Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Lego Star Wars III: The Clone Wars

Lego Star Wars III: The Clone Wars

Der lader ikke til at være et roligt øjeblik i den der galakse langt, langt væk. Nu er der flere skallepander der skal have bank med lyssabler, kraften og mumlende dialog. Denne gang i 3D.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Dette er en anmeldelse af Nintendo 3DS-versionen af Lego Star Wars III. Vil du læse om PlayStation 3-udgaven, så klik her.

TT Games er fantastiske. Deres Lego-koncept har siden første øjeblik i Lego Star Wars budt på førsteklasses underholdning for alle aldre. Lidt som en god Pixar-film kan ældre spillere more sig med virkelig at finde alt, hvilket er en brutal udfordring, og grine af de ofte fiffige filmreferencer der er med, afhængigt af hvad det aktuelle Lego-spil bygger på. Samtidigt med at det for yngre spillere er... Lego. Og et godt spil.

Det er helt genialt. Med undtagelse af fejlskuddet Lego Indiana Jones har alle spillene i serien været gode. Og i Indys tilfælde hang det mest sammen med at licensen ikke er så pokkers sjov at lave et Lego-spil over, trods alt. Sammenlign med sommerens kommende Lego Pirates of the Caribbean, hvor der er utallige havmonstre, piratskibe, et utal af forskellige figurer og mængder af gode scener at lave spil over.

Lego Harry Potter: Years 1-4 er min personlige favorit i serien indtil videre, måske mest fordi det er noget helt anderledes end det vi har set i andre Lego-spil. For er der noget man kan klandre dem for, er det at variationen spillene imellem ikke er særlig stor. Der er en følelse af, at TT Games har en skabelon man arbejder efter, hvor man bare applikerer en filmserie på en spilstruktur, og så er man færdig.

Dette er en annonce:

Det jeg prøver at sige er, at der i bund og grund ikke er noget bedre at bygge et Lego-spil på end Star Wars. Det har alt hvad der skal til for at lave et rigtig fedt spil, og eftersom det trods alt er det originale koncept, har jeg lidt lettere ved at acceptere, at jeg egentlig bare gør de samme ting som jeg har gjort så mange gange før.

Lego Star Wars III: The Clone Wars bygger selvfølgelig på TV-serien Clone Wars, men her er også indslag fra film nummer fem (eller nummer to, kronologisk set), Attack of the Clones. Dermed er der masser at materiale at håndplukke fra, og for mig, der ikke har set Clone Wars i nogen større udstrækning (andet end den animerede film og et par enkelte tv-afsnit), er det ekstra spændende at følge med i en Lego-historie i en galakse langt, langt væk.

Lego Star Wars III: The Clone Wars

Det tager mig faktisk ikke længere tid end at starte Nintendo 3DS'en op og kigge i menuerne, før jeg får følelsen af at Lego Star Wars III kan være noget helt særligt. Det roterende logo, man skal klikke på for at komme i gang med spilet, er nemlig bedre lavet end i noget andet Nintendo 3DS-spil jeg har set. Jeg bruger et par øjeblikke på at beundre det inden jeg starter spillet.

Dette er en annonce:

Lad mig bare slå fast, at 3D-effekterne i Lego Star Wars III er intet mindre end forbløffende. Man har ikke samme nytte af dybdeeffekten som i for eksempel Pilotwings Resort, men det ser fantastisk ud. Teknisk er dette det mest komplette spil til formatet indtil videre, og beviser at der er flere hestekræfter i Nintendo 3DS end i den gamle PSP.

Har man spillet tidligere Lego Star Wars-spil, vil man straks føle sig hjemme. Her er en hub-verden man kan udforske, en arkadehal med minispil (Droid Volleyball er et hit), en butik og mulighed for at bygge sine oplåste figurer om (hey, det er jo Lego). Man starter naturligvis med en tom pengepung og uden mulighed for at spille meget andet end den første bane, så det er bare om at gå til hologrambordet, vælge bane og sætte i gang.

Allerede fra starten virker det lovende. Man spiller som Yoda i sine mere livlige dage. Uden for skibet, jeg er landet med, er der rigeligt med penge, planter at slå i stykker, og vist også noget mærkeligt ved selve skibet? Ja, med lidt hokus-pokus - undskyld, Kraften - flår jeg en motor af og skaber en trampolin, der blæser mig op på en ellers unåelig afsats. Første hemmelighed ud af ti på denne bane er dermed fundet.

Der bliver delt korte instruktioner ud, mens jeg studser rundt med Yoda og vifter med lyssablen, hvoraf de fleste egentlig er indlysende, og jeg begiver mig afsted for at dræbe lidt fjender. Hist og her finder man ting, man ikke kan samle op, men som i vanligt Lego-regi kræver at man finder flere figurer med andre evner for at finde alle hemmeligheder på hver bane. Noget jeg kan lide, da det giver genspilningsværdi med mening.

Lego Star Wars III: The Clone Wars

Der er dog et stort problem med Lego Star Wars III: The Clone Wars. Det er nemlig ikke særlig portabelt. Banerne er vældigt lange, og tager let en halv time at komme gennem, fordelt på nogle kapitler. Bare det at man ikke kan gemme efter et kapitel er et problem. Hver gang jeg er blevet tvunget til at stoppe midt i en bane, om det så er på grund af træthed, batterimangel, arbejde eller noget helt fjerde, så har det resulteret i at jeg har måtte spille dele om igen.

Det er et stort irritationsmoment, og grundlag for ubehagelige mængder af deja vu. I et bærbart spil er det naturligvis af yderste vigtighed, at man kan gemme næsten hvor man vil for at sådanne lange baner kan fungere. Især i lyset af at batteritiden på Nintendo 3DS bestemt ikke er den bedste. Ser jeg at der kun er ét segment tilbage i den tredelte batterimåler, vælger jeg at spille noget andet i stedet.

Desuden havde det været en oplagt titel at have co-op i. Men muligheden er der hverken lokalt eller over nettet. Derimod understøttes Street Pass, så man kan tjene lidt skønne penge hvis man møder en anden med Lego Star Wars III og en Nintendo 3DS i standby-tilstand.

Lego Star Wars III: The Clone Wars er et rent hit på flere punkter, og faktisk et af de spil jeg har brugt mest tid med på Nintendo 3DS. Variationen er rigtig god, med forskellige rumbaner hvor man flyver rumskibe i stedet for bare at dræbe fjender og løse puzzles. Der er desuden en nærmest uendelig mængde ting at låse op for. Det er bare en skam med de dårlige checkpoints og fraværet af co-op, ellers havde dette været det oplagte køb til din Nintendo 3DS.

Lego Star Wars III: The Clone WarsLego Star Wars III: The Clone WarsLego Star Wars III: The Clone Wars
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Varierede baner, gode puzzles, underholdende rumkampe, lækre 3D-effekter, masser af unlocks
-
Elendige checkpoints, Clone Wars-historien er uinteressant, for få gameplay-mæssige nyheder
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold