Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Madden NFL 11

Madden NFL 11

Carsten drog til EA Sports i Vancouver, Canada, kun iført hjelm, skridt- og knæbeskytter. Alt sammen i den højere sags tjeneste for at teste det kommende Madden NFL 11...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Selvom amerikansk fodbold de senere år har fået meget mere fodfæste i Europa, er der nok ingen der vil modsige mig, når jeg påstår, at sporten stadig er lidt af en fremmed fugl på disse kanter. Jeg ved, at der er andre som mig, som i udgangspunktet er fascineret af amerikansk fodbold, men som aldrig har fået det store forkromede overblik over sporten.

Jeg skal være den sidste til at påstå, at jeg kan opremse alle regler og gennemskue taktiske genialiteter. I forhold til amerikansk fodbold kan jeg derfor godt ind imellem føle mig som hende der kvinden fra den der reklame, der ikke forstår så meget, når det kommer til fodbold. Jeg har derfor også ofte haft mere end svært ved at forbinde mit noget overfladiske kendskab til sporten med spiludgaven af selv samme. Og det er jeg ikke den eneste der har.

EA's præsentation af Madden 11 hos EA Sports i Vancouver tog nemlig udgangspunkt i deres egne analyser af Madden-serien, som på flere områder fremmanede nedslående konklusioner. Selvom Madden-serien i det store hele altid har fået flotte anmeldelser, har EA haft svært ved at få Madden til at række ud over kernepublikummet; nemlig de helt hardcore fans af amerikansk fodbold.

Hvad der måske er endnu mere bekymrende i analyserne er, at en forbløffende stor del af spillerne aldrig spiller kampene i spillet færdigt. Det tager helt op til 60 minutter at spille en kamp færdig - og så lang tid spiller der færreste, har EA konkluderet.

Dette er en annonce:

Tilgangen til Madden 11 har derfor været at vende bøtten og vante formularer, for at nå ud til flere mennesker - og simpelthen rydde op i spillets mange og ofte indviklede menuer med komplicerede taktiske valgmuligheder. Men hvordan gør man dette uden at gå på kompromis med kernen i spillet? Det må have været en udfordring i udviklingen - og et problem jeg gerne ville have uddybet lidt.

Madden NFL 11

Jeg talte med Senior PR Manager for EA Florida, Rob Semsey, og spurgte ham, om de ikke har været bange for at hardcore fans af Madden ikke vil tage ret godt imod ændringer der varsler simplificeret gameplay?

"Hvad vi har lært er, at der eksisterer to grupper af Madden-fans: De, der interesserer sig for amerikansk fodbold, men som af forskellige grunde ikke har tid til at spille så meget, måske på grund af familie eller arbejde. Og så er der de hardcorefans som sluger alt hvad der har med sporten at gøre. Vi har hidtil haft problemer med at nå den første gruppe. Bare det faktum, at en kamp havde en varighed af 60 minutter skræmte de fleste væk. Det er for lang tid, hvis man bare ønsker lidt casual gaming. Vi ønsker at nå begge grupper - uden at skræmme nogen af dem væk. Og det tror vi at vi vil gøre med Madden 11. Pointen er nemlig, at vi ikke ønskede at tage noget væk. Tværtimod: Vi ville forsøge at noget til Madden, nemlig så meget autenticitet som muligt."

Dette er en annonce:

Kan du give et eksempel på hvordan I har gjort dette?
Et godt eksempel er selve styringen når man løber med bolden. Hvor spillerne tidligere spurtede stift ned af banen, har man nu mere krops og boldkontrol end nogensinde før. Den simple kontrol tilfører med andre ord samtidig mere dybde til gameplayet. Denne dybde vil du opleve gå igen i mange af spillets aspekter. I det hele taget har vi haft tre overordnede ord på udviklingen af Madden 11: Simpler, quicker, deeper.

Madden NFL 11

Jeg nåede at være hands-on med spillet i en halv time, og jeg mærkede med det samme at Rob Semsey ikke bare leverede tomme ord. Der er virkelig sket noget med Madden siden sidst. For det første er det blevet hurtigere. Kampene er kortet ned. Dernæst er alt ryddet op, pænt og nydeligt. Ingen komplekse menuer: Hvor hele skærmen før blev fyldt af forskellige spilvalgmuligheder, er alt dette simpelthen barberet ned til en knap, som styrer ens gameflow. Og det virker.

Det er simpelt, ligetil - og det mest fantastiske af det hele er, at det ser ud til at dybden og kompleksiteten er bevaret. Selv for en halvgarvet rookie som mig, er det til at finde ud af. Som spiller har EA givet en færre knapper at holde styr på, men samtidig har de givet en flere moves og bevægelser.

Styringen er meget som den vi kender fra FIFA: Venstre stick styrer kroppen på spilleren og højre stick styrer fødderne. Ved at bruge de to styrepinde sammen, kan man lave uanede af bevægelser med krop og bold, hvilket uden tvivl tilfører løb og pasninger en større autenticitet end tidligere.

Detaljegraden i spillet er imponerende. Ser vi bare på spillerne, så er hver eneste spiller tildelt 52 attributes, og man har i alle tilfælde forsøgt at få selv de mindste personlige detaljer på spillerne med. Jeg fik vist detaljer, som man kun kunne se, hvis man zoomede helt ind på spilleren. Det kan næsten virke som overkill, men det er netop kærligheden til alle former for vanvittige detaljer der gør, at Madden 11 tegner til at blive et rigtig, rigtig solidt spil. Ser vi på lyden går detaljegraden igen.

Der er optaget lyd fra hvert enkelt stadion i NFL, hvor man har fået lyd fra hvert lokale publikum og deres tilråb og sange. Spiller man med headset, vil man også kunne høre ens coach kalde fra sidelinjen - selvfølgelig igen baseret på de virkelige træneres tilråb. Meget autentisk.

Derudover har Madden-serien fået en ny kommentator: Gus Johnson. Er man lidt bekendt med amerikansk fodbold, har man måske stødt på navnet: Gus Johnson er en meget anerkendt sportskommentator, der er kendt for sin meget livlige, højtråbende og engagerede kommentatorstil. Jeg blev præsenteret for en sammenligning mellem Gus Johnson og en tidligere kommentator. Sammenligningen viste med al tydelighed hvor meget kommentatoren kan tilføre spillet. Gus Johnson gjorde det hele mere dramatisk, actionfyldt og energisk. Jeg ser frem til at høre mere.

Der er selvfølgelig stadig mange aspekter af Madden som jeg ikke blev præsenteret for. Hele onlinedelen blev der ikke talt meget om - ud over at man også har tilført ændringer her. Men på hvilke ændringer er stadig en lukket bog. Men konklusionen på min hands-on med Madden 11 er, at EA Sports har formået at genopfinde gameplayet og gameflowet på en særdeles overbevisende måde. Holder disse lovende ord vand i alle aspekter af spillet, kunne Madden 11 sagtens gå hen at blive min første amerikanske fodboldforelskelse.

Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11

Relaterede tekster

8
Madden NFL 11Score

Madden NFL 11

ANMELDELSE. Skrevet af Carsten Odgaard

På med hjelmen og skidtbeskytteren; her kommer Madden 11 - det bedste amerikanske fodboldspil. Nogensinde. Læs Carstens anmeldelse her...

5
Madden NFL 11

Madden NFL 11

PREVIEW. Skrevet af Carsten Odgaard

Carsten drog til EA Sports i Vancouver, Canada, kun iført hjelm, skridt- og knæbeskytter. Du kan læse alt om hans første tur på grønsværen lige her...Indlæser mere indhold