Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Motion Sports

Motion Sports

Hestespring, boksning, fodbold og hangliders. Sophie har viftet sig blå foran Kinect-sensoren i Ubisofts halvhjertede sportsspil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

At dyrke sport foran TV'et er blevet lidt af et modefænomen, efter Nintendo udgav Wii og Wii Sports. For både sofakartofler og spillere er der altså en undskyldning, hvis man ikke vil beskæftige sig med udendørsaktiviteter som kan få pulsen op. Hvorfor ikke hoppe foran fjernsynet (med gardinerne trukket godt for), for det er jo præcis som at udføre sporten i virkeligheden?

Ak, hvis bare det var sådan. Da Motion Sports ankom til redaktionen kastede jeg mig over det. Dels fordi jeg kan lide sportsspil af denne kaliber, dels fordi jeg var utroligt sulten efter at prøve ridesportsgrenene som spillet skulle indeholde. I med skiven i Xboxen, og det kunne kun gå for langsomt. Jeg var faktisk lidt spændt. Spillet starter op, og jeg bliver mødt af tunge menuer og dårlig genkendelse, til trods for at jeg er logget ind og klar via Kinect-hubben.

Men jeg er stadig optimistisk. Jeg venter. Venter lidt mere. Venter yderligere lidt tid. Endelig er jeg blevet genkendt, jeg får lavet en profil i spillet, og er klar til at dyrke noget sport. Jeg kæmper mig gennem de træge menuer og finder endelig frem til ridning, men føler mig efterhånden noget mindre begejstret. Det hele går jo så langsomt.

Motion Sports
Dette er en annonce:

Et antal timer senere har jeg spillet en slags afart af fodbold, set ud som en rollator-brugende bedstefar i hangglading, styret heste på en måde, som man lærer er absolut forbudt fra rideskolens første dag, samt hoppet som en tosse på en stor amerikansk football-arena. Jeg er ikke fornøjet. Begejstringen jeg følte i starten er pist væk, og jeg er bestemt ikke tilfreds. Hvordan kan så mange sportsgrene håndteres så misvisende?

Jeg forstår selvfølgelig problemet. Det er svært at gøre sport spilbart til hjemmebrug. Det kan jeg accepterer. Det jeg derimod ikke kan acceptere er at styringen i Motion Sports er så dårligt optimeret at det kommer i vejen for spillet. Tag for eksempel football-grenene. En af dem går ud på at undvige bøffede linebackers som sprinter frem mod dig. Dit job er at undgå deres tacklinger, men spillet fatter ikke dine bevægelser foran Kinect-kameraet før det er for sent. Selvom du lavede din undvigemanøvre i god tid. En anden football-gren går ud på at hoppe over eller dukke sig under forhindringer mens man løber mod end zone. Selvom jeg nærmest ligger på maven forstår spillet ikke at jeg har dukket mig. Og når jeg hopper har min figur intet imod at lave dobbelthop, så jeg springer direkte ind i den polstrede forhindring.

Det stopper ikke der. Ridegrenene er værdsatte, men dårlig udførte. Styringen er underligt klodset, og betyder i praksis at man ikke kan holde et rask tempo samtidigt med at man drejer, da Motion Sports ikke forstår at man drejer og slår med tøjlerne samtidigt. Det fører kun til vrede og frustration. Og så er det også temmelig underligt hvordan Ubisoft prioriterer, i og med at man har hjelm på når man laver forhindringsløb og står på ski, men ikke når man rider.

Motion Sports
Dette er en annonce:

Også fodbold og hanggliding lader meget tilbage at ønske, men der er et lille lysglimt i skiløbene, der fungerer bedst af alle de sportsgrene, som Ubisoft vil have at vi skal pine os igennem. For det er en pine at spille Motion Sports. For at åbne for højere sværhedsgrader eller andre varianter inden for fodbold, hestespring, boksning og de andre sportsgrene, kræves der mange runder med gode resultater, men hvem i alverden orker at udsætte sig selv for den slags mishandling?

At hverken lyd eller grafik imponerer hjælper heller ikke på indtrykket. Med middelmådig grafik (som i visse sportsgrene endda er under middel) og ensformig lyd er det svært at blive engageret i Motion Sports. At spillet ind i mellem tror jeg er en fyr og omtaler mig som "han", gør at jeg får indtrykket at Motion Sports ikke ligefrem er udviklet af Ubisofts dygtigste.

Nej, Motion Sports er ikke et af de stærkeste Kinect-spil. Når det kommer til sportsspil har jeg haft det meget sjovere med Wii Sports og Wii Fit, der både er mere underholdende og langt mere finpudsede end Ubisofts halvhjertede sportsspil. Har du købt Motion Sports skal det dog nok få dig til at svede - om ikke andet, så af nedtrykt frustration.

Motion Sports
Motion Sports
Motion Sports
Motion Sports
Motion Sports
Motion Sports
Motion Sports
Motion Sports
Motion Sports
Motion Sports
04 Gamereactor Danmark
4 / 10
+
Ridesporten er sjov, smart udformede skigrene
-
Ussel styring, dårlig præsentation, tunge menuer
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold