Dansk
Gamereactor
previews
Lego 2K Drive

Lego 2K Drive: Et klodset eller velkonstrueret tag på open world racing-genren?

Visual Concepts indleder 2K's flerårige partnerskab med Lego med et kaotisk racerspil i en åben verden.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I årenes løb har vi fået nogle absolut fantastiske Lego spil. Det være sig Star Wars, Harry Potter, Ringenes Herre, Marvel, DC, ja, selv enkle Lego-originaler som det mere moderne Lego Builder's Journey eller det klassiske Lego Island. Vi er blevet forkælede. Og nu vil 2K også være med i denne proces, da selskabet har indgået et flerårigt partnerskab med det klodsede mærke om at levere en række spil, som starter med det nu officielt afslørede og annoncerede Lego 2K Drive.

Som navnet mere end antyder, er der ikke tale om et platformseventyr som dem, vi er vant til fra TT Games. Nej, det er et rendyrket racerspil, men der er dog drysset masser af Lego-charme ind, så det er mere end bare endeløst ræs.

HQ

Lego 2K Drive, som er udviklet af Visual Concepts, er nemlig et open world-racingspil, hvor du kan gå på jagt efter samlerobjekter, deltage i løb, gennemføre sideaktiviteter samt tilpasse og endda skabe dine egne køretøjer. Det foregår alt sammen i den vidunderlige verden Bricklandia. Tænk på Forza Horizon, men i stedet for at bruge simulerede køremekanikker, hvor en vis grad af realisme er målet, er Lego 2K Drive bygget op om kartracing-mekanikker.

Dette er en annonce:

Mange af jer vil sikkert straks tænke på Forza Horizon 4's Lego Speed Champions-udvidelse, når jeg bringer denne sammenligning på banen, men det er værd at gøre det klart, at disse to Lego-oplevelser ikke kunne føles mere forskellige i praksis. Som jeg nævnte tidligere, da gameplayet bruger kart-lignende fysik, får du kaotisk, tempofyldt action, hvor det at vinde et løb ikke kun handler om, hvor godt du kører, men også om, hvor intelligent du kan bruge opsamlede power-ups - såsom raketter eller et edderkoppespind (tænk Mario Kart's Blooper-blæk) - og ligeledes reagere på modstandernes forsøg på at bruge disse evner imod dig.

Det hele går også et skridt videre her, da der er mulighed for at vælge sin "loadout." Det er ikke noget i stil med Call of Duty's nuværende Gunsmith-system, men det giver spillerne mulighed for at udskifte hvilke biler de bruger på gaden, offroad og på vandet - og det er køretøjer, der automatisk skiftes til, når du begynder at køre i et andet terræn. Det er et usædvanligt system, der forstærker kaosset undervejs i løb, men ellers er det ikke rigtig mærkbart.

Selvom selve løbene i Lego 2K Drive ikke ligefrem markerede sig med nye, spændende ideer, så var det stadig utroligt sjovt, og jeg synes, at Visual Concepts har skabt en meget kompetent kartracer her. Det er ikke Mario Kart (hvilket nu også er en høj bar) men det er unikt og spændende nok til at stå på egne ben.

Lego 2K Drive
Dette er en annonce:
Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive

Men Lego 2K Drive er mere end bare racerløb, og dette spil har også en åben verden at udforske. Ja, der er tilmed en historie at følge med i. Man bemærker hurtigt, at spillet er tiltænkt et yngre publikum, da verdenen (som er opdelt i mindre zoner, der ikke er fysisk forbundne) føles temmelig øde og flad at køre rundt i. Udover at køre fra løb til løb kan du gennemføre små sidemissioner, finde samlegenstande og gennemføre minispil. Alt dette belønner dig med erfaring, som er nødvendigt for at avancere i historien.

Det er dog værd at tilføje, at Lego 2K Drives åbne verden ikke er en kolos, som det vil tage titusindvis af timer at gennemføre. De små zoner er mere som store legepladser, som du kan drøne rundt for at slå et par timer ihjel hist og her. I den lidt over en time lange del af preview-sessionen, hvor jeg kunne køre frit, lykkedes det mig at klare stor dele af træningsområdet og den anden lokation Big Butte.

Især navnet på sidstnævnte er en perfekt anledning til at tale om tonen i spillet som helhed, da Lego 2K Drive har en fjollet humor, der vækker minder om andre Lego-spil. Det er dumt, fjollet og proppet med falde-på-halen-humor, der utvivlsomt vil appellere til et yngre publikum og få alle voksne, bortset fra de mest kyniske af slagsen, til med jævne mellemrum at trække på smilebåndet.

Den lette tone er nok også den eneste grund til at følge med i spillets fortælling, da den ellers ikke gør meget for at fange spilleren med ligegyldige karakterer og et simpelt plot. Historien føles som om, den er inkluderet for progressionens skyld, og ikke fordi forfatterne havde noget på hjerte. Men igen, Lego 2K Drive skal ikke være en konkurrent til The Last of Us, og det er faktisk et stort plus, at Visual Concepts har lagt mest fokus på racerkørsel og tilpasning.

Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive
Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive

Lego 2K Drive understøtter split-screen, online-spil, og der vil også blevet tilføjet nye zoner og nye racerbaner løbende. 2K og Visual Concepts er notoriske for at klemme utallige mikrotransaktioner ind i NBA 2K-serien, men skal man tro deres ord, bliver det ikke lige så slemt i dette spil rettet mod børn. Den eneste måde du vil kunne bruge rigtige penge i spillet, kommer i form af battle passes, og udvikleren lover, at du kun vil kunne låse op for kosmetisk indhold, der ikke påvirker gameplayet.

Men om det overhovedet giver mening at købe kosmetiske genstande, ved jeg snart ikke. Spillets Garage-spildel indeholder nemlig et væld af tilpasningsuligheder, som det hører sig til for Lego. Det minder mig lidt om byggesystemet i Lego Builder's Journey, da du har mulighed for bogstaveligt talt at skabe lige præcis det køretøj, du ønsker, ved at placere en samling af hundredvis af forskellige klodstyper på en række unikke understel til enten gadebiler, offroadere eller vandbaserede køretøjer. Det er komplekst og om noget lidt overvældende ved første øjekast, men når du først begynder at knække koden og begynder at mestre blokplaceringsmekanikken, begynder det virkelig at blive interessant.

Jeg vil ikke sige, at Lego 2K Drive efterlod mig blæst bagover efter den tre timer lange preview-session, men jeg havde det sjovt for det meste, og jeg tror, at især børn og unge (eller forældre med yngre børn) vil have det sjovt med dette spil. Og det bedste er, at du ikke behøver at vente længe på at spille det, da Lego 2K Drive udkommer allerede den 19. maj til PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X og Nintendo Switch.

HQ

Relaterede tekster

Lego 2K DriveScore

Lego 2K Drive

ANMELDELSE. Skrevet af Jakob Hansen

Det seneste Lego-spil leverer en herlig køreoplevelse i en tætpakket og charmerende åben verden. Men på racerbanen får det baghjul af konkurrenterne.Indlæser mere indhold