Dansk
Gamereactor
previews
Metro 2033

Metro 2033

I fremtiden er undergrundsstationerne det eneste sted, der er beboelige. Imens løber mutanterne frit løs på jordens overflade. Vi kigger nærmere på det post-apokalyptiske Metro 2033.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Metro 2033 - har det noget med fremtidens gratisaviser at gøre?
Nej, men det troede du vel heller ikke? Metro 2033 er et action- og eventyrspil med post-apokalyptiske fortegn. Det er et spil, der er løst baseret på den succesfulde russiske roman af forfatter Dmitri Glukhovsky. Udvikleren hedder 4A Games, og nogle af folkene på holdet, har tidligere arbejdet med S.T.A.L.K.E.R.:Shadow of Chernobyl. Præcis som i bogen kredser 2033's handling omkring livet i fremtidens Moskva, der efter en katastrofe i år 2013 ikke længere er et hyggeligt sted at befinde sig. Indbyggerne lever nemlig i små, lukkede samfund dybt under jorden på undergrundsstationerne, og her er problemerne væsentligt større en dyre månedskort og irriterende violinister, der forsøger at tigge sig til penge. Tidligt i spillet stifter vi bekendtskab med Arytom, hvis primære mission er at advare politiet om en bande kaldet The Dark Ones. De onde, åbenbart.

Så hvad er det for et slags spil?
Der er en del action i Metro 2033, da udviklerens inspirationskilder er både Half-Life 2 og Bioshock. Målet har været at skabe en atmosfærefyldt, fascinerende og nedslidt verden, hvor store dele af spiloplevelsen kommer fra evnen til at udforske ens omgivelser. Du kommer til at gå rundt med en lommelygte i de mørke undergrundstunneller - og lommelygten har hele tiden brug for at blive genopladt. Totalt mørke og skrækøjeblikke kan du også godt regne med, og det bliver endda også uhyggeligt, når du tager turen tilbage til selve overfladen, det sted hvor hidsige mutanter angriber alt hvad der rører sig. På overfladen har du brug for en slags gasmaske for at overleve, og ligesom med lommelygten, så er den også tidsbegrænset. I takt med at tiden går, stiger chancerne for at du bliver syg - og skulle en mutant smadre din maske, er det hurtigt Game Over.

Men jeg vil skyde ting. Det er lige det jeg er til. Jeg elsker det.
Bare tag det roligt min aftrækkerfikserede ven. Du kommer til at skyde mutanter i de mørklagte gange i undergrundssystemet, angribe jeeps med påmonterede maskingeværer og tæve løs på neo-fascister, der absolut ikke kan lide dig. Desuden får du muligheden for at vifte løs med knive. Forbered dig dog på, at din ammunition ikke er uudtømmelig. Kugler er faktisk så sværere at få fat i, at du er nødt til at handle med dem. Faktisk kan du indhandle helt nye våben og andre nødvendigheder, hvis du støder på efterladt ammunition. Der findes et utal af valgmuligheder i forhold til våben og tilbehør i Metro 2033 - der er faktisk tale om en del tunge rollespilindslag i projektet.

Bliver det et kompetent spil?
Teknisk set, ser det helt okay ud, men vi er først og fremmest interesseret i designet. De beskidte, mørke og skræmmende undergrundsstationer er fascinerende. Desuden har 4A Games droppet alle livmetere, ammunitionstællere og radarer, for at få et så rent billede som overhovedet muligt. Her findes der intet livmeter overhovedet, i stedet blinker skærmen rød, når du får skade (livet får du tilbage, når du ikke beskydes) og du kan bruge morfindoser, hvis du er stærkt såret. Imens er alle magasiner til dine våben gennemsigtige, så du kan tælle antallet af tilbageværende kugler. Og som en sidste ting, så dugger din gasmaske på indersiden, noget der skaber en følelse af indelukkethed.

Dette er en annonce:

Men bliver det så fedt?
Vi har brug for lidt mere kød på knoglerne, for at kunne svare på dette, men grundideen rummer et stort potentiale, og det kan blive et af sleeperhittene i år 2010. Det er jo heller ikke fordi, der ikke findes langt værre forbilleder end Half-Life 2 og Bishock. Og det skal blive spændende, at følge det nedslidte undergrundsfolk, ligesom ideen med at handle med ammunition er interessant. Og så er der naturligvis Survival Horror-elementerne og de mørke gange. Vi er dog nødt til at se lidt flere baner og få en bedre føling af projektet, før vi kan være helt sikre.

Metro 2033
Metro 2033
Metro 2033
Dette er en annonce:
Metro 2033
Metro 2033
Metro 2033

Relaterede tekster

Holder det?! - Metro 2033

Holder det?! - Metro 2033

ARTIKEL. Skrevet af Claus Larsen

Exodus er lige om hjørnet, så vi ser tilbage på det første kapitel, og spørger os selv; "holder det?!"Indlæser mere indhold