Dansk
Gamereactor
anmeldelser
OlliOlli World

OlliOlli World

Har du den mindste interesse i skatekultur, bør du holde et skarpt øje med Roll7's seneste spil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

OlliOlli World er et 2,5D skateboardplatformspil, hvor ens mål er at nå fra den ene side af banen til den anden, mens man undervejs forsøger at lave så mange tricks, stunts og kombier som muligt. Spillet er derudover spækket med personlighed, både i form af farverigt banedesign, karakterer og velskrevet skateboardrelateret dialog.

OlliOlli World er det tredje spil i franchiset, og mens de to forrige udgaver (OlliOlli og OlliOlli 2: Welcome to Olliwood) besidder utroligt stejle læringskurver, er det nyeste spil særdeles let tilgængeligt. OlliOlli World starter let ud med introduktionen af en enkelt mekanisme (at øge sin hastighed), men introducerer kort efter muligheder for både at lave tricks, grinde og smadre igennem genstande. Udover målet, at overleve turen fra venstre side af skærmen til den højre, indeholder hver bane flere bonusudfordringer/ challenges, der hurtigt stiger i sværhedsgrad. Banerne er derfor i sig selv (i al fald i begyndelsen) lette at klare, men forsøger man at gennemføre spillet 100% bliver man hurtigt udfordret. Spillets sværhedsgrad er derfor i høj grad op til den enkelte; man kan selv vælge, hvorvidt man helst spiller banerne en enkelt gang eller +50 i et forsøg på at klare alle tre bonusudfordringer.

OlliOlli World

Spillet er som nævnt en 2,5D platformer, hvilket adskiller det fra de to forrige spil, der udelukkende eksisterede i to dimensioner. Den ekstra halve dimension medfører, at flere baner indeholder flere stier, hvilket resulterer i yderligere mulighed for at genbesøge banerne i et forsøg på at udforske og finde alle hemmeligheder. Dette sidescrolling-skateboardspil ligner i stor grad de forrige spils gameplay, og på denne front er der ikke meget nyt at finde (udover et hav af yderligere tricks). Til gengæld er verdenen markant udvidet (hertil titlen OlliOlli World)- Spillet er opdelt i fem områder, der hver især har ca. 20 baner. Jeg er ikke selv blevet færdig med spillet endnu (eftersom jeg desværre ikke kan slippe mit behov for at være completionist, og spillet trækker derfor i frustrerende langdrag), men det er min. dobbelt så stort som de forrige to spil. Og har man som jeg behov for at klare alt 100% inden man går videre, får man virkelig nogle timers underholdning/udfordring for pengene.

Dette er en annonce:

I OlliOlli World spiller man som sin egen originale karakter, man selv designer. Der findes imponerende mange tilpasningsmuligheder (hudfarve, størrelse, kønsskala, etc.) og man låser konstant op for nyt tøj og poseringer. Som nyinitiereret skateboarder, er det derefter ens opgave at blive den nye Skate Wizard, hvilket kræver, at man gennemfører diverse baner og et utal af udfordringer. På vejen interagerer man med flere farverige karakterer, herunder Skateguderne (the Skate Godz), der alle har charmerende dialoger og anvender "gnarly" skateboardsrelateret ordspil og lingo. Man kan naturligvis buttonmashe igennem al tale, men dette er et af højdepunkterne ved spillet og bestemt med til at få en i det rette mindset. Spillets visuelle stil er absolut gennemført og integreret i ethvert aspekt af spillet, og jargonen forbliver underholdende hele vejen igennem.

OlliOlli World
OlliOlli WorldOlliOlli World

Banerne er utroligt veldesignede og visuelt interessante med et gennemført Adventure Time-lignende tema. Karaktererne og farverne er suppleret af et charmerende soundtrack, der konstant informerer om bandet bag og titlen på tracket man lytter til. Det er derfor en ret grundigt designet oplevelse at spille OlliOlli World, og man let at smide flere timer efter uden at opdage det. Man er ofte nødsaget til at genstarte banen adskillige gange for at kunne gennemføre de diverse selvvalgte udfordringer, men når det endelig lykkes, og man får sit perfekte run, er det en stor fornøjelse og føles som en flydende og fortjent præstation. Spillet er utroligt enkelt, men bliver hurtigt svært, såfremt man selv søger at blive udfordret. Spillet henvender sig således både til dem, der leder efter en casual spiloplevelse, der fokuserer på gode vibes, såvel som dem, der keder sig, hvis ikke de konstant udfordres og taber.

Dette er en annonce:

OlliOlli World lader dig desuden sammenligne din score med spillere på et lignende niveau, hvilket konstant motiverer og opfordrer en til at genforsøge banen i et håb om at øge sin score. Derudover er det igennem spillets Gnarvana League muligt at få daglige udfordringer, hvor man igen er matchet med andre spillere på samme niveau. Og sidst, men ikke mindst, indeholder spillet en tilfældig bane generator, man kan bruge til at udfordre sine venner såvel som fremmede til at slå ens score. Gnarvana portalen lader hertil en vælge banestil, baseret på en af spillets fem verdener, og derefter vælge en sværhedsgrad. Man får derefter en ottecifret kode, man kan sende til bekendte, uanset konsollen man spiller på, hvilket er en utroligt værdsat funktion for Switch-spillere som jeg. Det har endnu ikke været muligt for mig at teste spillets multiplayer-funktion, men det er sikkert at sige, at det ikke ligefrem er indhold, spillet først og fremmest går ned på.

OlliOlli WorldOlliOlli WorldOlliOlli World

Spillet udkommer den 8. februar, både til Switch, PS4, PS5, Xbox Series X/S, Xbox One og PC og kan bestemt anbefales til alle, der har den mindste interesse i skateboards og den tilhørende livsstil. Et super charmerende og minimalistisk spil, med en fed og gennemført stemning.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Intuitivt og lettilgængeligt gameplay. Selvvalgte udfordringer medfører mulighed for øget sværhedsgrad. Charmerende visuelt design med masser af personlighed. Velskrevet og hyggelig dialog. Et hav af tilpasningsmuligheder.
-
Bliver en hurtigt en tand ensformigt. Henvender sig primært til skateboardentusiaster.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold