Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Meet Your Maker

Meet Your Maker

Behaviour Interactive er klar med et nyt FPS-spil, der låner fra nogle af de bedste i branchen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Efter en grusom pandemi, der udryder næsten hele jordens befolkning, vågner spilleren op i et kontroltårn midt ude i et goldt ørkenlandskab. Den ubehagelige lyd af sandkorn, der ridser hen ad bygningens vinduer larmer højt, mens sandstormen brager derud af. Du indtager rollen som The Custodian — altså en formynder — der får til opgave at genopbygge jordens befolkning. Dette gør du, ved at indsamle DNA, der ikke er beskadiget efter pandemien. Du tager imod ordrer fra et væsen, der flyder rundt i en glasbeholder, koblet til adskillige tråde og ledninger. Væsenet beordrer dig til at rede verdenen, ved at tage ud på togt, og dræbe cyborg-mutanter, der forhindrer dig i at få DNA'et. Ja, det lyder fuldkommen vanvittigt og bizart. Men det fungerer sådan set noglelunde.

Plottet er mere eller mindre underordnet. Spillets narrativ fylder forbløffende lidt, og det er altså ikke det, Behavior Interactive har valgt at fokusere på. Hvilket umiddelbart også er helt i orden. Plottet fungerer blot som en stemningsmarkør for spillets æstetik og gameplay. Det er i disse to henseender, at spillet virkelig får lov til at lufte sine vinger. Æstetikken er som revet ud af hhv. Warhammer 40.000- og DOOM-universet. En rå og mekanisk sci-fi-stil, der blander industri med gore. Miljøet ligner en byggeplads fra helvede, og alle bygningsvægge er tilsmudset med enten motorolie eller blod. Grænsen mellem menneske og maskine er flydende i Meet Your Maker, der fremstiller en pervers og ulækker sammenblanding af det kødelige og det mekaniske. Gnister fra tungt metal der svejses, forveksles med blod og indvolde i en flot hyldest til den såkaldte grimdark-æstetik.

Meet Your Maker
Dette er en annonce:
Meet Your Maker

Det perverse kommer særligt til udtryk i karakterdesignet af de forskellige fjender, man bekæmper. Mennesker, der er fuldkommen maltrakteret af ledninger, stål og lamper, stilles i skarp kontrast til deres sygeligt blege og betændte hud. Sammensmeltningen af mand og maskine ses også i miljøet, hvor kranier væves ind i loftets og væggenes ledningkabler. Det er en ret sjov detalje, der giver associationer til Pirates of the Carribiean, hvor Bootstrap Bill går i et med væggen på Den flyvende hollænder.

De her detaljer er eksempler på hvor flot en kunstnerisk vision, Meet Your Maker har. Spillet har en genkendelig stil, der lader sig inspirere fra andre velkendte IP'er, men formår alligevel at gøre det til sit eget.

Det samme kan desværre ikke siges om spillets gameplay. Her lånes der også elementer fra et væld af forskellige genrer og spil. Meet Your Maker består hovedsageligt af to grene — FPS-spil, og byggespil. Først drager du ud, og udforsker baner, der er skabt af andre spillere, for at vende tilbage til kontroltårnet med ressourser, som din karakter kan bruge til at stige i niveau. Dernæst skaber du selv baner, for andre spillere til at udforske. Dette gameplay-loop er til at starte med dragende og interessant, men mister desværre sin appel efter nogle timer. Man må sige, at Behaviour Interactive lykkedes til dels med at levere et interessant FPS-spil, men det varer desværre kun i et par timer, før spillet reduceres til en repetitiv to-do-liste.

Dette er en annonce:
Meet Your Maker
Meet Your Maker

Udover skyde- og byggespil - der udgør det væsentligste gameplay - fungerer Meet Your Maker også som en dungeon-crawler, rogue-like, platformer og puzzle-spil. Det er tydeligt at se, at spillet er inspireret af f.eks. DOOM, Portal og Minecraft, men formår ikke helt at skille sig ud som sin egen. Det ender desværre med at afhænge for meget på en gimmick. Selvom spillet helt bevidst ikke har valgt at fokusere på det narrative, kunne en stærk fortælling måske have vedligeholdt spillerens interesse i længere tid.

De første par timer i Meet Your Maker er interessante, sjove og udfordrende, men efter lidt tid forsvinder den magi, der ellers drager dig ind til at starte med.

HQ
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Flot æstetik, kreative spilmekanismer.
-
Repetitivt gameplay i længden, for lidt indhold lige nu, tyndt plot.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

2
Meet Your MakerScore

Meet Your Maker

ANMELDELSE. Skrevet af Elliot Torres

Behaviour Interactive er klar med et nyt FPS-spil, der låner fra nogle af de bedste i branchen.Indlæser mere indhold