Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Madden NFL 11

Madden NFL 11

På med hjelmen og skidtbeskytteren; her kommer Madden 11 - det bedste amerikanske fodboldspil. Nogensinde.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Lad mig bare få det ud af systemet allerede nu: Madden 11 er uden tvivl det bedste Madden-spil jeg til dato har prøvet. Sådan. Nu har jeg sagt det. Og er du fan Madden-serien, er der så virkelig nogen grund til at læse denne lange anmeldelse færdig? Er det eneste du skal tænke på ikke blot, hvordan du får fat i 11-udgaven hurtigst muligt? Njaa - ikke nødvendigvis, vil et tøvende og tvetydigt svar lyde fra mig.

EA Sports har nemlig rystet posen en del, og derfor føles årets Madden-udgave heller ikke bare som en lille opgradering af sidste års udgave. For hver årlige opdatering af serien, synes EA Sports at have tilføjet flere og flere kompleksiteter og taktiske valgmuligheder, for herigennem at nå så tæt på virkelighedens amerikanske fodbold. I år synes man at have gået den stik modsatte vej: Man er gået målrettet efter simpelhed, enkelthed og lige på og rå action, med så få afbrydelser i spillet som muligt. I princippet styrer man hele moletjavsen med en eneste knap.

Jeg kan allerede se for mig nu, hvordan flere læsere nu begynder at rynke på næsen og tænke slemme tanker: "En knap?!" Men før I gør det, så lad mig uddybe.

Den nye tilgang til spillet kalder EA Sports for "Gameflow". Gameflow knalder i princippet en hjelm på hovedet af dig og sætter dig i rollen som Quaterback. Tager du dit headset på, kan du nemlig høre din træner, give dig råd til spiltaktikker, som eksekveres ved et enkelt tryk på en knap. Er man ikke enig i trænerens taktik, kan man altid ændre denne og bringe den konventionelle menu frem, som man kender den fra tidligere Madden-spil. Men Gameflow fungerer efter min mening i det store hele fænomenalt. Det gives en god fornemmelse af, at træneren taler direkte til en gennem headsettet. Enkeltheden medfører aldrig fladt gameplay fordi man hele tiden fastholdes i spillet. Man skal ikke bladre rundt i lange menuer, der godt tidligere kunne få det actionfyldte spil til at minde om et spil skak.

Dette er en annonce:
Madden NFL 11

Skal jeg smide lidt sure rønnebær ind i kampen, så mener jeg måske nok, at der satses lidt for hardcore på, at man hele tiden er i spillet. Vil man for eksempel ændre på holdets strategi, løb og skift i pre-play, så foregår det med via valg på ens D-pad. Men fordi det hele foregår i real-time og spillet derfor ikke bliver sat på pause, når man drøner rundt i D-pad-menuen, så er det mere end svært at nå at foretage de valg, man gerne vil, samtidig med at det er vanskeligt rent faktisk at få et overblik over de forskellige strategi-muligheder.

Gameflow er blot et af flere tiltag i Madden 11 som overordnet set sigter efter at gøre spillet hurtigere, mere simpelt og dybere. Det er overskriften. Det vil helt sikkert ikke være alles kop gode the: De lange kampe, der før kunne tage op til en time, er nu reduceret til cirka det halve. Der er lagt mindre vægt på tunge menuer, der tager dig væk fra det der foregår på banen, hvor du samtidig har fået mere kontrol end før; de kontrollerer og styrer spilleren med begge sticks, hvilket gør dig i stand læne spillerens krop til forskellige sider og lave tricks og krummelurer, du ikke kunne tidligere. Ydermere betyder det, at Herudover giver EA Sports dig nu bedre og endnu mere kontrol over din spillers bevægelser på banen.

I udgangspunktet har EA Sports sådan set ikke taget noget væk, der har været der tidligere. De har blot lagt en solid fernis hen over hele tilgangen til spillet, der gør det mere tilgængeligt og ligetil. Det er selvfølgelig et forsøg på øge kundegrundlaget og målgruppen. Madden taler derfor nok denne gang til mere casual spillere end de taler til de virkelig hardcore fans. For mig at se, er det fint og et skidt i den helt rigtige retning. Men det er samtidig en udvikling som jeg ved, at mange vil rynke på næsen af.

Dette er en annonce:
Madden NFL 11

Moderne sportsdækning handler ikke mere kun om det der foregår på grønsværen. Det handler i lige så høj grad om det drama, der leder til begivenheden, om dramaerne udenfor banerne. Det har EA Sports også lugtet, og på tværs af deres nye sportsspil, forsøger de i højere grad at indfange dette drama i deres spil.

Vi så det så småt i Fifa World Cup: South Africa, men Madden øger uden tvivl baren i forhold til hvad vi oplevede her. Madden 11 virker og føles i høj grad som "Tv" - og det mener jeg absolut som en positiv ting; vi følger centrale spillere fra de træder ud af bussen, vi ser træneren trisse utålmodigt rundt oppe i sit bur, vi zoomer ind på trænerbænken, når det trækker op til udskiftninger og vi er helt tæt på spillerne og smerten, når der er skader.

Grafikken er skarp, replay er gudesmukt, detaljegraden er enorm. Kender du dine NFL-spillere, vil du se, at EA Sports har fået uhyggeligt mange detaljer fra de enkelte spillere med. Detaljer, som man ved første øjekast ikke lægger så meget mærke til. Men når man ser dem, gør det det en glad, fordi de understreger den seriøse tilgang, hvor målet er at komme så tæt på den rigtige NFL-følelse som muligt. Det samme kan sådan set siges om lydbilledet. Den nye kommentarer, Gus Johnson, giver følelsen af action og kontakt et ordentligt pust, og det er en stor forbedring i forhold til den forrige kommentator, Tom Hammond.

Måske vil Madden 11 føles som et lille stik i hjertet på de mest hardcore Madden-fans, der måske vil finde den nye fernis for glat. Det må være deres tab. For konklusionen herfra lyder, at det her er det flotteste, mest tilgængelige og actionfyldte Madden-spil nogensinde. Og for mig at se, gør det samlet set Madden 11 til en særdeles attraktiv pakke, der ikke bare vil appellere til fans af amerikansk fodbold, men til sportsinteresserede i det hele taget. Det her er et forbandet sjovt spil! Punktum.

Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
Madden NFL 11
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Tilgængelig, detaljeret, actionfyldt - og frem for alt: Sjovt! Det nye Gameflow-gameplay. Gus Johnson som kommentator.
-
Konservative Madden-spillere vil måske se skævt til den nye simpelhed og enkelthed, der er lagt for dagen.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

8
Madden NFL 11Score

Madden NFL 11

ANMELDELSE. Skrevet af Carsten Odgaard

På med hjelmen og skidtbeskytteren; her kommer Madden 11 - det bedste amerikanske fodboldspil. Nogensinde. Læs Carstens anmeldelse her...

5
Madden NFL 11

Madden NFL 11

PREVIEW. Skrevet af Carsten Odgaard

Carsten drog til EA Sports i Vancouver, Canada, kun iført hjelm, skridt- og knæbeskytter. Du kan læse alt om hans første tur på grønsværen lige her...Indlæser mere indhold