Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Lego Rock Band

Lego Rock Band

Band Hero forsøgte sig med en familie- og kvindevenlig udgave af Guitar Hero 5, uden at lykkes. Hvordan går det når Warner, Harmonix og Travellers Tales forsøger det samme med Lego-klodser?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg er vel næppe den eneste, der rystede på hovedet, da Lego Rock Band blev annonceret? Lego Harry Potter så jeg ligesom komme på flere kilometers afstand, Lego Batman var oplagt, men Lego Rock Band? Hvad er ideen med at forkludre et nærmest perfekt musikspil ved at erstatte grafikken med Lego-klodser? Nej det giver i sig selv ingen mening. Med mindre store dele af spillet samtidig blev lavet om og tilpasset børn, altså som en slags Rock Band for knæbidere.

Det Activision gjorde med Band Hero var slet og ret, at modificere Guitar Hero 5, så vi fik en tandløs version af spillet, nu blot med nye overflader, nye kostumer og en mere kommerciel jukeboks. Den slags kunne ligeså godt være lanceret via download som en slags tillægspakke. Glemmer du for et kort øjeblik de lyserøde farveskalaer, så ser spillene identiske ud.

Heldigvis er Travellers Tales og Harmonix ikke faldet for fristelsen. De har ikke bare byttet grafikken ud med en mere "klodset" af slagsen i Lego Rock Band. I stedet har de skabt et helt nyt musikspil, hvor de forskellige dele er tilpasset til børnene.

Gennem spillets historie, skaber man et band med op til fire bandmedlemmer, der så tager ud på turné, præcis som det er tilfældet i Rock Band 2. Men forskellen er, at man her har et hovedkvarter, en slags bule, der kan udbygges og forbedres med de Lego-penge man tjener undervejs. Belønningerne bliver smidt efter dig i ægte Lego-stil - og ud over interiør, dukker der også en bunke instrumenter, tøj, figurer, frisurer og hatte op. Det er uden tvivl morsomme belønninger, der kan holde ungerne beskæftigede mellem sangene.

Dette er en annonce:

Selve spilstrukturen er også anderledes i denne omgang. Gennem spillet skal du optjene stjerner, der låser op for nye koncerter. Du låser også op for nye køretøjer på denne måde - fra den enkle og normale bandvan til ubåde og helikoptere. Disse bruges til at komme frem til de nye spillesteder. Hvert spillested har desuden en udfordring. I spøgelseshuset skal man eksempelvis jage et genfærd væk ved at spille Ghostbusters-nummeret, mens byggepladsens arbejdere har brug for hjælp med at rive en skyskraber ned. Og hvad er her mere passende end lydbølgerne fra en rockkoncert? Udfordringerne er uden tvivl absurde og akkompagneres altid af morsomme animationer og småfilm. Det er absolut et af højdepunkterne i spillet.

Sjovt er det også, at spillet har de detaljer vi har lært at elske fra Lego-spillene. Rockstjerner som Freddie Mercury og David Bowie dukker op i Lego-udgaver, og humoren - om end lidt plat og tør - er med hele vejen. Desuden er de firkantede noder, der ruller hen over skærmen udskiftet med Lego-klodser, så spillet tager aldrig sig selv for højtideligt.

Sangudvalget i Lego Rock Band er tilpas varieret. Hovedfokus er på rockmusik af den mere kommercielle slags, noget der udelader de tunge metal-numre. Der er nok hits inkluderet i pakken, både af ældre og nyere dato, men spillet lider lidt under enkeltheden i sangene og den monotoni, der hurtigt opstår ved at spille dem.

Desuden forbliver Lego Rock Band ikke sjovt særligt længe. Efter at have låst op for en række køretøjer, instrumenter, figurer og møbler, have fuldført en håndfuld udfordringer og spillet en række numre, gider ungerne ikke mere - og det tager ikke mere end et par aftener, før de når dertil. Lego Rock Band er ikke et spil, du sætter ungerne til at spille alene. Det er lavet til familien. Jeg synes sagtens, at udvikleren kunne have lavet en langt mere omfattende singleplayerdel, så de kunne udforske spillet i deres eget tempo og dermed spille musik alene.

Dette er en annonce:

Lego Rock Band er et underholdende musikspil, der dog ikke har den langvarige appeal som eksempelvis storebroderen Rock Band 2 har det. Har du unger og Rock Band 2 i forvejen, er denne tillægspakke dog ganske rimelig underholdning med børnene. Men heller ikke mere.

Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
Lego Rock Band
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Morsom grafik. Sjove Rock Power Challenges.
-
Et let grødet lysmiks. Ujævn sværhedsgrad. For få spilfunktioner.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

5
Lego Rock BandScore

Lego Rock Band

ANMELDELSE. Skrevet af Jon Cato Lorentzen (Gamereactor NO)

Band Hero forsøgte sig med en familie- og kvindevenlig udgave af Guitar Hero 5, uden at lykkes. Hvordan går det når Warner, Harmonix og Travellers Tales forsøger det samme med Lego-klodser?

4
GRTV: Lego Rock Band

GRTV: Lego Rock Band

NYHED. Skrevet af Andreas Hvid

Grib guitaren og kom op på scenen i en noget klodset form. Lego Rock Band er under udvikling og på årets Gamescom fik vi en snak med udviklerhuset bag projektet...Indlæser mere indhold