Dansk
Gamereactor
previews
Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Final Fantasy XIII-trilogien rundes af senere i år, og Gamereactor tog til Paris for at få en smagsprøve på sidste kapitel. Mathias fortæller alt hvad du behøver at vide om Lightnings genkomst.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Dommedagsuret nærmer sig midnat. Da Lightning vandrer gennem den majestætiske by Luxerion, er der gået femhundrede år siden slutningen af Final Fantasy XIII-2. Det er en ny verden, men om tretten dage ophører den med at eksistere. Vores heltinde er blevet sendt af guderne, og hendes opgave er at redde verden inden det er for sent.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII er den sidste del i sagaen om Lightning, som Square Enix lover bliver det største og mest komplette Final Fantasy-spil nogensinde. Denne gang styres alt i spilverdenen af tiden. Dage bliver til nætter, vejret ændrer sig, og figurerne lever helt normale liv. De går på arbejde tidligt om morgenen og kommer hjem igen om eftermiddagen. Folk går rundt i byens gader sammen, de socialiserer og besøger restauranter. Selv Lightning er tidens slave, for i højre hjørne af skærmen er der et ur, der konstant minder hende om hvor lang tid hun har tilbage til at stoppe undergangen.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

De tretten skæbnesvangre dage består desuden af mange specielle sekvenser, som skal opleves for at Lightning kan komme tættere på sit endelige mål. Hun vil endda kunne besejre specifikke fjender og påtage sig sidemissioner fra bestemte figurer, for derved at skrue uret nogle dyrebare timer tilbage.

Dette er en annonce:

Slår dommedagsuret tolv, inden Lightning har reddet verden, er spillet slut, hvilket fører til en afsluttende filmsekvens og mulighed for at starte forfra. Lightning Returns handler nemlig om at opleve et unikt eventyr, hvor det er umuligt at udføre alle opgaver og se alle sekvenser i en og samme gennemspilning. I stedet er det meningen at man skal kunne kaste sig ud i et nyt eventyr, når man er klar, og selvfølgelig beholde alle de genstande og evner, man har samlet sammen i første omgang.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Strukturen med tiden føles vældig interessant i sig selv, men det er ikke den eneste radikale ændring, der er i gameplayet. Lightning Returns: Final Fantasy XIII virker nemlig som et meget mere action-fokuseret spil sammenlignet med de to tidligere dele i serien. Præcis som tidligere er spilverdenen åben for udforskning, men denne gang handler det ikke bare om at begive sig fra punkt A til punkt B. Lightning kan løbe, hoppe og tilmed snige sig rundt i den nye verden Novus Partus, og der vil også være indslag af parkour, når man udforsker de større byer i spillet.

Det er ingen hemmelighed, at man har ladet sig inspirere af Assassin's Creed, men det er vel næppe en dårlig ting. I en tidlig sekvens forsøger Lightning at løse et mordmysterie i Luxerion, og måske finde ledetråde i byen og spionere på mistænkte. Det føles rigtig spændende at få lov til at lave lidt mere varierede ting i den åbne spilverden, og forhåbentlig er der rigeligt med disse scenarier i det færdige spil.

Dette er en annonce:
Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Der vil dog være mere at lave i spillet end at løbe rundt i storbymiljøer og lege detektiv. To af de fire kontinter, der udgør Novus Partus, er vidtåbne landskaber, hvor livsfarlige monstre lurer, og oldgamle huler venter på at blive udforskede. Wildlands består af mægtige skove og små byer, mens Dead Dunes er en stor åben ørken.

Men det er i kampsystemet, at de største ændringer ligger. Lightning er den eneste spilbare figur denne gang, og ved hjælp af venstre analogpind kan man flytte hende rundt på slagmarken i realtid. Enten for at angribe en fjendes svage punkt fra en bestemt vinkel eller undvige et indkommende angreb. Som om det ikke var nok, kan man også koble Lightnings evner til de fire knapper på controllerne, hvilket indebærer at man kan lave en manuel block-funktion, hvis man vil.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

I teorien skulle man altså kunne spille Lightning Returns som om det var et rendyrket action-eventyr, hvilket gør det til et mere lettilgængeligt spil for nybegynderne. Det føles som om Square Enix forsøger at slippe af med meget af det, der gør kampene i nogle rollespil lidt træge, men de lover at dybden fortsat vil være der for de inkarnerede fans, der allerede elsker Final Fantasy for sit kampsystem.

Til trods for at Lightning er den eneste spilbare figur, er hun stærkere og mere kapabel end nogensinde tidligere, og hun vil også kunne veksle mellem forskellige kampstile. Disse stile kan ses som klasser, og kan udstyres med forskellige våben, skjolde og rustninger. Deres evner, og hvordan disse er placeret på controlleren, kan desuden skræddersys, så man kan spille på den måde, man foretrækker.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning er ikke den eneste figur fra de tidligere spil, som befinder sig i Novus Partus, og mange af dem, der vender tilbage, er inficerede af et mystisk mørke, som får dem til at angribe Lightning. Noel fra Final Fantasy XIII-2 er en af disse, og Snow Villiers fra det første spil vender også tilbage.

Til trods for at verdens undergang er nær, så ser fremtiden lys ud for Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Vi bliver ikke helt overbeviste, før vi selv får lov til at prøve de spilmæssige nyheder og det unikke tidsgameplay selv, men Square Enix har i det mindste formået at vække vores interesse igen. Der er altså rigeligt med grund til at se frem til Lightnings genkomst til efteråret.

HQ
Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Lightning Returns: Final Fantasy XIII
Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Relaterede teksterIndlæser mere indhold