Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Lego: Football Mania

Lego: Football Mania

Fodbold er en populær sport der spilles over hele verden. Selv i Legoland spiller de fodbold men det foregår på en lidt anden måde.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Fodbold er en populær sport der spilles over hele verden. Selv i Legoland spiller de fodbold men det foregår på en måde, der næppe er i overensstemmelse med FIFA’s internationale regler, hvilket dog er perfekt for børn og folk der ikke tager fodbold særligt alvorligt.

HQ

Legolands svar på VM
Football Mania kan spilles på flere forskellige måder. Er du utålmodig vælger du blot Hurtig Start, hvor spillet helt automatisk vælger både hold og bane, så du kan komme i gang med at spille uden de store bekymringer. Vælger du at spille en Venskabskamp kan du selv bestemme hvem du vil spille som, hvem du vil spille imod og hvor det hele skal foregå henne. Du kan også vælge at deltage i et LEGO-mesterskab, hvor flere hold dyster mod hinanden, hvor vinderen af hver kamp går videre, indtil der kan kåres en vinder. Noget lignende LEGO-mesterskab finder vi i Fortælling som også er spillets primære del. Ved at vinde kampe i Fortælling får du adgang til nye baner og nye hold slutter sig til dig efterhånden som du besejre dem. Udfra spillerne på disse hold kan du sammensætte dit eget all-star hold med de spillere du synes passer bedst. Hver spiller har deres styrke og svagheder indenfor dribling, spark, hurtighed og så videre og hvis du kan sammensætte et afbalanceret hold er du allerede godt på vej mod sejr. Bliver du senere træt af nogle spillere på holdet eller savner du nogle nye talenter kan du altid gå ind og lave om på holdet.

Tilbage på skolebænken
Et solidt hold er en god ting men du skal også kunne styre dem. Hvis det kniber lidt med at få vristet bolden fra modspilleren eller synes du ikke at evnerne med bolden er så skarpe som de burde være, kan du tage i træningslejr for at træne dine færdigheder. Du kan træne både dribling, tackling, hovedstød, aflevering, skud og til sidst kan du gå op til en eksamen, hvor du kan afprøve hvad du har lært. Træningen foregår ved hjælp af nogle mini-spil, der ikke har synderligt meget med fodbold at gøre men som er ret sjove alligevel. Når der eksempelvis trænes hovedstød foregår det i en pirathavn, hvor skydegale pirater skyder kanonkugler mod dit guld. Din opgave er nu at stoppe kanonkuglerne med hovedstød før guldet bliver ødelagt. Træningen er ikke obligatorisk men de enkelte træningssessioner skal dog gennemføres i rækkefølge for at få adgang til de næste.

Blind dommer
Når hold og bane så er blevet valgt, er det på tide at give bolden op og lade spillet begynde. Ikke lang tid herefter vil det gå op for dig, at fodbold i Legoland ikke er helt som vi kender det. For det første spilles der med små hold bestående af kun fem mand plus en målmand. For det andet er ting som straffespark, frispark og indkast afskaffet. Hele banen er beskyttet af en gennemsigtigt skjold, som bolden ikke kan trænge igennem. På den måde bliver den hele tiden på banen, hvilket igen betyder at spillet hele tiden er i bevægelse. Det betyder også, at du kan tyre og tryne sine modspillere lige så tosset du vil uden at have dommerens skingre fløjte blæsende ind i øret. Det eneste tidspunkt hvor dommeren lader fløjten gjalde, er når kampen går i gang og når der er mål.

Bolden, der blev til en raket
Morskaben stopper dog ikke her for ikke nok med at dommeren ser gennem fingrer med stort alt, der er også mulighed for at foretage god gammeldags snyd. Rundt omkring på banen ligger der forskellige power-ups med vidt forskellige egenskaber. Samler du dem op og aktivere dem på det rette tidspunkt kan det ende i mål til dig og stor ydmygelse til modstanderne. Der er i alt otte forskellige power-ups at vælge imellem og hvad de gør er meget forskelligt. Blandt de bedste er Raketbold, der forvandler bolden til en raket der automatisk styrer mod modstanderens mål, og Stærk Mand, der danner en kraftfelt rundt om den spiller du styrer, hvilket gør ham i stand til at skubbe modspillere væk uden besvær.

Dette er en annonce:

Noget så useriøst!
Af udseende er Football Mania ikke just nogen perle. Grafikken er noget enkel sat sammen at dømme efter dagens standard men den er heller ikke grim. Den er rig på farver og kører meget flydende. Hver bane og tilhørende hold er baseret på Lego’s mange forskellige universer og du er aldrig i tvivl om hvor du er henne. Lyden er til gengæld ret så mangelfuld og kan kun mønstre lidt ligegyldigt musik og slappe lydeffekter men det kunne være værre. Styringen kunne til gengæld være bedre og speciel spillerskiftet. Hvor de professionelle fodboldspil ganske hurtigt skifter til den spiller der er nærmest bolden, går det mere trægt i Football Mania. Du kan selv skifte men det går heller ikke altid særlig godt. Heldigvis er spillet ikke særlig svært, selv på sværeste niveau, så styringen får ikke det afgørende ord i dette tilfælde. Lægges det hele sammen, så ender Football Mania med at være et nogenlunde lille spil, som du gør klogest i ikke at tage seriøst.

05 Gamereactor Danmark
5 / 10
+
Useriøs fodboldspil med vægt på fart og sjov, frem for regler og taktik.
-
Styringen er træls og det bliver hurtigt ret kedeligt.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Lego: Football ManiaScore

Lego: Football Mania

ANMELDELSE. Skrevet af Jesper Hauerslev Andersen

Fodbold er en populær sport der spilles over hele verden. Selv i Legoland spiller de fodbold men det foregår på en lidt anden måde.Indlæser mere indhold