Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Little Kitty, Big City

Little Kitty, Big City

Double Daggers indie-platformspil forsøger at kapitalisere på den blomstrende kattekultur, men er den nuttede præmis nok til at sikre, at det skiller sig ud?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Internettets yndlingsdyr har på det seneste oplevet et boom i spilbranchen. Titler som Stray, Cat Quest-serien og Umbraclaw har været ret så centrale, og givet os en ny måde at opleve eventyr på sammen med vores foretrukne kattekammerater. Little Kitty, Big City, debutudgivelsen fra den amerikanske indie-udvikler Double Dagger Studio, er den seneste titel, der slutter sig til denne voksende trend, og det er ude nu på Switch, PC og Xbox-konsoller.

I Little Kitty, Big City spiller du som en nysgerrig kat med grønne øjne, der ved et uheld falder ned fra sin højhuslejlighed efter at have taget en afslappende lur. Mens du styrter mod gaderne nedenunder, bliver dit fald heldigvis afbrudt af en krage, og du farer vild i byens ukendte gader. Med tom mave og mangel på retning er det ikke let at finde tilbage til din lejlighed, og du bliver nødt til at få støtte fra mange herreløse dyr, som du støder på, mens du udforsker byen.

Jeg blev straks mindet om Untitled Goose Game, da jeg spillede Little Kitty, Big City på min Switch. I den åbne verden har du mange sjove små mål, som du kan udfylde i en tjekliste, og mange af dem involverer at lave ballade. Du kan få fodgængere til at falde til jorden med et velplaceret trick, du kan vælte urtepotter og andre værdigenstande ned fra afsatser, og du kan fange fugle i byens gader. Disse mål giver dig masser af sjove ting at arbejde hen imod i den åbne verden, så der er altid en følelse af fremskridt, samtidig med at du har det sjovt.

Dette er en annonce:
Little Kitty, Big CityLittle Kitty, Big City

Udforskningen belønnes også med "shinies", som er spillets valuta, og som kan byttes til søde hatte, som katten kan tage på. I modsætning til Untitled Goose Game har Little Kitty elementer af platformspil, hvor din kattehovedperson kan springe op i luften og finde skjulte shinies. Der er 42 kosmetiske tilføjelser i alt, og de omfatter design inspireret af frugt, blomster og dyr som hajer, pandaer og kaniner.

En ting, jeg var vild med ved spillet, er, at det føles som en hyldest til kattekulturen. En emote, du kan bruge, hedder for eksempel "big stretch", og der er en achievement for at hoppe i kasser, der hedder "if it fits I sits". Jeg var også vild med de Banjo Kazooie-agtige spinden og miaven, der erstatter dialogen, og de mange dyreordspil, der findes i manuskriptet. Spillet fik mig konstant til at smile, og friheden til at udforske og udføre de mange quests, når jeg havde lyst, gjorde det til en afslappende oplevelse, som jeg nemt kunne dykke ind og ud af.

Som jeg nævnte før, spillede jeg spillet på Nintendo Switch, og jeg bemærkede, at der af og til var problemer med ydeevnen. Når jeg hoppede eller klatrede op ad en efeu-plante, hoppede min katteven af og til ind og ud af bygninger, og der var et tilfælde, hvor han blev ved med at fejle og hoppe ind og ud af den samme vandpyt. Det var ikke noget, der ødelagde spillet, men jeg håber, at Double Dagger kan løse disse problemer kort efter lanceringen.

Dette er en annonce:
Little Kitty, Big CityLittle Kitty, Big City

Et par andre mindre kritikpunkter, jeg havde, var spillets længde og navigation. Spillet kan gennemføres på 2-5 timer, hvilket er lidt til den korte side sammenlignet med indiespil i samme prisklasse. Når det gælder navigation, får du et map senere i historien, som hjælper dig med at finde rundt i dine hurtigt voksende omgivelser. I lighed med spil som Elden Ring og Breath of the Wild ville jeg ønske, at der var en måde at indstille waypoints i det fjerne, da jeg hele tiden skulle skifte mellem mit kort for at se, hvor jeg var på vej hen.

Little Kitty, Big City er en charmerende indie, som dyreelskere ikke bør overse. På trods af lejlighedsvise tekniske problemer på Switch skaber spillets legende mål og finurlige atmosfære en engagerende oplevelse. Selv om dets korte længde og navigationsproblemer kan afskrække nogle, sikrer dets nuttede kosmetik, sjove følelser og mange opgaver en hjertevarmende rejse for spillere i alle aldre.

Little Kitty, Big City
Little Kitty, Big City
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Det er en sand fejring af kattekultur, totalt afslappende, der er masser af sjove delmål.
-
Det varer bare 2-5 timer, navigation er lidt frustrerende.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Little Kitty, Big CityScore

Little Kitty, Big City

ANMELDELSE. Skrevet af Kieran Harris

Double Daggers indie-platformspil forsøger at kapitalisere på den blomstrende kattekultur, men er den nuttede præmis nok til at sikre, at det skiller sig ud?Indlæser mere indhold