Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Minecraft Legends

Minecraft Legends

Den firkantede verden ekspanderes igen med en helt ny slags oplevelse, men kan den gengive det originale spils universelle appel?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Minecraft gik for alvor ind på spin-off-markedet med Minecraft Dungeons for tre år siden. Året før var der naturligvis Minecraft Earth, et AR-spil, som lukkede sine døre efter mindre end to år. Nu er det tid til det næste forsøg med et actionstrategispil kaldet Minecraft Legends.

Denne gang er det den vrede pøbel, kaldet "piglins", der ønsker at overtage Overworld, en landsby ad gangen. Vores helt er derfor sat i verden for at besejre disse onde monstre og bringe fred, ro og orden tilbage til det gode land. Selve historien er måske ikke den mest gribende, men det er heller ikke pointen, når man tænker på hvilken spilserie dette hører til. Historien er i stedet til for at hjælpe med at introducere kampsystemet, byggeriet og så videre. Det største problem med spillet er dog, at hverken kampsystemet eller byggeriet er specielt gode eller interessante.

Hvis du er vant til at kunne skabe alt det, du vil i Minecraft, vil du blive skuffet over, at der ikke er nær så mange valgmuligheder i Minecraft Legends. Du skal bygge for at beskytte forskellige landsbyer mod invasion, og du kan bruge mure, tårne der skyder pile og meget mere til at gøre det. Det kunne have været en fantastisk base-building oplevelse, hvor du bygger dine egne slotte eller lignende, men der er simpelthen ikke nok valgmuligheder til det. Man kan låse op for nye forsvarstårne og strukturer, men disse er aldrig rigtig med til at levere den følelse af at skabe en rigtig base. Naturligvis er der et ihærdigt action-fokus, og det har jeg respekt for, men essensen af Minecraft udebliver bare lidt allerede her.

Dette er en annonce:
Minecraft Legends
Minecraft Legends

Til at hjælpe i kampene er der en masse golems, som du kan bruge. Du tilkalder disse ved at placere såkaldte spawners og bruge forskellige ressourcer til at "bygge" dem. De forskellige typer golems har forskellige styrker, f.eks. kan golems af brosten gøre stor skade på bygninger og golems af træ skyder pile langt væk fra. Når du har reddet deres landsbyer, kan du også spawne Creepers, zombier og skeletter til at hjælpe i kampen. Som de siger, er min fjendes fjende min ven.

Det kræver ressourcer at bygge alt og rekruttere dine små venner, hvilket selvfølgelig er en stor del af det originale Minecraft. Men i stedet for selv at grave og hakke i tingene, placeres hjælperne i stedet på et sted, hvor der er ressourcer til rådighed, så du kan samle træ, hvor der er træer, samle sten, hvor der er sten, og så videre. I første omgang er der kun disse to ressourcer til rådighed, men efterhånden som tiden går, låses der også op for ting som kul og Redstone. Dette, omsat i praksis, får det til at føles mere som om vi fortæller spillet, hvordan det skal spilles, i stedet for at spille det selv.

Dette er en annonce:

Dette kan også mærkes i kampene. Det er meningen, at dette skal være et action-præget strategispil, men strategien er meget begrænset. Hvert slag føles mere som at kaste terninger og håbe på det bedste, i stedet for at du føler dig som en rigtig krigsgeneral, der kan overtage slagene fuldstændigt. Der er to typer af slag: det førnævnte forsvar af en landsby og angreb på de der piglins der. Det er helt klart sjovere at angribe end at forsvare, især da de større baser føles som at forsøge at invadere noget fra Ringenes Herre eller Game of Thrones. Først skal du tvinge dig igennem porten, mens pilene regner ned og vrede piglins angriber dig, og derefter skal du ødelægge så mange bygninger som muligt på vej mod det endelige mål, som er en portal, de kommer ud af. Ødelæg den, og basen er erobret.

Desværre kan vores egen helt ikke gøre meget i kamp. Karakteren har et sværd, men det er kun effektivt mod grundlæggende piglins, og mod stærkere versioner kræver det alt for mange slag. Hvis du vil samle alle dine golems og venner, skal du bruge spillets måske dummeste mekanik, da du kun kan få dem til at følge dig, hvis de er i nærheden. Og da de efter at have angrebet en bygning bare står der - måske for at beundre deres bedrift - er du nødt til at løbe rundt som en galning og lede efter dem for at gø yderligere ordrer til dem. Spillet ville have godt af en mekanik, hvor man kan kalde alle tilbage på én gang, uanset hvor de befinder sig.

Det er især irriterende, når kampen foregår på en bakke, og dine tropper falder ned, da du skal hoppe helt ned, samle dem op og derefter løbe hele vejen op igen, hver gang de falder ned. Det er muligt at genindkalde alle ved en spawner, men disse kan ikke placeres i området omkring baserne, hvilket betyder at man skal løbe væk fra kampen for at samle banden. Derudover falder dine tropper som fluer, og du skal løbe tilbage til den samme spawner for at oprette nye. Åh, og hvis du løber tør for en bestemt ressource, skal du helt forlade stedet og komme tilbage på et senere tidspunkt for at fortsætte belejringen.

Minecraft Legends
Minecraft Legends

Den største attraktion i Minecraft Legends er det visuelle udtryk og spilverdenen. De cutscenes, der vises med jævne mellemrum, er både sjove og smukt skabte, og grafikken er lige så Minecraft-agtig, som vi havde håbet på. Spilverdenen er også varieret med ørkener, jungler, sumpe og meget mere samt egne landsbyer til Creepers, zombier og skeletter. Dette, sammen med for det meste glimrende co-op-muligheder, gør at spillet ikke er så dårligt som det kan virke.

Kampagnen kan spilles med op til tre andre spillere online, hvor alle ressourcer deles, men alle kan gøre, hvad de vil. Dette gør det muligt for en spiller at fokusere på baseopbygning, en anden på ressourceindsamling og de to andre på kampene. Multiplayer er f.eks. enten tre mod tre eller fire mod fire, hvor målet selvfølgelig er at besejre modstanderne. Invadér piglin-baser for at få flere ressourcer til stærkere forsvar eller gå direkte til angreb, valget er dit. Noget, der er meget overraskende, er, at der slet ikke er mulighed for lokal co-op, en funktion, der har eksisteret i stort set alle facetter af andre Minecraft-projekter. Dette føles som et perfekt spil til at spille sammen på sofaen.

Minecraft Legends har en masse gode grundprincipper, men tager dem som regel ikke hele vejen til målstregen. Det er utroligt tilfredsstillende og sjovt at besejre store fjendtlige baser, men manglen på muligheder for at bygge dine egne store baser er skuffende. Spillet kunne godt have brugt lidt mere udvikling, men jeg kan se, at mange stadig vil nyde spillet. Man kan jo få Creepers som venner. Det er blot én grund til, at det er værd at tjekke ud.

HQ
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Masser af Minecraft-charme, store baser er sjove at invadere, verdenen er ret varieret, fine mellemscener.
-
Kampsystemet er ikke synderligt sjovt, alt for repetitivt, mangelfuld styring.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Minecraft LegendsScore

Minecraft Legends

ANMELDELSE. Skrevet af Johan Vahlström

Den firkantede verden ekspanderes igen med en helt ny slags oplevelse, men kan den gengive det originale spils universelle appel?Indlæser mere indhold