Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Largo Winch: Empire Under Threat

Largo Winch: Empire Under Threat

Largo Winch har det hele. Succes, penge, kvinder, penge, et godt udseende, kvinder, flere penge, sin egen tegneserie, sin egen Tv-serie og nu også sit helt eget spil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Largo Winch har det hele. Succes, penge, kvinder, penge, et godt udseende, kvinder, flere penge, sin egen tegneserie, sin egen Tv-serie og nu også sit helt eget spil, men han har ikke denne anmelders beundring.

HQ

Hvem er så denne mystiske Largo Winch, der har alt det som Bill Gates ikke har, lige med undtagelse af penge? I sit hjemland Frankrig er han en populær figur, der startede som tegneserie, tog turen til Tv-skærmen og senere blev spilfigur, først til PSOne og nu i et helt nyt spil til PC, Xbox, GameCube og PS2 hvor vi har taget et kig på sidstnævnte.

Blød om hjertet
Largo Winch er enearvingen til Group W - et af verdens mægtigste firmaer men det har ikke steget ham til hovedet. Godhjertet som han er, har han iværksat en stor humanitær indsats og lastet et skib med nødhjælp til det lille krigshærgede land, Drinavie. For at fejre det har han inviteret alt og alle til en velgørenhedsfest i Group W’s hovedkvarter. Alle hygger sig men ikke alt er som det skal være. Largo får nys om, at en skandale der kan ryste hele Group W i dens grundvold, er under opsejling og nu gælder det om at opklare, hvem der står bag og sætte en stopper for det inden det hele udvikler sig i den forkerte retning.

Det hele fortælles i traditionel adventure-stil med Largo i den alt overskyggende hovedrolle. Han styres ved hjælp af controlleren, hvor Largo, med et enkelt tryk på X, enten snakker med personer han står over for eller opsamler ting han har fået øje på. Et tryk på Firkant og Largo åbner sit inventory, hvor han så kan kigge nærmere på de ting han har samlet op og eventuelt kombinere dem. Det er meget nemt at gå til og Largo selv er meget flink til at dreje hovedet når han får øje på nogen eller noget der har interesse.

Slåskamp!
Ikke alle problemer kan dog løses ved at samle ting op og bruge dem de rigtige steder. Largo kan også blive nød til at hacke sig ind på computersystemer og han undgår heller ikke at komme i en slåskamp i ny og næ. Det lyder dog mere avanceret end det egentlig er. Hacking gøres ved hjælp af et mini-spil, der vel bedst kan beskrives som turbaseret Pac-man. Det er simpelt lavet men det giver lidt afveksling i spillet hvilket altid er rart. Slåskampene giver også afveksling men også de er ret simple. Kampene er også turbaseret med en lettere skelen til kampene i Final Fantasy-serien. Nogle kampe må Largo selv klare mens han har vennerne Joy og Simon til hjælp i andre kampe. Opskriften er dog altid den samme. Først skal der vælges hvem man vil angribe med. Når det er på plads skal det besluttes hvem man vil angribe og slutteligt om man skal angribe med spark eller knytnæveslag. Herefter bliver det modstandernes tur og sådan fortsætter det indtil en vinder er fundet.

Dette er en annonce:

Ikke just grimt.
Grafisk er der ikke rigtig noget negativt at sige om Largo Winch: Empire Under Threat. Spillet ligger sig op ad dagens standard med ganske udmærkede 3D-modeller, der bevæger rundt i en 3D-verden. Flot ser det ud men det er svært at blive imponeret af. Spillet afbrydes nu og her af mellemsekvenser, der bryder ind på passende tidspunkter for at drive historien videre men de er heller ikke videre imponerende. Det samme kan siges om lyden og især den indtalte dialog der enten er meget karikeret eller flad og kedelig at høre på. Der mangler simpelthen noget liv i figurerne.

Fransk flødebolle
Der er ikke tale om noget avanceret adventurespil. Antallet af ting man kan samle op og bruge på de forskellige steder Largo besøger, er meget begrænset. Ligeledes lader spillet dig heller ikke fortsætte medmindre du har fundet alle de ting du skal bruge, snakket med de folk du skal snakke med og gjort de ting du skulle gøre. Derfor er det svært at sidde fast i spillet hvilket selvfølgelig er en god ting men det fjerne samtidig brodden af udfordringen. Efterhånden som man kommer længere ind i spillet og historien udvikler stiger sværhedsgraden lidt men ikke nok til at garvede inden for genren vil føle sig underholdt eller for den sags skyld udfordret. Er Largo Winch: Empire Under Threat så et dårligt spil? Nej, det er ikke dårligt og kan sagtens underholde hvis man er til adventure-spil der helst ikke skal være for svære. Det er dog ikke til at undgå dunsten af profit der siver ud af kassen. Ubi Soft har gerne ville tjene penge på deres licens og satser derfor på en meget bred målgruppe. Fint nok, men betyder at spillet er blevet alt for nemt og når noget er for nemt bliver det hurtigt kedeligt - og det er Largos største problem.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Flot, stemningsfuld grafik. Egentlig meget pænt.
-
Alt for enkelt gameplay, der skal ramme for mange, og derved ikke har nok udfordringer for en adventurefan.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold