Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Kinect Sports Season 2

Kinect Sports Season 2

Rare har gjort endnu en sæson festsporter klar i form af Kinect Sports Season 2, og Elfving har kørt slalom, spillet dart og i det hele taget prøvet at engagere sig foran Kinect-kameraet. Manglende holdbarhed og dybde er dog desværre stadig et problem.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

En af Gamereactor Sveriges mest ydmyge stjerneskribenter beskrev for et år siden sine problemer med Kinect Sports, og disse har jeg svært ved at få ud af hovedet da jeg sætter Rares nyeste samling festspil i konsollen. Efter mere end 12 måneder på markedet ved vi alle efterhånden hvad det bevægelsesfølsomme kamera er i stand til, men selvom det har sat salgsrekorder, har størstedelen af spillene stadig kun været middelmådige.

Alligevel prøver jeg at gå til oplevelsen med et åbent sind og mit gladeste gamer-smil. Efter at have fundet Kinect frem fra gemmeskuffen, sat strøm- og USB-kablet til, skubbet sofabordet af vejen, brugt nogle minutter på Kinect-kalibrering, fundet ud af at der skal mere lys til for at få det til at virke, og langsomt at have viftet mig igennem menuerne, er jeg klar til den første sportsgren: amerikansk fodbold. Af en eller anden grund er jeg allerede forpustet.

Kinect Sports Season 2

Amerikansk fodbold viser sig at være den mest komplekse af de seks sportsgrene, og introduktionsfilmene er både pakket med information og lange. Man gives fire "downs" til at få lavet en touchdown, og efter et par finter skal du lave en kastebevægelse for at smide læderbolden af sted. Før kastet kan du bede om en automatisk strategi fra din træner, eller i stedet selv vælge en fra en liste. Her kan vælges mellem forskellige manøvrer, og når du har valgt en du mener passer på situationen får du lov at kaste med bolden. Har du evnerne i orden vil det resultere i en touchdown, mens turen ellers vil gå til modstanderen.

Dette er en annonce:

Det er ikke særlig sjovt, primært fordi kontrollen virker for tilfældig. Følelsen er der hele tiden af at give tilfældige instrukser som senere udspilles på skærmen, i stedet for rent faktisk at være en af spillerne på som kan ses på banen og den slags er naturligvis ikke særlig engagerende. Jeg har ikke noget i mod at man simplificerer sportsgrene af denne type, men når nu fordbold eksempelvis fungerede meget bedre i det første Kinect Sports virker det hele lidt tyndt.

Kinect Sports Season 2

Et par super irriterende problemer gør altså at jeg hurtigt springer videre til den næste sportsgren: slalom. Her sidder man på hug i et startbås og skydes sekunder senere af sted ned af en flot designet bane. Visuelt er det lækkert, sneen glinser og kulørte publikum hepper på mig med stor iver. Spilmæssigt er det dog vældig, vældig simpelt. Det gælder om at ramme porte med den rigtige farve, og for at dreje bevæger man sig til højre eller venstre. Spiller man alene er det totalt ligegyldig, og selv med en ven bliver det kedeligt efter et løb eller to.

Dart er den simpleste disciplin med den højeste underholdningsværdi, og jeg mistænker et sammenhæng. Alle ved hvordan man kaster med de små pile, og alle jeg har spillet det med har forstået det med det samme. Godt nok ryster sigtet som havde man drukket for mange Red Bulls, men Kinect registrer alligevel mine håndbevægelser på imponerende vis. Sporten har også et naturligt spændingsmoment i form af jagten på points, men når det er sagt fungerer dart i det gamle Wario Ware: Smooth Moves bedre, for ikke at tale om den rigtige sport.

Dette er en annonce:
Kinect Sports Season 2

I baseball stiller du dig med siden til kameraet og griber fat om dit usynlige baseballbat, herefter sendes en bold mod dig og det gælder så om at svinge i det rigtige øjeblik. Præcis som i de andre sportsgrene finder jeg hurtigt ud af at man på det nærmest kan sende bolden mod bagenden af banen med en hvilken som helst bevægelse, samt at knæene skal op i mavehøjde for at løbe hurtigt nok mod den næste base. Jeg oplever den samme automatisering i tennis-spillet, selv på de høje sværhedsgrader, og små ting som at bolden rent faktisk aldrig rører ketcheren ødelægger blot oplevelsen endnu mere.

Endelig er der golf, som i praksis viser sig at være en mindre svedig version af baseball. Du står i samme position, laver en svingende bevægelse og ser til hvordan bolden flyver af pommeren til. Tanken bag den bevægelsesfølsomme kontrol var at skabe spil med større indlevelse, men igen bemærker jeg blot hvordan resultatet er det præcist modsatte. At bevæge kameraet for at sigte i en anden retning gøres eksempelvis ved at tage et skridt frem eller tilbage, og det virker sjældent intuitivt.

Kinect Sports Season 2

Jeg beklager hvis jeg i denne anmeldelse lyder uengageret, men det er præcis den effekt Kinect Sports: Season 2 har på mig. Grafikken er nuttet og det kan til tider være sjovt hvis man er to, men for 400kr er her slet ikke nok underholdning til at det kan retfærdiggøres i min bog.

Kinect Sports Season 2
Kinect Sports Season 2
Kinect Sports Season 2
Kinect Sports Season 2
Kinect Sports Season 2
Kinect Sports Season 2
Kinect Sports Season 2
Kinect Sports Season 2
Kinect Sports Season 2
Kinect Sports Season 2
05 Gamereactor Danmark
5 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Kinect Sports Season 2Score

Kinect Sports Season 2

ANMELDELSE. Skrevet af Jonas Elfving - GR.SE

Rare har gjort endnu en sæson festsporter klar i form af Kinect Sports Season 2, og Elfving har kørt slalom, spillet dart og i det hele taget prøvet at engagere sig foran Kinect-kameraet. Manglende holdbarhed og dybde er dog desværre stadig et problem.Indlæser mere indhold