bedre. Jeg kan for eksempel forestille mig, at de serverproblemer, som af og til har forhindret mig i at spille, er en af de ting, som vil blive meget bedre. Som det er nu, er det et underholdende actionspektakel, som helt sikkert er bedst, når man spiller sammen med andre. På trods af gentagelserne har jeg haft meget sjov med det, og jeg ser frem til at dykke ned på nye planeter for at redde menneskeheden og for at citere afdøde Toby Keith: "I'm out here on the front lines. Sleep in peace tonight." Så du kan bare sove roligt, eller endnu bedre - gå med i krigen. Det er faktisk ret sjovt.

HQ
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Fantastiske omgivelser, flotte lyseffekter, solidt flow, ret sjovt med andre.
-
Ganske repetitivt, mangler variation blandt fjenderne, kræver en konstant internetforbindelse.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Helldivers IIScore

Helldivers II

ANMELDELSE. Skrevet af Conny Andersson

Selv om han aldrig meldte sig til hæren, ligger verdens skæbne nu i hænderne på Conny, som har slagtet insekter i en rasende fart de sidste par dage...Indlæser mere indhold