Dansk
Gamereactor
previews
Star Wars Outlaws

Jeg har spillet en times Star Wars Outlaws og må konstatere det virker meget lovende

Vi har endelig siddet med controlleren i hånden, og spillet tre distinkte sektioner fra spillet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Ja, Star Wars Outlaws var nok det spil, jeg glædede mig mest til at spille på Summer Game Fest og Ubisoft Forward Showcase i år, efter sidste års meget lovende første glimt. Og ja, det er nok et af mine 2-3 Games of the Show, nu hvor alt er sagt og gjort i L.A. Men jeg vil gerne dele meget mere fra min oplevelse, herunder finere detaljer og et par bekymringer, så du kan få en bedre idé om, hvad der kommer til at ske den 30. august.

Før jeg taler om selve missionerne, er jeg nødt til at påpege, at der er brug for en god mængde finpolering på det tekniske niveau inden august. Spillet kører okay, næsten uden glitches og med en meget jævn framerate, men den demo, jeg spillede, måtte betale for at opretholde denne jævnhed i form af meget sløret grafisk detaljebehandling. Det ser ud til, at dette spil er meget afhængigt af dynamisk opløsning, så da jeg går ud fra, at vi spillede på en high-end gaming-pc, håber jeg virkelig, at de formår at finjustere ydeevnen i løbet af sommeren på både computere og konsoller, da det ikke så lige så skarpt ud, som det gjorde under livefremvisningen (som i øvrigt også havde sin gode andel af screen tearing).

Når det er sagt, kan jeg også fortælle, at jeg nød min tid med de tre 20-minutters såkaldte "vertical slices", som demoen bestod af. Spillet er så varieret, at de forskellige dele var beregnet til at vise ting som platforming, stealth, kamp eller luftkamp, og det gjorde det godt. Og med gameplay-variation kommer også narrativ og miljømæssig diversitet, og det føles fantastisk i et Star Wars-spil.

Dette er en annonce:

Med kontrol over både Kay Vess og den lille behårede djævel Nix er (fordi man altid skal tænke på den som en aktiv ressource), sneg jeg mig ind i en falden High Republic-krydser i The Wreck, nedkæmpede imperiale Tie-Fighters i False Flag og infiltrerede et Crimson Dawn-anlæg for at stjæle den såkaldte Bann'pu dira i The Relic.

Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws

Man bevæger sig, som man kan forvente af genren, men indtil videre kan jeg kun fortælle om de mere lukkede baner, for bortset fra et par vidtstrakte byer, hvor jeg bare kunne gå rundt, prøve minispillene og tale med folk, foregik den egentlige handling i meget lineære banelignende sektioner i den tid, jeg brugte på spillet.

Dette er en annonce:

Det betyder ingen udforskning af de mere åbne verdener, ingen brug af Kays S57 Cardinal speeder bike. Jeg må dog indrømme, at jeg godt kunne lide hendes bevægelser, når hun var til fods. Platformingen er smooth, tilgivende kan man måske sige, med lange, næsten svævende spring, der gør livet lettere. Der er selvfølgelig lidt gul maling her og der sammen med nogle meget traditionelle klatresektioner, men ingen af dem virkede forcerede eller overflødige, og indtil videre irriterede de mig ikke en eneste gang, hvorimod Cal Kestis' stivhed og besværlighed let gik mig på nerverne.

På samme måde var det ret ligetil at bruge grappling hook med R3 til enten at svinge sig over en klippe eller klatre langsomt ned fra en afsats, og den hurtige overgang fra tredje- til førstepersonsvisning, når du går ind i en ventilationskanal, er bare så praktisk. Set før, ja, men velfungerende.

Meget hurtigt lærte jeg at bruge de sekundære moduler på Kays blaster til enten at ionbedøve fjender, overbelaste droider eller strømforsyne stikkontakter med elektricitet, bortset fra at jeg selvfølgelig brugte dens primære plasmablasterfunktion til at skyde fjender ned, når det var slut med at snige sig ind på dem. Jeg føler mig stadig ikke helt tryg ved, hvordan dækning og sigte fungerer, men i dette tilfælde tror jeg, det har mere at gøre med spillets stil og dets kontrol. Desuden lærte jeg også på første hånd, hvordan man kan tage våben fra nedlagte fjender til midlertidig brug i området (f.eks. JND-41 slagkanonen), og hvordan man kan opgradere blasteren og dens forskellige tilstande yderligere på bestemte stationer ved at investere indsamlede ressourcer.

For man samler virkelig nogle ressourcer. Til tider føltes det som The Last of Us med al den R3-klikken rundt i omgivelserne, og senere gik det op for mig, at alt det, du samler, også kan bruges til at handle med, hvilket passer meget godt til karakterens job.

Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws

Jeg elskede de muligheder, Nix giver dig, mens du udforsker, men frem for alt før og under kamp, ud over at kunne scanne området og markere mål. Min favorit er, når du sender det lille væsen til at udløse en granat, som en fjende naivt bærer på, men andre anvendelser som at åbne porte i det fjerne, hente genstande for dig (dette var meget nyttigt for at hente et nøglekort uden at blive opdaget), forberede fælder eller foregive at være død for at distrahere fjender er opfindsomme, og når du er omringet, kan du også sende den til at kradse fjenden i ansigtet for at købe dig lidt tid og plads.

Et aspekt, der dog ikke overbeviste mig, er nærkamp. Måske udløste jeg ikke nok 1:1-møder til at prøve det ordentligt, men ved første øjekast føltes det for begrænset og for scriptet, og for en Han Solo-lignende slyngel, og i betragtning af hvordan de har animeret karakteren til at ligne noget fra en westernfilm, forventede jeg, at dette ville være en smule mere udførligt og tilfredsstillende. Og jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal mene om at slå hjelmklædte stormtropper i ansigtet, og slet ikke efter Obi-Wan-showet ... Men jeg kan godt se humoren i det.

Med så mange muligheder for at tackle hver eneste mission og hver eneste del af dem synes jeg, det var interessant at se spillet udfordre mig med nogle specifikke præstationer som "hent X genstande med Nix" eller "nedlæg X fjender lydløst". Instruktør Mathias Karlson fortalte mig senere, at disse er beregnet til den såkaldte Expert Mode, men jeg bød opfordringerne velkommen som en måde at invitere spillerne til at prøve forskellige ting, som de måske ville ignorere, hvis de fokuserede for meget på en enkelt spillestil eller et sæt mekanikker.

Dogfights efterlod mig også med et godt førstehåndsindtryk. Massive har valgt en meget tilgængelig, semi-tilfældig tilgang til manøvrering af Trailblazer, et sted tættere på Lego Star Wars end på Squadrons, hvis du forstår, hvad jeg mener, eller måske ligner det det undervurderede Starlink. Den vigtigste hjælp her, udover et sigtekorn der fortæller dig, hvor du skal sigte, er det, de kalder Pursuit Mode, som zoomer ind på fjender med LT og forsøger at holde dem i fokus, så det er nemmere at jage dem. Rumskibsdelen var kort, men for mig ser det ud til, at disse vil betyde en dejlig ændring af tempoet, selv om de ikke er det egentlige kød på spillet. Forresten er indlæsningsskærme smart skjult, hvad enten det er med røg og skyer, som du så under Forward, eller med Kay, der roder med skibets kontrolpanel, før det er klar (indlæst) til at tage af sted.

Til sidst vil jeg gerne fremhæve et par minispil-lignende mekanikker, som fangede min opmærksomhed. Jeg stoppede ikke for at spille Sabacc-kort i Kijimi City for at tjene nogle credits; jeg mener mere to hacking-mekanikker, der spiller som små spil. Den ene er at bruge Data Spike til at dirke låse op rytmisk, hvor man skal 'føle', hvornår man skal trykke på aftrækkeren i en sekvens (godt, at jeg havde vibrerende aftrækkere på Xbox-controlleren). Den anden er mere detaljeret og handler om at hacke sig ind i computerterminaler, hvor man skal udfylde et Wordle-lignende symbolpuslespil. Begge dele er et godt bud på, hvad det vil sige at være smugler.

Interface og HUD er stilfulde og veldesignede med alt ved hånden sammen med nogle logiske valg som at trykke ned på D-pad'et for både at helbrede Kay med et Bacta-flakon eller det samme for at reparere Trailblazer-rumskibet. Intet virker særligt forhastet eller billigt indtil videre.

Og så har jeg lyst til meget mere. Jeg vil gerne lære alt om historien (hvem er ham Waka, der giver mig drikkepenge fra skibet? Og ham Danka, der ringer til mig for at tilbyde missioner? Hvor vigtig er Kays barndom her?), jeg vil se, hvor meget jeg kan udforske planeter, og hvad de tilbyder (jeg så tre landingssteder for Mirogana alene), og jeg vil opdage, hvor meget jeg kan sætte omdømmesystemet på prøve, samtidig med at det giver mening i den historie. Men det vigtigste ser ud til at være der, med et varieret, sjovt og engagerende gameplay, overbevisende hovedpersoner og tilsyneladende stor respekt for kildematerialet. Med lidt finpudsning kunne dette være et af Star Wars' bedste videospil i deres moderne æra, og vi finder ud af, om det er tilfældet til sommer.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold