Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Lost Judgment

Lost Judgment: The Kaito Files

Anders har kigget nærmere på Lost Judgments nyeste udvidelse.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Med Lost Judgment-DLC'et Kaito Files har Ryu Ga Gotoku Studio begivet sig ud i deres første ægte story expansion i Yakuza-universet. Det er samtidig også første gang, den elskelige og farverigt klædte eks-yakuza Kaito indtager rollen som protagonist. Da talentbureauet bag Takuya Kimura, Judgments sædvanlige hovedrolle og ansigt til Yagami, har gjort seriens fremtid usikker ved at modsætte sig en port til PC, virker Kaito Files også som en afprøvning af konceptet uden Kimura. Heldigvis, så viser denne udvidelse, at Kaito ikke kun er en charmerende sidekick, men derimod er en dyb karakter, som sagtens kan træde i hovedrollen. At Kaito Files endda giver nogle spændende twists på gameplay og serverer en af Yakuza-universets mest fokuserede og mørke kapitler er ganske imponerende.

Vi starter denne fire kapitler lange udvidelse med, at Kaito skal passe Yagami Detective Agency mens mesterdetektiv Yagami er udenbys. Han får rundet en sag af omkring et konkurrerende detektivbureau, som ikke har rent mel i posen, da han pludselig får besøg af en ung CEO, som lover en svimlende sum penge for at undersøge hans afdøde kone, som manden altså mener stadig er i live. Denne mærkelige sag tager Kaito tilbage til nogle rå dele af hans egen fortid, hvilket gør denne udvidelse til en meget personlig fortælling.

Lost Judgment
Dette er en annonce:

Jeg nød Kaito Files meget mere end jeg troede, jeg ville. Det skyldes blandt andet, at Kaito som hovedrolle er en spændende kombination af Yagamis detektivarbejde og det hjerte, som Kiryu bragte til Yakuza. Kaito er med rette ofte blevet sammenlignet med Kiryu, og Kaito Files minder lidt om det indblik, vi fik ind i Kiryus kærlighedsliv i Yakuza 0, 1 og 2. Ligesom Kiryu, så er Kaito en mand, som ofte løser problemerne med næverne, og som vil gøre alt for retfærdighed. Han er dog en meget mere snedig detektiv, end Kiryu nogensinde ville kunne være. Samtidig er Kaito også en meget mere humoristisk person end stoiske Kiryu eller sleek Yagami.

Blot fordi der er nogle fællestræk med Kiryu er vi dog stadig i det lidt mørkere Judgment-regi, og mørkt bliver det så sandelig. Personlige tragedier, seriemord, nederdrægtig psykopati og meget andet står det på i denne sag, som i min optik rummer en af de bedste skurke, serien endnu har set. På historiefronten er det imponerende, hvor meget studiet når på de cirka 7-9 timer, denne DLC tager at gennemføre.

Modsat Lost Judgment, som hovedsageligt udspiller sig i Isezaki Ijincho, så er vi her tilbage i det velkendte Kamurocho i Tokyo, dog med nogle få afstikkere. Personligt synes jeg det er et rigtig godt valg, da dette mindre område passer til et mere begrænset DLC. Dog er det lidt besynderligt, at der ikke er bare et par side quests, som vi jo er vant til i Yakuza/Judgment. For et studie som er så vant til at tæppebombe Kamurocho med ting at lave, så er det lidt underligt, at der ikke rigtig er noget unikt sideindhold. Især i en bestemt situation hen mod slutningen, hvor man har en sidste chance for at tage rundt i byen med en central bikarakter, så bliver det for alvor tydeligt, at der ikke er så meget ekstra at lave.

På gameplayet er vi selvfølgelig stadig i Judgments klassiske brawler-kampe, kombineret med letvægts-detektivarbejde. Kaito er bogstaveligt talt et bæst, for han kan åbenbart lugte og høre bedre end et normalt menneske, og dette giver ekstra muligheder ift. detektivarbejde. Specifikt i "investigation mode", hvor du ser spillet i første person, kan du altså nu udover at se efter ting også høre og lugte efter spor. Det lyder latterligt at Kaito er halvt hund, men det fungerer udmærket. På kampsiden, så har Kaito to kampstile, som begge minder meget om Kiryu, da han var bedst. Dvs. Kaito kan løfte motorcykler som var det ingenting, og er generelt en mere voldsom og hårdtslående fyr end Yagami. Som altid er det et fantastisk og sjovt kampsystem, som kun bliver bedre og bedre.

Dette er en annonce:
Lost Judgment

På gameplay-fronten er negativerne stort set de samme som i Lost Judgment, nemlig at stealth fortsat føles ufærdigt, mens de sekvenser, hvor man følger efter nogen, kan være lidt tamme. Det er dog meget lidt vi ser til dette, og derfor er det for mig en mindre detalje.

Overordnet er Kaito Files en virkelig veludført story expansion, som både udfolder Kaito som person og introducerer et glimrende persongalleri omkring ham. Det korte format sørger endda for, at historien er mere fokuseret og afbalanceret i rytme end vi ellers kender fra studiet, som ofte kan trække narrativen i langdrag. Hvis vi kan forvente flere udvidelser som denne fra RGG Studio i fremtiden, så er der meget godt i vente. Samtidig viser udvidelsen, at Kaitos brede skuldre sagtens kan bære serien i fremtiden, hvis det bliver nødvendigt. Om det bliver med Yagami eller Kaito i hovedrollen næste gang, så håber jeg inderligt at serien har en lys fremtid.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Glimrende historie og pacing, Kaito er en fantastisk hovedrolle, skønne karakterer, god skurk, Kaito er fantastisk at kæmpe med.
-
Stealth føles fortsat ufærdigt, lidt synd at der ikke er noget reelt sideindhold.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Lost JudgmentScore

Lost Judgment

ANMELDELSE. Skrevet af Anders C. Fischer

Ryu ga Gotoku Studio vender tilbage med en efterfølger til kulthittet Judgment.

5
Yakuza-udvikleren arbejder på ny IP

Yakuza-udvikleren arbejder på ny IP

NYHED. Skrevet af Jakob Hansen

Tilbage i september forlod skaberen af Yakuza-serien, Toshihiro Nagoshi, Ryu ga Gotoku Studio til fordel for et job i den kinesiske virksomhed Tencent. Heldigvis...Indlæser mere indhold