Dansk
Gamereactor
previews
Medal of Honor: European Assault

Medal of Honor: European Assault

Endnu en krig skal udkæmpes på EA’s marker. Carsten tog en tur til London for at kigge nærmere på det næste kapitel i serien.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Der er dem, der mener, at det bliver stadigt sværere at få øje på reelle fornyelser i first-person-shooters med udgangspunkt i fiktive eller virkelige begivenheder fra Anden Verdenskrig. Medal of Honor-serien har taget turen over en række historiske slag og militære sammenhænge, i øvrigt i Europa, men mange begivenheder finder man også i den konkurrerende serie Call of Duty fra Activision. Den seneste titel, Pacific Assault, følger derimod en ung officers ankomst til den amerikanske flådebase Pearl Harbour på Hawaii, umiddelbart inden det japanske angreb.

HQ

Som titlen siger, er den nye titel, European Assault, tilbage på vores breddegrader. Vi følger hovedpersonen William Holt, en amerikansk efterretningsofficer fra OSS, forgængeren for CIA, der er sendt ud på en række hemmelige missioner af USA's præsident. Hensigten er at berede grunden for den efterfølgende allierede indsats på 4 centrale europæiske slagmarker. For de historisk interesserede bygger figuren på William Donovan, der var virkelighedens chef for OSS, en post som hans egen ihærdighed og angrebet på Pearl Harbour banede vejen for.

Gameplayet i European Assault vil rumme flere nye features. Hvor man i tidligere titler kæmpede sig vej gennem en fast rækkefølge af scriptede sekvenser - fra pkt. A til pkt. B osv. - ligger slagmarken nu åben for spilleren. Ved starten af en mission ligger hele kortet i princippet åbent forude. Holt og hans mænd har en række primære og sekundære mål for missionen, men det er op til at spilleren at finde eller vælge den konkrete rækkefølge frem mod målet. Selvfølgelig vil nogle veje frem være mere hensigtsmæssige end andre, men som spiller har man under alle omstændigheder større indflydelse på begivenhedernes gang end i tidligere MoH-titler.

Ud over de direkte mål med missionerne har Holts folk desuden det indirekte mål at samle så mange efterretninger som muligt om de tyske bestræbelser på igen at få initiativet på Europas slagmarker. Det gælder f.eks. om at forhindre tyskerne i at søsætte krydseren Tirpitz - søsterskib til Bismarck - fra havnen i St. Nazaire i Frankrig. Senere gælder det avanceret kampvognsteknologi, som Rommel afprøver i Nordafrikas ørken, bazooka-prototyper, som tyskerne afprøver på østfronten samt ikke mindst antydninger af, at tyskerne er på vej til at blive en atommagt.

Endelig skal det lige nævnes, at der i European Assault vil være op til 50 soldater på skærmen samtidigt og de er alle ’aktive’ i forhold til den igangværende opgave, så der vil tilsyneladende ikke blive sparet på de spændende og hektiske spiloplevelser. Ganske som European Assault har en gennemgående hovedperson, eller helt om man vil, vil spilleren også støde på den ondeste onde tysker. I skikkelse af General Van Schraeder har man den bagmand bag den krigsindsats, som bliver jagtet frem til den afsluttende kampagne i Ardennerne i efteråret og vinteren ’44.

Dette er en annonce:

Selv om Anden Verdenskrig ikke indgår som et naturligt sammenhørende forløb af centrale begivenheder, så ser det ud til, at man alligevel vil have har spændende hovedpersoner og modstandere med en irriterende ihærdig overlevelsestrang.

Med assistance fra Dale Dye, militær rådgiver på film som Saving Private Ryan, er der desuden indarbejdet en såkaldt rally mode - eller tunnel vision, som nogle kalder det. Et forsøg på at give spilleren den samme oplevelse som den soldat, der ikke længere sanser, men farer omkring og med det yderste af neglene gør en ekstra, heltemodig indsats for at redde en såret kammerat eller uskadeliggøre dødbringende fjendtlige snigskytter. Spilleren optjener en særlig energireserve for at kunne gå i rally mode, så der vil altså ikke være mulighed for at tromle igennem en hel mission med noget, der ligner superkræfter.

PC-spillerne må anskaffe sig en af de gængse konsoller, for European Assault kommer kun til PS2, Xbox og GameCube. Multiplayer-delen vil rumme en række velkendte game modes - deathmatch, team deathmatch, tug of war, capture the flag - men folkene hos Electronic Arts var ikke så præcise med hensyn til spillernes online-muligheder. Det ser da også ud til, at det primære fokus har været rettet mod at puste fornyet liv i singleplayer-missionerne. Efter en række titler i genren med et vist rutinepræg, tyder det da også på, at der er ny spænding og nye oplevelser på vej til Medal of Honor. Her på redaktionen sidder vi klar ved controllerne til at gi’ jer mere nyt, når Electronic Arts frigiver spilbar kode.

Medal of Honor: European Assault
Dette er en annonce:
Medal of Honor: European Assault
Medal of Honor: European Assault
Medal of Honor: European Assault
Medal of Honor: European Assault
Medal of Honor: European Assault
Medal of Honor: European Assault
Medal of Honor: European Assault
Medal of Honor: European Assault

Relaterede teksterIndlæser mere indhold