Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
New Super Mario Bros. Wii

New Super Mario Bros. Wii

Kan New Super Mario Bros. Wii leverer samme fremragende platformunderholdning som NDS-versionen. Jon Cato er trukket i de blå overalls for at teste spillet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

New Super Mario Bros. til Nintendo DS, langes stadig over disken som varme nudler på en kold dag, og det er et obligatorisk køb for enhver nyslået DS-ejer. I øvrigt ligger det stadig lunt på alverdens slagslister, men det har ikke forhindret Nintendo i, allerede nu, at forsøge at gentage succesen på Nintendo Wii.

New Super Mario Bros. Wii er slet og ret en opfølger til Nintendo DS-versionen. Endnu engang er Mario på jagt efter prinsessen, og hun er endnu engang blevet kidnappet af Bowser. Alt er med andre ord som det plejer. Spillet fungerer på den måde, at man udforsker otte verdener, der igen er delt op i mindre platformniveauer - disse skal besejres for at nå chefskurken på slottet i slutningen af banen. Klarer du de to slotte i hver verden, får du lov til at rejse videre til næste verden.

Spilmæssigt er det som at træde ind i en tidsmaskine, der sender os tilbage til 1990. New Super Mario Bros. Wii er et todimensionelt platformspil, en genre, der stort set er uddød i dag. Og ingen laver platformspil som Nintendo. Der er mange niveauer med et kreativt banedesign. De to nye kostumer - en pingvingdragt og en helikopterhjelm - giver Mario nye færdigheder, og de kan bruges til at løse genrens klassiske problemer.

Faktisk er der ingen der laver todimensionelle platformspil som Nintendo. Hvor andre tænker børn og forenkler og ikke mindst fordummer genren, når de laver spil, så holder Nintendo ikke tilbage, heller ikke i tilfældet med New Super Mario Bros. Wii, der måske af os voksne kan klares på et par aftener, men som børnene kan bruge uger på.

Dette er en annonce:

Alligevel føler jeg lidt, at Nintendo har kørt den hjem på autopilot. Historien er slapt fortalt, det grafiske niveau er hentet fra Nintendo DS-spillet, og til tider føles New Super Mario Bros. Wii mere som bestillingsarbejde fra aktionærerne i Nintendo, end et spil lavet med hjertet. Og det er sikkert også noget Nintendo har lagt mærke til undervejs, hvorfor de har udstyret denne udgave med muligheden for at spille fire spillere samtidig. Det er en funktion fra en anden tid, og med fire spillere på banen på én gang, er det faktisk en utrolig frustrerende og kaotisk oplevelse.

Kaos kan sagtens være sjovt med flere spillere, men New Super Mario Bros, Wii handler om at mestre udfordringerne og leverer hop med knivskarp præcision, og det er ganske enkelt umuligt at gøre, mens man bliver skubbet og sparket i døden hele tiden. Du vil mere end en gang ende dine dage i lava, vand og en hulens masse andre ting - ene og alene fordi en anden spiller rammer dig.

Niveauerne er heller ikke tilpasset fire spillere, og der er slet ingen opgaver, der kræver fire spilleres samarbejde, som f.eks. at stå på hver sin knap. Det er nøjagtig det samme spil, uanset om du er alene eller sammen med tre venner, og det gør, at funktionen føles meningsløs. Hvis Nintendo virkelig ville have givet os en multiplayeroplevelse, havde det været meget bedre, hvis de havde givet os fire figurer med forskellige færdigheder. En Luigi der går lidt langsommere, men som hopper højere, en Wario der kan knuse sten, en prinsesse der kan flyve ved hjælp af sin parasol - og så lavet niveauer der giver de forskellige spillere mulighed for at bidrage.

I stedet har vi fire figurer, der har nøjagtig samme færdigheder. Nintendo har til og med været så uopfindsomme, at to af spillere er Toad - den samme Toad. Hvis bare lidt af det, der gjorde eksempelvis The Legend of Zelda: Four Swords så sjovt på det område, var inkluderet i New Super Mario Bros. Wii, så havde det ikke været hver mand for ham selv i et kapløb om at overleve.

Dette er en annonce:

Selvfølgelig kan det lade sig gøre at spille fire, hvis man indfører militærdisciplin foran fladskærmen. Hvis alle fire spillere følger ordrerne til punkt og prikke og ikke går i vejen for hinanden, så kan det lade sig gøre - men i praksis er det død vanskeligt at praktisere - og med egne erfaringer i bagagen, ender det som regel bare i gråd og skænderier.

Faktisk er det langt det bedste, hvis du bare lader vennerne kommer fordi, og så lader dem spille det alene. Alene er det nemlig et fremragende platformeventyr, præcis den slags Mario gennem årerne er blevet så kendt for. Selv om jeg savner et nyt tema og en lidt mere original indpakning, er New Super Mario Bros. Wii en fabelagtig og klassisk platformudfordring. Det er er sjovt fra start til slut, og kan varmt anbefales.

Som platformspil for en enkelt spiller, er dette en klar otter, og en stærk en af slagsen, men som multiplayeroplevelse, er det meget lidt gennemtænkt. Selv Coin Battle, hvor man konkurrer om at få flest mulige mønter, og som derfor betyder, at du skal skubbe og sabotere dine modstandere, mister hurtig sin charme.

Jeg ville ønske at Nintendo havde valgt, at bruge tiden og ressourcerne på at lave et gennemtænkt platformspil for fire spillere, eller et mere originalt platformspil for én spiller. Det ender kun galt, når man prøver at favne for bredt. New Super Mario Bros. Wii er stadig et solidt spil, men det har en fuldstændig unødvendig multiplayerdel.

New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
New Super Mario Bros. Wii
HQ
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Strålende og udfordrende singleplayerdel. Fin Mario-stemning. Flere gode ideer,
-
Multiplayer-delen er frustrerende for nye spillere.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

New Super Mario Bros. WiiScore

New Super Mario Bros. Wii

ANMELDELSE. Skrevet af Jon Cato Lorentzen - GR NO

Kan New Super Mario Bros. Wii leverer samme fremragende platformunderholdning som NDS-versionen. Jon Cato er trukket i de blå overalls for at teste spillet...Indlæser mere indhold