Dansk
Gamereactor
previews
Little Big Planet Karting

Little Big Planet Karting

Media Molecule har overdraget Sackboy til en anden udvikler, der skal sørge for hans debut som gokart-racer. Mathias fortæller alt om Little Big Planet Karting...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Sackboy, karting og "Play, Share, Create"-konceptet er tre ting, som William Ho elsker. Han er design director hos United Front Games (der tidligere har givet os Modnation Racers), og han ser sig selv som en ganske lykkelig mand, da han nu får lov til at skabe et spil, hvor disse tre ting spiller en stor rolle. Media Molecule, skaberne af Little Big Planet-serien, kom nemlig til United Front og bad dem lave Little Big Planet Karting, eftersom de havde ekspertisen.

Efter at have spillet Little Big Planet Karting i en time kan vi meddele, at serien er i gode hænder. Dette er helt klart et Little Big Planet-spil. Alt fra designet og charmen til banebygger-værktøjet ser ud til at leve op til navnet. Meget af spilmotoren består tilmed af kode fra Little Big Planet 2, så det kan føles så bekendt som muligt for fansene. Den anden store forskel er, at Sackboy nu har en gokart, og det kan vel ikke være nogen dårlig ting?

Little Big Planet Karting

Alt hvad vi efterhånden forventer os af et kartracing-spil kan findes i LBP Karting, hvor otte spillere konkurrerer om at komme først over målstregen på fantasifulde baner fyldt med faldgruber og forhindringer. På banerne er der også diverse Weaponators, der bruges til at gøre livet surt for de andre spillere på banen. En evne forvandler for eksempel spilleres køretøj til en stor boksehandske, der smadrer alt på sin vej, præcis som Bullet Bill-våbenet i Mario Kart Wii.

Dette er en annonce:

Våbnene føles umiddelbart lidt ubalancerede, med mange forskellige slags målsøgende missiler, der gør det frustrerende at ligge forrest. Heldigvis kan de alle rettes bagud, og har man god timing, kan man også undvige indkommende missiler ved at lade sit eget udstyr tage slaget. Styringen føles i øvrigt så perfekt løs som i de bedste kartingspil. Også drifts i svingene føles gode.

Little Big Planet Karting

Men selvom det grundlæggende gameplay føles stabilt allerede nu, så må man ikke glemme alt det, man kan gøre for at skræddersy sin spiloplevelse. Her er blandt andet en figurskaber med samme dybde som i tidligere Little Big Planet-spil, med solbriller, afroparykker og andre beklædningsgenstande. Hvis du vil, kan du tilmed give din Sackboy et skæg af bacon (hvilket tilsyneladende er en fjerde ting, William Ho elsker af hele sit hjerte).

På samme måde kan man skabe sit eget køretøj, hvor man starter med at vælge en type (motorcykel, panservogn, svævefly og så videre), som man derefter kan udsmykke med hundredevis af forskellige genstande. Vil du have citroner som hjul? Det kan man sagtens. Skal din kart være en stueplante eller måske en humlebi? Det kan man også! En række populære genstande fra serien dukker også op, så vil du køre rundt i de der onde muffins fra Little Big Planet 2, så er det fuldt muligt.

Dette er en annonce:
Little Big Planet Karting

Meget af dette føles sikkert velkendt for dem, der har spillet Modnation Racers, men hvor Modnation var en typisk kartracer, har Little Big Planet altid handlet om at skabe sine helt egne spil. Og selvfølgelig bygger LBP Karting videre på dette. Spillet vil benytte samme programmeringssprog som Little Big Planet 2, hvilket betyder at fans af serien vil kunne sætte sig ned med Karting og scripte med det samme. Er du ikke så interesseret i hvem der kommer først over mållinjen, kan du altid sætte pointbobler eller andre genstande på banen og lade spillerne forsøge at indsamle så mange af dem som muligt på tid.

Eller hvad med at samarbejde på en helt åben bane og besejre bølger af fjender? Vil du skabe en computerstyret rival, kan du altid ændre en figurs kunstige intelligens for at gøre dem bedre og mere hævnlystne på banen. Man kan tilmed skabe sine egne bosskampe og få spillet til mere at ligne et platformsspil med køretøjer end traditionel kartracing. Selv kameraperspektivet kan ændres, så man kan lave sidescrollende baner.

Little Big Planet Karting

Er det selve køretøjerne, man ikke er tilfreds med, kan man ændre tyngdekraften og deres tyngde for at skabe en helt ny fysik og køreoplevelse. Måske vil man slet ikke benytte veje, men i stedet have køretøjer, der kan bevæge sig vertikalt? Også våben kan skræddersys i Little Big Planet Karting, hvilket er noget mange savnede i Modnation Racers.

Kun spillerens egen fantasi sætter grænser for mulighederne, og det er en af mange grunde til, at vi har høje forventninger til Little Big Planet Karting. Spillet skal udkomme til efteråret, men kan man ikke vente så længe, kan man forsøge at få en plads i betaen, der vil køre på PlayStation Network en gang til sommer. Vi ses på gokartbanen!

Relaterede teksterIndlæser mere indhold