Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Lego Harry Potter: Years 1-4

Lego Harry Potter: Years 1-4

Harry Potter, Hogwarts og Voldemort er blevet forvandlet til LEGO. Jonas har testet og undersøgt om TT Games' LEGO-koncept stadig underholder...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Lego-spillene virker efterhånden særdeles velkendte. Jeg har en lille plastfigur med forskellige egenskaber, akkompagneret af en anden figur med andre nyttige evner. Jeg kan til hver en tid skifte mellem dem, eller alternativt lade en ven hoppe ind og spille sammen med mig. De fleste ting man ser kan ødelægges, hvorefter de der små runde legoklodser hopper frem og fungerer som valuta.

Desuden har man en hub-verden, hvor man nemt kan vælge hvad man vil spille, købe nye figurer at spille med, og vælge mellem en bunke forskellige platformsbaner. Lego Harry Potter: Years 1-4 kunne med andre ord være hvilket som helst andet Lego-spil, bortset fra at plastikklodserne nu er bygget så de ligner Harry Potters verden i stedet for noget fra Star Wars eller Batman.

Det er dog ikke ensbetydende med at Lego Harry Potter: Years 1-4 er ensformigt. Nej, tværtimod. TT Games' simple Lego-formular fungerer stadig glimrende, og spillet er både underholdende og udfordrende for dem, der vil have alt med. Og Hogwarts og omegn er faktisk perfekt til et spil som dette.

Og alting er naturligvis ikke magen til forgængerne. Her føles det mere som om man løber rundt i en levende verden, og de svage dele er blevet nedtonet. For eksempel er der ikke helt lige så mange kampe som man er vant til, ikke lige så mange uklare platformsdele, og man slipper næsten helt for køretøjssektionerne.

Dette er en annonce:

Det gør Lego Harry Potter: Years 1-4 til en mindre frustrerende spiloplevelse end forgængerne, og udfordringerne består i stedet i at opdage ting og løse puzzles. Blandt andet ved at bygge lidt Lego med magiens hjælp. Netop magi er selvfølgelig en stor del af et spil om troldmænd, og det fungerer faktisk udmærket. Tænk på hvordan Batman skiftede drager i forgængeren, og du har en ide om hvordan det fungerer.

Lumos er for eksempel praktisk til at skræmme planter, mens Wingardium Leviosa lader dig løfte og bygge forskellige ting, som for eksempel at bygge en trappe, så du kan komme videre. Man skifter let mellem sine troldomme med skulderknapperne, hvilket giver en gnidningsfri og enkel spiloplevelse.

Harry Potters verden er i øvrigt den best tolkede i Lego-universet hidtil. Alt er mere legefuldt og genialt end de noget tørre film, og man mærker næsten lidt af følelsen fra de herligt fortalte bøger, når man hele tiden overraskes af hvordan magien bruges. Leaky Cauldron fungerer som hub-verden, hvorfra man også vælger hvad man nu vil lave. Måske bruge nogle af sine surt tjente Lego-penge, genspille nogle baner for at finde skjulte hemmeligheder, eller fortsætte med historien.

I alt er der 167 figurer man kan låse op, hvilket dækker over stort set samtlige figurer, der har haft en replik i bøgerne. Selvfølgelig er Harry, Ron og Hermione blandt, men listen tæller også den selvglade Malfoy, alfen Dobby og til og med Buckbeat. Alle har unikke egenskaber og evner, hvilket gør det nødvendigt at gennemspille visse passager flere gange, da hver figur ikke kan alt, der skal bruges for at finde alle hemmeligheder.

Dette er en annonce:

Selvom der er rigeligt med indhold, er der nok ikke nogen, der tror at dette bliver det sidste Lego Harry Potter-spil. Lego Harry Potter: Years 1-4 vil uden tvivl blive fulgt op af et spil med kapitel 5-7, og/eller et komplet spil med samtlige dele. Det mønster kender man efterhånden så godt, at jeg nærmest føler at jeg vil have det hele med det samme, og derfor virker på en måde som om at dette ikke er et fuldt spil.

Lego-spillene er som regel bedst, når de spilles med en ven, og Harry Potter er ingen undtagelse. TT Games har genbrugt mange af de gode ideer man lancerede i Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues, som at skærmen deles i to når du og din medspiller går hver sin vej. Desværre kan man ikke spille co-op online, hvilket virker som en reel fejl.

Her er også banebygningsværktøjet, der lader dig skabe dine egne vaner, men igen med det aber dabei at man ikke kan dele sine mesterværker med andre. At bruge utallige timer for at nogle venner på besøg måske har tid til at teste spillet føles lidt fattigt, og dræber funktionens potentiale.

Lego-spillene bliver aldrig kedelige, sådan er det bare, og Lego Harry Potter: Years 1-4 er ingen undtagelse. Desuden er det næsten sjovere for de lidt ældre end for de yngste. Men det er svært at sige, at man skal købe dette spil frem for eksempelvis Lego Star Wars: The Complete Saga. Lego-spillene ligger meget tæt på hinanden gameplay-mæssigt, og i sidste ende handler det mest om hvilket univers man vil have tolket i dansk plastik. Og så længe svaret ikke er "Indiana Jones" kan du være sikker på at du får det sjovt.

Lego Harry Potter: Years 1-4
Lego Harry Potter: Years 1-4
Lego Harry Potter: Years 1-4
Lego Harry Potter: Years 1-4
Lego Harry Potter: Years 1-4
Lego Harry Potter: Years 1-4
Lego Harry Potter: Years 1-4
Lego Harry Potter: Years 1-4
Lego Harry Potter: Years 1-4
Lego Harry Potter: Years 1-4
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Stor spilverden, smarte puzzles, masser af indhold, charmerende grafik, fed musik
-
Ingen online-del, kedelige boss-kampe, få spilmæssige nyheder
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

7
Lego Harry Potter: Years 1-4

Lego Harry Potter: Years 1-4

PREVIEW. Skrevet af Kristina Soltvedt Wiik

Kristina tog på besøg hos udvikleren Traveller's Tales, der efterhånden er kendte som "dem med LEGO-spillene". Læs her hvad hun synes om deres næste LEGO-satsning...Indlæser mere indhold