Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Imperial Glory

Imperial Glory

Endnu en måned, endnu et strategi-spil. Pyro Studios kaster sig over fuldbyrdet krig med deres seneste projekt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Imperial Glory placerer dig i spidsen for en af fem store nationer: England, Frankring, Rusland, Prøjsen og Østrig-Ungarn. For alles vedkommende er der tale om nationer med ambitioner om at blive større. Dengang var der ikke noget, der hed FN, som kunne udstationere såkaldt fredsbevarende styrker, så der er i den grad grundlag for såvel væbnede som diplomatiske konflikter.

HQ

Som udgangspunkt disponerer man sine styrker og ressourcer ved hjælp af brikker på et strategisk oversigts-kort. Det er her du bygger et militærakademi, så der bliver åbnet for nye enheder og for nye, afgørende militære landvindinger. Det er her du markerer, hvilke områder du vil indgå militæralliancer eller ikke-angrebspagter med - eller etablere nye handelsforbindelser til. Og det er her du rykker dine enheder frem mod områder, som du har til hensigt at underlægge dig med magt. Men husk nu at, som en rigtig gentleman, at erklære krig først ellers vil de øvrige omkringliggende nationer være tilbøjelige til at gå sammen imod dig.

Kortet er sammensat af 51 afgrænsede landområder, nej, Danmark er ikke iblandt dem, og 29 afsnit af havene omkring Europa og det nordlige Afrika. Ud fra beskrivelsen kan denne løsning lyde som bare en computer-udgave af Risk, men faktisk er både land- og havområder modelleret i den nydeligste 3D-grafik, der fint formidler illusionen om, at spilleren foretager sine dispositioner på et stort landkort, der er rullet ud på et bord.

Kommer det til konflikt, og tro mig: det ender det uvægerligt med, så kan man vælge at lade AI’en tage hånd om begivenhederne eller man kan slå over i real time mode og selv kommandere styrkerne på slagmarken. Her er det i høj grad op til dine egne evner udi militær taktik at sikre sejren. Det gælder både ved placeringen af styrkerne i landskabet og om at være forberedt på fjendens forsøg på at angribe fra flanken, så du ikke er handlingslammet, mens kanoner og andet isenkram bliver vendt mod fjendens nye positioner.

Landskabet spiller ikke overraskende en stor rolle, og dine enheder kan dermed drage nytte, både af bevoksning, højdeforskelle og af at indtage bygninger i krigszonen. Desuden vil du opleve, at hver krigsførende stiller op med enheder i historisk korrekte uniformer, med historiske våben og med formationer og taktiske forholdsregler, der er karakteristiske for datiden. Som spiller styrer du ikke den enkelte soldat, men animationen af enhederne sørger alligevel for en fin og levende gengivelse af krigsscenerierne.

Dette er en annonce:

Kommer til konflikt på vandet, skal du forholde dig til, om det er hastighed eller slagstyrke, der er din force i forhold til fjenden. Du kommer således ikke langt med at fyre en bredside mod fjenden fra en beskeden skonnert, hvis han er repræsenteret med et langt større fartøj. Med valget mellem 3 forskellige former for kanonild kan du vælge at satse på ’bare’ at skyde huller i skroget på modstanderens fartøj, at ødelægge sejlene, så modstanderen bliver ude af stand til at flytte sig eller at de udsatte dele af besætningen på modstanderens fartøj. Herligt, i øvrigt, at se den detaljerede animation af besætningerne, uanset at de har størrelse som en myre.

Fra det strategiske kort styrer du udviklingen i din nations forskningsindsats og tager dermed stilling til, om der skal satses på udvikling af infanteri eller artilleri - eller på at sikre et godt liv for undersåtternes velfærd. Det er således ikke meget værdi det lange løb, at du er helt fremme i skoene med militær overlegenhed, hvis du samtidig ikke er i stand til at brødføde befolkningen eller at sikre livsnødvendige forsyningsruter til og fra omverdenen.

Du kan som spiller vælge at spille en fuld kampagne med afsæt i den valgte nation, eller du kan kaste dig over datidens store historiske slag. Så kan du se, om du - som Napoleon - kan klare dig mod den talmæssigt overlegne mameluk-hær foran pyramiderne eller om du som Napoleon kan lave om på udfaldet af slaget ved Waterloo.

Imperial Glory byder på en flot og detaljeret grafisk gengivelse af Napoleons-krigene, om end Pyro Studios ikke helt kan komme uden om, at skiftet frem og tilbage mellem spillets game modes ikke er en optimal løsning. Desuden sidder man som spiller med et beskedent savn af have med den enkelte soldat, den enkelte sømand at gøre. Er du til strategispil med et solidt historisk underlag, så vil der dog under alle omstændigheder være grundlag for mange nætters ødelagte nattesøvn.

Dette er en annonce:
Imperial Glory
Imperial Glory
Imperial Glory
Imperial Glory
Imperial Glory
Imperial Glory
Imperial Glory
Imperial Glory
Imperial Glory
Imperial Glory
Imperial Glory
Imperial Glory
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
God historisk gengivelse. Pæn grafik. Spændende opgaver. Masser af muligheder.
-
Upersonlig kontrol af ens enheder. Lyden er kedelig.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Imperial GloryScore

Imperial Glory

ANMELDELSE. Skrevet af Carsten Skov Teisen

Endnu en måned, endnu et strategi-spil. Pyro Studios kaster sig over fuldbyrdet krig med deres seneste projekt.Indlæser mere indhold