Dansk
Gamereactor
previews
Deadlight

Lynkig: Deadlight

Tequila Works' debutspil giver zombie-genren et nyt twist med tydelig inspiration fra klassikere som Flashback.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hvis der er en trend, der efterhånden virkelig synes overbrugt i spilregi, må det utvivlsomt være brugen af de levende døde, eller zombies. Alligevel har Microsoft slået sig sammen med den nyopstartede udvikler Tequila Works og skabt et zombie-eventyr, der ser ud til at byde på den mest originale zombie-spiloplevelse set i lang tid.

Der er zombier med i spillet, og derfor er der vel også inkluderet våben til at besejre dem med?
Du vil med tiden finde våben til at forsvare dig med i Deadlight, men aldrig af et sådan format at du kan forvente at pløje dig igennem masserne som i eksempelvis Left 4 Dead. I stedet handler det hele her om overlevelse, og derfor bruges våbnene i langt højere grad som et værktøj når man skal forsvare sig selv, eller undslippe en farlig situation.

Faktisk vil de mest effektive våben i spillet kunne findes i de mange områder der skal krydses, og hvorfor ikke for eksempel kvase en zombie ved at aktivere en lift, eller holde dem fra livet ved at aktivere et elektrisk hegn?

Deadlight
Dette er en annonce:

Det ligner på sin vis et moderne Prince of Persia - har det noget på sig?
Da det sjældent er særlig smart at tage kampen op med de levende døde, handler meget af spillet om bevægelse i Deadlight. Selvom hovedpersonen Randall Wayne ikke er nogen superhelt, kaster han sig gerne efter en stige eller ned fra et tag, hvis det er den eneste måde at overleve på.

De bløde animationer og den tyngde, udvikleren har underbygget det hele med, leder tankerne hen på klassikere som Prince of Persia og Another World, men faktisk er det i højere grad det fænomenale Flashback det hele ser ud til at minde om.

Deadlight

Den grafiske indpakning ser rigtig lækker ud, men bliver det mon for meget med alt mørket?
Alle de gange vi har set Deadlight har det i særdeleshed været grafikken, der har taget pusten fra os. Det er Unreal-teknolgien der driver det hele, men ved at holde spillet på et 2d-plan og gøre hovedpersonen til en næsten sort silhuet, har man lavet et system hvor det i højere grad er baggrundene der stråler med detaljer - det giver spillet sit helt eget udtryk.

Dette er en annonce:

Ligeledes synes der at være blevet arbejdet meget med lyssætningen, og uden at kunne sige det med sikkerhed, ville det undre os hvis alt det arbejde ikke også kommer til at resultere i baner, som ikke kun består af mørke lagerhaller og ødelagte bygninger.

Deadlight

Hvem pokker er egentlig Tequila Works?
Deadlight er Tequailla Works' første udgivelse, men udvikleren består af adskillige veteraner med baggrunde hos Blizzard, Pyro Studios, Weta og i særdeleshed Mercury Stream (Castlevania: Lords of Shadow). Derfor skulle der altså også være talent nok til at kunne fylde Deadlights flotte indpakning med et lige så godt gameplay.

Deadlight
DeadlightDeadlight

Relaterede tekster

DeadlightScore

Deadlight

ANMELDELSE. Skrevet af Nikolaj Kürstein Jepsen

Nikolaj anmelder Deadlight, et horror-spil der umiddelbart kan beskrives som en krydsning mellem Limbo og Alan Wake.

Lynkig: Deadlight

Lynkig: Deadlight

PREVIEW. Skrevet af Thomas Blichfeldt

Tequila Works' debutspil giver zombie-genren et nyt twist med tydelig inspiration fra klassikere som Flashback og Limbo.Indlæser mere indhold