Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Motorstorm: Apocalypse

Motorstorm: Apocalypse

Verden er bogstaveligt talt af lave i Sony og Evolution Studios' kaotiske bud på en arkaderacer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hvad gør man når verden er gået under og civilisationen som vi kender den er brudt fuldstændig sammen? Man kører selvfølgelig racerløb gennem ruinerne. Det er den grundlæggende præmis i Motorstorm: Apocalypse, hvor man med sømmet i bund kører om kamp over, under, rundt om og direkte gennem sammenstyrtede bygninger, brændende huse, jordskælvsbrudte veje og tsunami-ramte strande.

Det er en fin ide, omend den ikke er videre original. Baner, der bogstaveligt talt eksploderer mens man kører på dem, har vi allerede set i Split/Second, og postapokalypse er generelt ved at være lige så udbredt i spil som zombier. Det skal man dog ikke klandre Motorstorm for, på papiret er det et fremragende udgangspunkt for en arkade-racer.

Men trods en fin ide formår spillet ikke at imponere. Styringen er det altoverskyggende problem. Mange af køretøjerne føles som om deres tyngdepunkt er for højt, de er alle enormt sløve om at komme i gang, og svinger man bagdelen ud, taber de hurtigt fart. Altså er Apocalypse en arkade-racer, hvor man ikke rigtig kan drifte - langt fra optimalt.

Motorstorm: Apocalypse
Dette er en annonce:

Udvalget af køretøjer er ellers ret stort. Her er ørkenbuggyer, superminier, muskelbiler, lastbiler, rallyvogne, firehjulstrækkere og så videre, og så videre. Nogle biler har selvfølgelig bedre køreegenskaber end andre, men i hvert eneste løb er det forudbestemt, hvad man skal køre i, så det er en ringe trøst. Især fordi modkørerne ofte har radikalt anderledes biler (tænk monstertruck kontra motorcykel), hvilket ikke gør følelsen af vilkårlighed mindre.

Sværhedsgraden starter lavt, og har ikke travlt med at stige. I spillets story-spiltype er der tre kampagner med hver sin sværhedsgrad, men hvert løb i dem skal låses op én for én. Derfor kan der gå en rum tid, inden spillet faktisk bliver udfordrende - jeg nåede halvvejs ind i den anden kampagne, før jeg ikke klarede mig igennem et løb i første forsøg. Der er en overordnet historie til at binde de tre kampagner sammen, fortalt gennem animerede tegneserier mellem hvert løb. Den er mildest talt ligegyldig, og de fleste vil nok ende med at springe den fuldstændig over, især fordi indlæsningstiderne i forvejen er ret lange.

Banedesignet er ganske opfindsomt, og undervejs racer man både på hustage, gennem smadrede villakvarterer, ind og ud af brændende etager af højhuse, ned i undergrundsbaner og mange andre steder. De er fulde af farver og detaljer, og ofte ændrer en bane sig under et løb. Tankvogne kan køre galt og eksplodere, huse og industriskorstene falder sammen, og jordskælv og eksplosioner under jorden kan lave store ændringer i terræn og kørebane.

Motorstorm: Apocalypse
Dette er en annonce:

Banerne er desuden fyldt med skrot og vragdele, og visse steder også fodgængere, der enten løber forvildet rundt eller skyder på en med maskinpistoler, uden det dog har de store konsekvenser. Ramper og flyvehop er spredt med rund hånd, og man har også jævnligt mulighed for at vælge en alternativ rute. Alle biler er udstyret med boost, og motorens temperatur er afgørende for hvor længe man kan booste ad gangen. Regn og vandpøle køler ned, så man hurtigere kan booste igen, mens flammer selvfølgelig varmer motoren op.

Det er ganske stemningsfuldt, men mængden af visuelle detaljer er til tider også så stor, at det nærmest bliver distraherende. Små bump og vragstykker får let ens bil til at rokke, som om den er fjerlet, hvilket er paradoksalt taget i betragtning hvor tung den føles i svingene. Det betyder at der er mange ting, der kan få en til at vælte eller miste kontrollen med bilen, og ender man med holde sidelæns eller vende den helt forkerte vej, ryger man hurtigt meget langt ud. Det er et irritationsmoment, ligesom de andre kørere er det. Hvis en modkører fanger ens bagskærm med sin kofanger, ender man hurtigt i en lille dans, der ikke er til at komme ud af. I de mange hop oplever man også ofte at blive ramt af en anden bil i luften, hvilket igen sender en på helt gal kurs, og er temmelig frustrerende.

Motorstorm: Apocalypse

Motorstorm: Apocalypse er på nogle punkter udmærket, men på andre og helt centrale områder har det store mangler. Et racing-spil uden fed styring holder ikke rigtig. Og hvis ikke selve køreoplevelsen er lige i skabet, har et spil af denne type ikke meget andet at byde på. På hver bane er der gemt en række samlerkort forskellige steder, men ellers har løbene ikke andet formål end at låse op for det næste.

Man låser ikke op for nye biler eller opgraderinger, og det er heller ikke et spil, der lægger op til at man kører samme bane igen og igen i et forsøg på at barbere flere sekunder af tiden - dertil er det for kaotisk og tilfældigt. Derfor bliver oplevelsen hurtigt ensformig og meningsløs. Motorstorm: Apocalypse er en ret gennemsnitlig arkade-racer, der hurtigt løber tør for gas. Sammenlignet med et spil som Need for Speed: Hot Pursuit er her hverken nok indhold eller variation, og det kan næppe holde ens opmærksomhed fanget i mere end et par flygtige timer.

Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
Motorstorm: Apocalypse
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Opfindsomme baner, masser af kaos
-
Dårlig bilfysik, for lidt variation, bliver hurtigt uinteressant
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Et andet syn

Lee West

Hvis du vil vide mere om oplevelsen som enkeltspiller, kan du roligt springe min mening over. Da jeg hørte at Rasmus ville give Motorstorm Apocalypse 6/10 fandt jeg nemlig straks en ekstra controller frem. For det kunne da ikke passe, at det ikke var bedre. Grafikken er nemlig ganske nydelig, frameraten fin og køreegenskaberne virker til at være som de skal være for denne type spil.

At der samtidig er eksplosioner og arcade-stemning, gør kun min interesse større. Jeg er en sucker for urealistisk ræs og dommedagsomgivelser. Det første Motorstorm imponerede mig og selv på PSP tog jeg kampen op igen. Nogen Burnout/Pure-erstatning blev det dog aldrig for mig, men stadig ganske underholdende.

Med tanke på dommedagsstemningen og muligheden for at spille flere på samme skærm, lokkede jeg Rasmus til atter at gribe controlleren, for nu skulle der ræses på samme skærm (noget der iøvrigt kan ske for op til fire spillere endda med to online).

Nu skulle der nemlig spilles to på delt skærm mod 10 andre computerkørere. Og det var her, hvor jeg mente, at guldet lå gemt. Og det gør det sådan set også. Desværre i usandsynlig korte doser. For selvom der lægges op til arcade-ræs, og man kan falde fra en brændende bro ned på asfalten under eller flyve henrykt ud over ramper, så er der masser af små tilfældige grafikdetaljer, der kan betyde ens død. Når der samtidig sker så meget (i en så varieret kvalitet), er det nemt at miste fokus. En lille tønde på vejen, en krydsende mariehøne eller et par sandkorn. BAM.

Indrømmet: de sidstnævnte eksempler er lidt i overdrevet. Men ikke desto mindre lægger spillet op til uforpligtende sjov, men stopper den konstant med en eller anden forhindring, der sender dit køretøj brændende gennem luften. Det er ærgeligt, for der er masser af sjov at spore i glimt.

Er du fan af Motorstorm bør du leje spillet først, eller spørge dig selv: savnede jeg "mere gang i den i de gamle spil?", kan du svare ja til det spørgsmål, er der muligvis en chance for at Evolution Studios kan levere. Du må dog ikke forvente mirakler. Det er personligt ikke noget jeg vil sætte på til en aften i godt selskab. Det er hæderligt, men ikke meget mere. Desværre.

6/10

Brugeranmeldelser

  • Mr-game95
    Det her er et spil som jeg måtte have, selvom det igen endte med at det var min bror der købte det, har vi altid begge to været kæmpe fans af... 9/10
  • Daruplund
    Dommedagen er ankommet, og menneskeheden er på flugt for at overleve. Men hvorfor flygte, når apokalypsen bringer nye muligheder for fartgale... 7/10

Relaterede tekster

Motorstorm: ApocalypseScore

Motorstorm: Apocalypse

ANMELDELSE. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Hvad gør man når verden er gået under og civilisationen som vi kender den er brudt fuldstændig sammen? Man kører selvfølgelig racerløb gennem ruinerne! Vi anmelder det seneste Motorstom.Indlæser mere indhold