Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Lego Dimensions

Lego Dimensions - Fantastic Beasts and Where to Find Them

Lego Dimensions fortsætter bogstaveligt talt med at udbygge universet klods for klods. Og vi har nu spillet den mest overdådige udvidelse til spillet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Jeg er vel næppe den eneste, der elsker Harry Potter, og som har læst hver eneste bog. Da jeg hørte, at J.K. Rowling havde planlagt at udvide sin troldmandsverden på film, blev jeg derfor straks bekymret. Ventede der universet noget lingende prologtrilogien til Star Wars, eller for den sags skyld Hobbit-skandalen? Mere er bare ikke altid bedre. Men heldigvis blev jeg sat på plads, fordi Fantastic Beasts and Where to Find them er en ganske fornøjelig film, og for mit eget vedkommende tror jeg, det er den bedste filmfortolkning af Harry Potters univers hidtil.

De originale film virkede altid en smule forhastede og mistede følelsen af, at de faktisk befandt sig på en skole, eftersom hele semestre af det akademiske år blev klemt ind i to timers film. Derimod lykkedes det Lego Harry Potter ret godt, og de er langt den bedste mulighed for dem, der gerne vil spille sig rundt i Rowlings vidunderlige verden - og det omfatter både det grundlæggende spil og de ekstra eventyr, vi får i Lego Dimensions. Med det i tankerne er det måske ikke overraskende, at jeg var begejstret, da et nyt Lego-eventyr baseret på den nye film gled ind gennem postkassen sammen med Sonic the Hedgehog, E.T. og Gemlins.

Lego Dimensions
TT Games har lavet den bedste Lego Dimensions-udvidelse hidtil.
Dette er en annonce:

Hvis du har spillet Lego Dimensions før, så ved du også, hvordan genrer og elskede popkultursfænomener blandes uden nogen egentlig grund, og præcis som med Ghostbusters-pakken har vi endnu engang fået en ny portal. Det er et ret omstændigt byggearbejde, der er inkluderet i denne nye pakke, og det tager et stykke tid at samle det hele - hvilket, jeg synes, er fedt nok. I dette tilfælde skal du for eksempel bygge Magical Congress of the United States of America, og derudover indgår også den britiske tryllekunstner Newton Scamander (Eddie Redmaynes karakter) og en meget blokformet version af en Niffler, som ærlig talt grænser til det helt igennem skræmmende grimme. Det hjælper dog lidt på det, at den kan bygges om til en Sinister Scorpion og en Vicious Vulture.

Du slipper dog her for at være en slags lærling, men starter derimod ud med et væld af forskellige angreb og evner. Disse evner inkluderer blandt andet at kunne sprøjte vand samt en magisk taske. De, der er kendt med Harry Potter, vil også kunne genkende standardformlerne Lumos og Leviosa, men du er også udstyret med de mere obskure formler som Difffindo.

Lego Dimensions
Et mere gotisk New York fra det tidligere 1900-tal udgør Hub-verdenen,

Hvis du ikke har set Fantastic Beasts and Where to Find them før (hvilket du i så fald bør - filmen er som sagt fantastisk!), så har du et par spoilers i vente. Du kommer nemlig til at spille dig vej igennem hele filmen, som er fordelt i seks bner komplet med mellemsekvenser med dialog fra filmen. Du skal dog regne med en lidt anden fortolking i spillet. Har du spillet et Lego-spil før, så ved du, at parodier er en stor del af oplevelsen, og dette er ingen undtagelse. Vittighederne kan dog undervejs komme til at virke en smule anstrengte, men for det meste er de da ganske gode.

Dette er en annonce:

Lego Dimensions er, som du nok allerede ved, et spil fyldt med legesager, og derfor kan du forvente at skulle ud og investere i det danske plastik. Du kommer altså ikke helt omkring Fantastic Beasts and Where to Find Them sådan uden videre, og vil du opleve alle hemmelighederne, der gemmer sig i banerne, så skal du investere i nogle figurer. I modsætning til Disney Infinity og Skylanders har TT Games dog løst dette ved at gøre det muligt at "leje" det legetøj, som du ikke allerede ejer gennem spillets egen valuta. At spille sig igennem selve eventyret gøres dog ret nemt, og det er stadig ganske underholdende uden dette, selv om variationen ikke er voldsomt stor i forhold til tidligere spil.

I spillet støder du på den obligatoriske Hub, hvorfra du kan navigere. Denne gang har den hjemme på Manhattan i begyndelsen af sidste århundrede. Dette kvarter er vi som bekendt stødt på tidligere i Lego-form (ikke mindst i Marvel-spillene), men jeg sætter pris på den ekstra indsats, der er gjort, for at give den et meget ældre design, som føles....mere fint. Det bliver lidt mere i stil med Bioshock og art deco. Designet er bare generelt rigtig godt. Hub-verdenen er ikke overdrevet stor, men jeg kan rigtig godt lide, hvad man kan finde her, hvordan Central Park Zoo er afbildet, samt de gæste optrædener man kan støde på.

Lego Dimensions
Vær beredt på spoilers, hvis du ikke har set filmen.

Battle Arenas er som bekendt noget nyligt introdueret i Lego Dimensions, og i denne Lego Pakke medfølger en bane til dette formål. Den hedder Arid Animal Habitat og udspiller sig i Newts magiske taske. Det er en sjov bane med ildspydende slanger og et hyggeligt design, men desværre er der meget grafisk, som bliver genbrugt i banen, hvilket kan gøre det sværere at navigere rundt i banen, når det begynder at stramme. De eksplosive dele i områderne længere nede er for øvrigt et dejligt lille twist, som jeg synes bestemt godt kan lide.

Det ville ikke være helt ærligt at sige, at Fantastic Beasts and Where to Find Them kan måle sig helt med almindelige Lego-spil, som normalt er meget indholdsrige. Men det kommer dog ganske tæt og tilbyder også en masse genspilningsværdi, og det er i sidste ende den bedste udvidelse til Lego Dimensions indtil videre - og det siger altså en hel del.

HQ
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
En masse indhold, dejligt design, god genspilningsværdi, flot magisk kongres i Lego, sjove gæsteoptrædener, man kan låne karakterer, som man ikke ejer
-
Lego-Niffler er skamløst grimme, ofte lidt anstrengte vittigheder.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

8
Lego DimensionsScore

Lego Dimensions

ANMELDELSE. Skrevet af Sebastian R. Sørensen

Sebastian er gået i barndommen, og har bygget sig igennem LEGO's første forsøg indenfor Toys-to-Life-spilgenren.Indlæser mere indhold