Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Lego The Hobbit

Lego The Hobbit

Efter Lord of the Rings er blevet realiseret i plastikklodser, er det oplagt at The Hobbit skal have samme behandling. Oliver ser på hvordan Bilbo og kompagnis eventyr tager sig ud.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Er der noget, som TT Games er mestre til, så er det at forvandle velkendte og elskede verdener til Legoklodser. Det tager ikke lang tid i selskab med Lego The Hobbit på PlayStation 4 at konstatere, at spillet virkelig lever og ånder Peter Jacksons fantastiske fortolkning af Middle-Earth. Det er svært ikke at fnise barnligt alene ved synet af Lego-The Shire og Lego-Rivendell.

Mit første indtryk er, at det ganske enkelt ser godt ud. Alle miljøer er genskabt tro mod filmene, og grafikken overrasker med fine teksturer og god lyssætning. Det lyder også som Middle-Earth, med Howard Shores ikoniske musik og passende lydeffekter. Elsker man Lord of the Rings og Lego-spillene, vil man stortrives i Lego The Hobbit.

Lego The Hobbit

I Lego The Hobbit får du mulighed for at spille som stort set hver eneste af heltene fra filmene. Og The Hobbit har mange helte. Bilbo, Gandalf, Legolas og alle dværgene må deles om opmærksomheden, og til tider bliver skærmen ganske proppet. Især i kampscenerne mellem dværge og orker, hvor hundredevis af små Legofigurer løber rundt i baggrunden, mens dusiner af dværge og orker løber omkring dig, døde jeg nok otte gange, fordi jeg ganske enkelt ikke kunne se hvad der var hvad, eller hvad jeg forventedes at gøre i et specifikt øjeblik.

Dette er en annonce:
Lego The Hobbit

Det er dog ikke altid kaos. Eventyret deles til tider op i mindre grupper, med deres egne særskilte målsætninger, som spilleren kan veksle mellem. Det kan handle om at en gruppe tager én vej op ad et bjerg, mens den anden gruppe tager en anden vej, hvorpå de to grupper må arbejde sammen for at overkomme hinandens forhindringer på vejen. Det er et spil med fokus på samarbejde, også når man spiller alene, som med alle Lego-spil.

På det seneste er TT Games begyndt at inkludere dialog i deres spil, og jeg kan ikke lade være med at synes at det er lidt synd. Jeg er nok ikke den eneste, der synes at de tidligere spils stumme kommunikation var en del af charmen. Jeg forstår hvorfor man har valgt at give figurene stemmer, da fortællingen jo i dette tilfælde er ganske omfattende. Men jeg også at dem, der spiller Lego The Hobbit, kender historien på forhånd, og jeg har svært ved at forestille mig, at de yngste spillere går op i om der er dialog eller ej.

Lego The Hobbit
Dette er en annonce:

Selvom der ikke er sket det store i serien, kan man ikke sige at Lego The Hobbit står helt uden nye ideer. Her er for eksempel et craftig-system (dværge er jo dygtige til den slags), hvor man kan konstruere mere avancerede samlesæt som katapulter og både. For at bygge disse skal man have råmaterialer som jern, træ og sten, som man samler op under rejsens gang. Jeg havde personligt aldrig nogen problemer med at finde tilstrækkeligt med disse materialer, og behøvede aldrig anstrenge mig for at kunne komme videre.

Hub-verdenen i Lego Hobbit er desuden svimlende stor og fyldt med ekstra krimskrams at samle på. Her er tilmed sidemissioner at sysle med mellem hovedopgaverne. Det er ingen revolution på nogen måde, da disse simple aktiviteter ofte involverer noget som skal hentes eller findes, og belønnes med ekstra klodser, men at sideopgaverne overhovedet fandtes havde jeg ikke regnet med.

Lego The Hobbit

Lego The Hobbit bygger på de to første film fra Peter Jacksons The Hobbit-trilogi. Det er ikke meget kildemateriale at arbejde med, især da The Desolace of Smaug ikke bød på mange scener, der egner sig til denne slags spil. Det kan især mærkes ved at mange af missionerne er trukket så langt ud, at de føles som en evighed. Der er også mange fyldaktiviteter som at jage grise og lede efter nøgler i bikuber for at holde spiltiden oppe.

Lego The Hobbit slutter altså nøjagtigt lige så antiklimatisk som den seneste film. TT Games havde gjort spillet en tjeneste, hvis de havde ventet et år og inkluderet den næste film i pakken. For jeg kan forestille mig, at det bliver endnu sværere at lave et komplet spil ud af den tredje film.

Lego The Hobbit

Lego The Hobbit er, en del mindre irritationsmomenter til trods, let at anbefale til fans af både Lego og Lord of the Rings. Det er et sjovt spil. Det er dog også let at konstatere, at der har været rigtig mange Lego-spil på relativt kort tid. Jeg har personligt fået lidt for meget af det gode, og i løbet af eventyrets gang spurgte jeg flere gange mig selv, hvorfor man ikke i større grad har forsøgt at udforske nyt land i serien.

Men jo mere jeg tænkte over det, jo tydeligere blev det også for mig at konceptet er ret mangesidigt som det er. De er lige så meget eventyrspil som puzzlespil med indslag fra både platforms- og beat 'em up-genren. Og TT Games har trods alt formået at holde kvaliteten imponerende højt i Lego-spillene år efter år. Lego The Hobbit er ingen undtagelse.

HQ
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Middle-Earth er kærligt gengivet, lige så charmerende som forventet, humoren er let at sætte pris på uanset alder, fyldt med ting at samle på
-
Nogle baner er ret langtrukne, det bliver let trangt med så mange figurer at vælge mellem
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Leschly
    LEGO The Hobbit Denne gang er LEGO gået væk fra Batman og Marvel og gået tilbage til Lord of the Rings universet med det nye LEGO The... 5/10

Relaterede tekster

Lego The HobbitScore

Lego The Hobbit

ANMELDELSE. Skrevet af Oliver Thulin

Efter Lord of the Rings er blevet realiseret i plastikklodser, er det oplagt at The Hobbit skal have samme behandling. Oliver ser på hvordan Bilbo og kompagnis eventyr tager sig ud.

Lego The Hobbit bliver ikke afsluttet

Lego The Hobbit bliver ikke afsluttet

NYHED. Skrevet af Lee West

Det var forventet at TT Games ville afslutte The Hobbit i lego-form - om ikke andet i form af DLC - men det sker ikke. Lego-franchisen i spilform betod af scener fra de...

To timer med Lego The Hobbit

To timer med Lego The Hobbit

NYHED. Skrevet af Lee West

I denne genudsendelse af vores Gamereactor Live-program får du to timer med The Hobbit i LEGO-form. Undertegnede tog med Nick på eventyr i TT Games' nyeste licensspil....

LEGO-spillene en enorm succes

LEGO-spillene en enorm succes

NYHED. Skrevet af Lee West

Warner Bros. har nydt en enorm succes med især deres LEGO-spil. TT Games står som bekendt bag produktionerne, og alene i England har de i løbet af 2013 solgt mere end 1,6...Indlæser mere indhold