Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Kung Fu Panda

Kung Fu Panda

Endnu en animationsfilm, endnu et skodelendigt licensspil. Eller hvad? Martin har spillet sig gennem projektet, ved at uddele bambushug til højre og venstre...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Ordet licensspil kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på enhver, der har haft den sørgelige fornøjelse, at stifte bekendtskab med et. Tanken om en pengeliderlig udgiver, der konstant puster et budgettynget udviklerhold i nakken, for at få skidtet ud på gaden, samtidig med den biografblockbuster, som hele vederstyggeligheden bygger på, er, tja, vederstyggelig. Vi kender det alle: Kantet grafik, en usammenhængende og maltrakteret genfortælling af filmens historie, og nerveflænsende stemmeskuespil, alt sammen serveret fra, ja, du gættede rigtigt, et tredjepersonsperspektiv. Spilkendere hader dem, men os anmeldere frygter dem. Vi er nemlig med jævne mellemrum tvangsindlagt til at gennemføre dem og derefter spilde weekenden på at skrive om - og derved genleve - den forfærdelige oplevelse.

Flashbacks af horrible oplevelser - som mareridt fra frontlinien i Vietnam-krigen, bare værre - suser forbi mit indre øje, mens jeg stirrer mig blind på Kung Fu Panda-æsken. Spiderman 3, Transformers, Rattatouille og Spiderwick Chronicles. Og det er bare dem fra i fjor. Tving mig ikke til, også at tænke på Bad Boys 2 og Catwoman. I et desperat redningsforsøg prøver min hjerne, at lindre for den digitale voldtægt, mine sanser snart skal undergå, ved at sende billeder og minder fra The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher's Bay gennem min membran, og for en kort stund mindes jeg om, at ikke alle licensspil er Satans incestuøse rotteyngel. The Bourne Conspiracy var hæderligt, og King Kong var nærmest fornøjeligt. Blindheden forsvinder fra mine øjne og igen ser jeg Kung Fu Panda-æsken klart foran mig. Eller Pandoras Æske, som jeg hellere vil kalde den.

Jeg tager mig sammen, smider skiven i min Xbox 360, går i gang og... Det er faktisk ikke skidt. Jeg er ikke død endnu. Det er ikke fantastisk, ikke fabelagtigt og bestemt ikke superbt. Men det er sjovt. Jeg sidder med et filmlicensspil mellem hænderne - og jeg hygger mig.

Du indtager rollen som Po, den læskefede, dovne panda, der dagdrømmer om at blive en kung fu-mester, ligesom hans idoler, The Furious Five, er. Selve formlen for resten af eventyret er mildt sagt standard; der skal hoppes fra platform til platform, uddeles tæv til ondsindede undersåtter og nedlægges en del bosser på vejen. Po styres langt det meste af tiden, og de fem andre kung fu mestre, overtages i meget korte sektioner, i løbet af spillet. Oven i dette, har du et par flyvesekvenser og cutscenes med quicktime events. Altså kort sagt en lidt overfladisk cocktail, der i licensverdenen, næsten er dømt til at gå galt. Men ukendte Luxoflux, som jeg, da jeg først hørte det, troede jeg var en kinesisk lysstofrørsfabrikant, har fået det optimale ud af opskriften, og det har de gjort ved, at sikre sig en solid grobund, før de gik videre med resten af spillet. Lad mig forklare...

Dette er en annonce:

Hvad nytter det, at lave et licensspil bygget på en film, hvis spillet slet ikke føles som filmen? Det, der får Kung Fu Panda til at fungere, er at det oprigtigt føles som at spille filmen. Stemningen og humoren er intakt, først og fremmest på grund af herligt skuespil, især leveret af Jack Black. Jeg er ikke den største fan af ham, men for pokker, hvor er han skræddersyet til at levere stemmen til Po. De små nuancer i hans replikker, fik mig til at smile og grine, også selvom de ikke var jokes. Dialogerne er taget fra filmen, og til tider er de ret sjove. Grafikken fortjener også en helt særlig ros, for den er rigtig god. Igen, ikke fantastisk, men bundsolid. Ansigtsudtrykkene sidder lige i skabet og de forskellige figurer ser ud præcis, som de gør på det store lærred.

Kung Fu Panda er et platformsspil, først og fremmes med kampsystemet som en eftertanke, hvilket er lidt en skam, især titlen taget i betragtning. Dine angreb kan opgraderes løbende gennem spillet, via de guldmønter, du samler ind, men opgraderingerne låser kun op for stærkere angreb, ikke nogen nye. Derfor falder hele systemet lidt til jorden, da det er de samme kombinationer, du bruger fra start til slut, og efter de første par timer, ender det hele i knaptrykkeri. Selve styringen af Po fungerer glimrende, men de små konfrontationer med alskens undersåtter og kulier bliver hurtigt kedelige.

Det tog mig ikke mere end ca. seks timer, at guide Po til den endelige konfrontation med skurken Tai Lung, og det er uvægerligt på den forkerte side af, hvad et konsolspil til fuld salgspris burde vare. Der er en multiplayerdel, der byder på Mario Party-agtige minispil, men det er ikke længe, den holder. Selv med fire spillere samlet foran skærmen, tilbyder multiplayerdelen kun lige nok til, at man kan kalde den en reel del. Uanset hvordan man vender og drejer det, er Kung Fu Panda en kort oplevelse.

Alligevel bør det ikke afskrække dig, hvis du inderligt altid har drømt om, at omformere en ganske ordinær panda, til en mere plysset version af en kloning mellem Bruce Lee og Jackie Chan. Det er fornøjelig oplevelse, der vil tilfredsstille de fleste aldersgrupper, der er ude efter et simpelt og sjovt eventyr. Ja, der er mangler, men ikke desto mindre er Kung Fu Panda noget så sjældent, som et godt licensspil.

Dette er en annonce:
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Simpelt men sjovt. God grafik og dialog. Føles ligesom filmen.
-
Ret kort. Kampene bliver ensformige.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

8
Kung Fu PandaScore

Kung Fu Panda

ANMELDELSE. Skrevet af Martin B. Larsen

Endnu en animationsfilm, endnu et skodelendigt licensspil. Eller hvad? Martin har spillet sig gennem projektet, ved at uddele bambushug til højre og venstre...Indlæser mere indhold