Dansk
Gamereactor
previews
MultiVersus

MultiVersus - Indtryk fra betaen

Vi har smadret os igennem kampspillet, der allerede har opnået stor popularitet på Steam.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hvor der efterhånden er Smash-kloner nok, såsom PlayStation All-Stars Battle Royale og Nickelodeon All-Star Brawl, så er der meget få, hvis nogen overhovedet, Smash-konkurrenter. Med MultiVersus forsøger Player First Games at ændre på dette, og lad det bare være sagt med det samme: det slipper de overraskende godt fra.

MultiVersus handler helt simpelt om at banke dine modstandere. Enten 1v1, 2v2 sammen med en holdkammerat eller alle-mod-alle med fire spillere i alt. Det gør du ved at bruge forskellige angreb og tære på modstanderens styrket, hvilket går det muligt at skubbe dem udover kamppladsen og dermed optjene en knockout. De spillere, der først når det forudbestemte antal knockouts, vinder kampen. Konceptet er der intet nyt i for spillere af det ultrapopulære Super Smash Bros. Ultimate.

MultiVersus adskiller sig dog en smule ved at fokusere mere på samarbejde. Inden kampen går i gang kan du tilpasse din karakter med evner, der blandt andet gør dine angreb stærkere, gør det muligt at undvige slag hurtigere eller endda hoppe højere. På den måde kan I supplere hinanden på det samme hold ved at få karaktererne til at støtte op om hinanden. Mens Superman eksempelvis fungerer som en tank og kan tage meget skade, kan Velma øge din holdkammerats fart og endda helbrede dem.

MultiVersus
Skal samarbejdet fungere, er det en god idé at gennemgå dine evner, så de matcher din holdkammerats.
Dette er en annonce:

Hvad der gør MultiVersus meget tilgængeligt er, at det er helt gratis at kaste sig over. Der findes et par forskellige udgaver af spillet som koster penge (selvom spillet endnu kun er i en åben beta), men du behøver du ikke bruge en eneste krone for at være med på løjerne.

Hvis du vælger ikke at bruge penge, vil noget af indholdet dog være mere tidskrævende at låse op for. Det kun omkring en tredjedel af karaktererne, der er tilgængelige uden at betale (de gratis karakterer roterer løbende), men jo mere du spiller, desto flere penge tilføres der din virtuelle bankbog, som du så kan bruge på at låse op for nye fightere. Udover in-game mønter, er der en anden valuta, kaldet gleamium. Disse kan købes for rigtige penge og lader dig låse op for karakterer uden at skulle bruge snesevis af timer. Ud over at købe nye karakterer, kan du også investere i alternative skins, voice-overs eller fede bannere. Desværre er nogle af disse ting låst til gleamium, og med det sagt, er det ikke muligt at låse alt op, hvis man vil spille helt gratis. Nogle priser føles også mærkelige, da et profilikon for eksempel kan koste 50.000 almindelige mønter, mens en karakter ikke koster mere end 3.000 mønter.

Uanset om du griber til lommerne eller ej, så får du lyst til at låse op for så mange karakterer som muligt, for der er tale om et fremragende udvalg. Stubbe fra Scooby-Doo, Arya Stark fra Game of Thrones, Snurre Snup og flere af heltene fra DC-universet er blandt højdepunkterne i det spændende udvalg af Warner Bros. Discoverys mest populære og elskede karakterer. Nu hvor spillet tager skridtet fra en lukket til en åben beta, tilføjes også basketstjernen Lebon James, som var med i Space Jam: A New Legacy, ligesom Rick og Morty også er på vej. Spillets arenaer vil også virke bekendte, da du kommer til at slås i Wonder Womans hjem Themyscira, et hjemsøgt hus fra Scooby-Doo og The Batcave. I øjeblikket er antallet af arenaer ganske få, men udvikleren vil løbende tilføje nye arenaer og kæmpere.

MultiVersusMultiVersus
Det er selvfølgelig også muligt at spille en-mod-en, men to-mod-to er den tilstand, som udviklerne anbefaler, og det kan vi godt forstå.
Dette er en annonce:

Hvor kampene i Super Smash ofte afgøres at de mange genstande, som dukker op løbende på banen, så finder man ikke den slags i MultiVersus. Da arenaerne er ret små, og kampene er kaotiske nok i forvejen, føler jeg, det var den helt rette beslutning. I stedet er det karakterens unikke evner og deres synergieffekter med din partner, der kommer til at afgøre kampene, samt selvfølgelig din erfaring med kampspil generelt. Der bliver sandsynligvis lavet justeringer løbende, men lige nu føles MultiVersus overraskende godt balanceret.

Hvad du til gengæld hurtigt vil komme til at savne, er flere spildele. For det skal siges, at selvom Nickelodeon All-Star Brawl var en monumental skuffelse, så bestod det i det mindste af flere forskellige spildele, inklusiv morsomme minispil som fodbold. Her kan du kun spille en offline træningsdel og så ellers standardkampene i enten 1v1, 2v2 (den primære spildel) eller Free For All. En arcade- eller historiedel, som vi kender det fra Tekken og Street Figther, ville have været en god måde at lære karaktererne bedre at kende på, for nu er du nærmest tvunget til at prøve dig frem i kompetetive kampe, medmindre du vil kede dig i træningsdelen. Den primære motivation for at spille - udover den høje underholdningsværdi - er derfor den optjente XP, der giver dig adgang til genstande på et sæsonkort. På den måde adskiller spillets struktur sig ikke synderligt fra andre F2P-spil.

MultiVersus
Sæsonkortet byder både på gratis og betalte goder. Selvom noget indhold er låst, får du faktisk en del som gratis spiller.

Er du fan af kampspil og i særdeleshed Super Smash Bros. Ultimate, er MultiVersus ikke en titel, du vil gå glip af. Det er endda sjovt at spille med, selv hvis du ikke betaler penge for din billet. Kampene er kaotiske, morsomme og af den helt rette længde, og vi kan kun formode, at spillet bliver bedre på sigt med flere karakterer og spildele. Vi ser i hvert fald med spænding frem til, hvad Player First Games har i godteposen til os ved den fulde lancering.

HQ

Relaterede tekster

0
MultiVersusScore

MultiVersus

ANMELDELSE. Skrevet af Jonas Mäki

Efter et års fravær, siden den roste beta blev taget ned, er MultiVersus nu tilbage igen, og vi har tjekket, om det nu føles som et komplet spil...Indlæser mere indhold