Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Madden NFL 09

Madden NFL 09

Efteråret nærmer sig og for mange betyder det kun én ting, nemlig football. Gamereactors fan af amerikansk fodbold, har været en tur på banen i hele udstyret...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

De Olympiske Lege er næsten slut og deltagerne derfra har pakket deres tasker og klargjort deres hjemrejse. Mens OL for mange er et års sportsmæssige højdepunkt, er det for visse andre ikke andet end opvarmning. Opvarmning til de kæberystende tacklinger og spektakulære taktikker resten af året skal gå med. Sommeren er slut, efteråret er på vej og for NFL-fans verden over, er det først nu at året rigtigt begynder. September er snart over os og for os visse andre betyder det én ting: nemlig football. Ingen sæson uden Madden og den dominerende spilserie skuffer ikke. Heller ikke i år.

Allerede inden du læser denne sætning, har du allerede smugkigget på karakteren og ved hvor resten af denne anmeldelse bærer hen, indrøm det bare. Det eneste jeg rent faktisk herfra kan håbe på, er at du er et af de fornuftige mennesker, hvis opfattelse af at læse en spilanmeldelse, ikke bare går ud på at kigge på det obligatoriske tal og skimte igennem de tilhørende screenshots, før du bestemmer dig for om du elsker eller hader spillet, men at du rent faktisk også læser teksten, og som tak og belønning for det, vil jeg her fortælle dig en lille hemmelighed: nemlig at det føles lidt underligt at smække endnu et 8-tal på årets Madden-udgivelse, som jeg har gjort de andre år på Gamereactors veje. Ikke fordi det er ufortjent overhovedet, men nærmere fordi deja-vu følelsen er endnu sværere at ryste af sig end i fjor. Trods dette ved jeg at jeg kommer til at spille Madden '09 til huden bogstavelig talt slides af mine fingrespidser - en tanke jeg har det underligt roligt med.

Sagen er den at har du brugt blot et par år med Madden, vil tidligere udgivelsers fejl, ramme dig hårdt midt mellem øjnene, få minutter efter den nye udgave er smidt i konsollen og for mig, er det derfor fuldstændig umuligt ikke at bide mig fast i de mangler, som endnu ikke er blevet rettet. Værst er det på forsvar og special teams, som for gud ved hvilket år træk, stadig ikke modtaget nogen særlig opmærksomhed. Begge dele spilles præcis som de gjorde for et par år siden, så længe man ser bort fra weapons-systemet, der kom til i fjor. At spille forsvar handler stadig meget om gætteri og held. En dyb pre-snap kontrol, tager toppen af isbjerget, men alligevel kedede jeg mig hver gang jeg skulle spille forsvar, som en naturlig følge af jeg havde scoret eller mistet bolden på angrebet. På special teams er det stadig overdrevet nemt at score field goals, så længe du er tæt nok på målet og jeg savner i den grad hvordan vejr, vind og stressfaktoren, kan gøre et ellers overkommeligt 30 yards field goal til en håndrystende svær opgave.

Madden IQ er den store nye tilføjelse til årets udgave, men er i bund og grund bare en selvregulerende sværhedsgrad. Gennem nogle træningsøvelser og efter hver endt kamp, bliver sværhedsgraden afpasset derefter. Kastede du et par interceptions, nedjusteres aggressiviteten hos de computerstyrede cornerbacks og maltrakterer din runningback den defensive linie, kan du godt forvente at få lidt mere modstand i næste kamp. Jeg har spillet Madden et par år nu, og jeg må indrømme jeg finder denne tilføjelse utrolig nytteløs. De små justeringer er ikke at spore inde på selve banen og har du spillet Madden før, ved du jo godt allerede hvilket niveau, der passer til dig. Nej, Madden IQ og den nye Virtual Trainer, som blot er en uddybet træningsmode, er kun til de nytilkomne og de kan vel regne ud at de ikke skal sætte sværhedsgraden til det højeste, hvis de først lige er ved at lære sporten at kende. Madden ´09 praler med at tilpasse sig den enkelte spiller, men det skal i den grad tages med et gran salt.

Dette er en annonce:

Så hvorfor står jeg stadig klippefast på det 8-tal jeg nu uddeler for tredje år i træk? Simpelthen fordi Madden stadig, trods de åbenlyse forsømmelser, leverer den mest gennemførte gameplaymæssige spiloplevelse indenfor sportsgenren. Har du lyst til at bruge al din tid de næste tre måneder, så ligger Franchise-mode lige til højrefoden (eller ventreskinken hvis du er Morten A.) og hvis du bare er interesseret i at nyde sporten forud for og under den kommende sæson, er der også masser af muligheder for det. Madden Moments er en ny tilføjelse, der lader dig genspille nogle af sidste sæsons store øjeblikke, ofte et vindende drive sent i en kamp, så som Giants comeback mod Patriots i Superbowl. Det er en fin feature til at komme hurtigt i action, men kan du ikke selv huske det øjeblik, du genoplever, går luften lidt af ballonen.

En ting du hurtigt vil lægge mærke til i ´09-udgaven, er at dine ører ikke ufrivilligt begynder at bløde, mens du spiller. Soundtracket er middelmådigt som altid, men den øretæveindbydende radiokommentator fra de sidste par år, er blevet byttet ud med de to fjernsynskommentatorer Chris Collinsworth og Tom Hammond, som gør et langt bedre arbejde. Ikke alle deres replikker er indtalt med lige stor indlevelse og gentagne replikker indfinder sig uundgåeligt, men når de kommenterer den langsomme gengivelse af et givet play, og præcist analyserer sig frem til hvor du klokkede i det og hvad du burde have gjort i stedet, er det ikke mindre end ret imponerende. En anden forbedring, der også imponerer, er spillernes animationer, der er flottere og flere end nogensinde før og hele det grafiske indtryk er flydende og realistisk. Snefnuggene falder langsomt over Lambeau Field, spillernes trøjer bliver beskidte som kampen skrider frem og de enkelte spillere ligner nu langt mere deres levende ophav end tidligere.

Madden er for mig en spilserie, jeg elsker at hade, ligeså meget som jeg hader at elske den Jeg får lyst til at klaske min åbne håndflade hårdt mod min pande, når jeg ser de fejl, jeg begyndte at brokke mig over for to år siden, stadig er med, men hvor kan jeg dog tilgive meget, når gameplayet er så tilfredsstillende og mulighederne er så mangfoldige. Madden ´09 scorer ikke endnu et flot 8-tal pga. nye spilmodes eller flottere animationer, men fordi det endnu en gang lader dig gå så meget i dybden med det, som du selv har lyst til og i den forstand er praleriet med at det tilpasser sig til den enkelte, egentlig meget sandt. Dyk ned i oceanet af muligheder eller nøjes med at surfe på overfladen - valget er dit. Og deraf kommer karakteren.

Madden NFL 09
Dette er en annonce:
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
Madden NFL 09
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Stærkt forbedrede kommentatorer. Lettilgængeligt, men dybt. Imponerende animationer. Masser af indhold.
-
Ingen justeringer på forsvar og special teams. Madden IQ er kun til nye spillere.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • JacDG
    Jeg har endnu engang spillet Madden til bevidstløshed, og jeg har nu dommen klar til jer derude. Madden er EA's årlige amerikanske fodboldspil, og... 8/10

Relaterede tekster

Madden NFL 09Score

Madden NFL 09

ANMELDELSE. Skrevet af Martin B. Larsen

Efteråret nærmer sig og for mange betyder det kun én ting, nemlig football. Gamereactors fan af amerikansk fodbold, har været en tur på banen i hele udstyret...Indlæser mere indhold