Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Icewind Dale II

Icewind Dale II

Det oprindelige Icewind Dale var en ganske positiv overraskelse. Men alderen begynder at vise sig i seneste udgivelse.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Icewind Dale II er i butikkerne fra d. 30 august

HQ

Det oprindelige Icewind Dale var en ganske positiv overraskelse. Ligesom det var tilfældet med det ekstremt populære Baldur’s Gate, så benyttede det sig også af BioWare’s Infinity Engine. Modsat Baldur’s Gate, der tog udgangpunkt i een persons skæbne, hvor du løbende kunne tilknytte NPC’er. Så kunne du i Icewind Dale sammensætte hele din gruppe eventyrere. Samtidig var det oprindelige Icewind Dale ikke på samme måde møntet på, at opstille et episk heltesagn. I stedet så var hovedvægten lagt på kampe, hvor historien blot var en undskyldning for handlingen. Nu er Icewind Dale II så på markedet, hvilket også markerer sidste udgivelse baseret på systemet.

Skab din egen helt
Icewind Dale II er baseret på 3. udgave af Dungeons & Dragons reglerne. Dette medfører et langt mere føjeligt system til karakterkreation. Du har ikke mere alle de irriterende begrænsninger. Vil du have at din tyv kaster magi, så kan det lade sig gøre. Der er også kommet en række nye racer til. Blandt disse kan nævnes Drow, Tiefling og Deep Gnomes. Dertil er der også en række underklasser til de forskellige professioner. Vælger du at være Paladin, så kan du eksempelvis dedikere dine ydelser til krigsguden Helm. Herved kan du senere multiklasse som kriger. Generelt set så har du langt større muligheder for unikke figurer. Dette kombineret med det faktum, at du selv kan kreere alle seks figurer, gør processen langvarig. Skulle du ikke have lyst til at nørkle med, at sammensætte dine egne figurer, så er der fem forskellige grupper eventyrere at vælge imellem.

Efter at have valgt dine helte kastes du direkte i ilden. Du ankommer til byen Targos, som er en af Ten-Towns. Området er under angreb af en mindre hær af orker og gobliner, og du din gruppe er ankommet som lejesoldater. Knap er du trådt på land, før du bliver mødt af kampstøj. Gobliner er kommet forbi byens forsvarsværker. Du griber til våben, og har allerede første objektiv klart: Hvordan er goblinerne kommet ind? Herfra snørkler historien sig af sted. Du finder hurtigt ud af, at kampene i Targos blot er en lille del af et større komplot. Dine opdagelser bringer dig gennem blandt andet det dystre Underdark og Chult’s jungler. Generelt er historien spændende, der er mange drejninger i plottet, som bibeholder din interesse. Desværre virker dialogerne ikke så gennemarbejdede, som man har vænnet sig til fra de tidligere titler.

Kæmp dig vej til sejren
Igen denne gang er hovedvægten lagt på kampe. Men Icewind Dale II byder samtidig på flere puzzles end sin forgænger. De er generelt relativt lette at gå til, og byder på en rar afveksling fra den gængse handling. Handlingen bæres af en række hovedobjektiver, samt en række sidemissioner du kan påtage dig. Missionerne er ganske underholdende, og er med til at holde spillet i et højt gear. Der er dog visse missioner, som godt kan virke lidt irriterende. Kampsystemet fungerer stadig ganske glimrende. Du har fortsat mulighed for, at justere både sværhedsgrad, som hvor tæt på realtime begivenhederne skal være. Uanset hvad så kræver kampene, at du kombinerer din gruppes færdigheder - dette gælder især i starten. Som du bevæger dig op i levels, vil dine gruppemedlemmers færdigheder også blive mere ensartede. Desværre synes den kunstige intelligens ikke at være speciel høj. Især har dine folk svært ved at finde vej gennem landskabet.

Dette er en annonce:

Grafisk gammeldags på alle måder
Teknisk set er 2D grafikmotoren bestemt begyndt at vise sin alder. Især efter at have set på den utroligt flotte overgang til 3D i Neverwinther Nights. Det virker en anelse tamt. Der er dog enkelte flotte grafiske effekter. Dette gælder især, når du udfører magi. Alternativt så er musikken uhyre kompetent. baggrundsmusikken er såvel bombastisk som episk på de rette tidspunkter. Dertil er der en god mængde talte dialoger samt vel udførte effekter.

Overordnet set er Icewind Dale II lidt et skridt tilbage. Spørgsmålet er, om der ikke er nok timers spil i de hidtidige spil, der benytter BioWare’s Infinity Engine? Skulle du dog have spillet dig igennem samtlige titler, og er du ikke tilfreds med, ikke at kunne sammensætte en hel gruppe helte i Neverwinther Nights. Så er Icewind Dale II da bestemt en kompetent titel. Der ligger i hvert fald mange timers gameplay gemt.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Flot og absolut værd at gå i krig med for en fan.
-
Ligner meget Baldurs Gate serien, og begynder nu for alvor at vise sin alder.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Icewind Dale IIScore

Icewind Dale II

ANMELDELSE. Skrevet af Alan Vittarp Rasmussen

Det oprindelige Icewind Dale var en ganske positiv overraskelse. Men alderen begynder at vise sig i seneste udgivelse.



Indlæser mere indhold